NICOLE CHRISTIE: Falling for the Ghost of You – Érzéki csalódás

„Egyszer már megégette magát; vállalja-e újra a kockázatot?

A tizenhét éves Violet Mercer arra tér haza Hawaii-on töltött nyári vakációjából, hogy a barátja megcsalja egy barátnőjével. És ha ez önmagában nem volna elég pocsék dolog, az anyja hozzámegy egy férfihoz, akivel csak nemrég ismerkedtek meg.
A dolgok még kínosabbra fordulnak, amikor Violet találkozik az új, gazdag mostohaapjával és annak fantasztikusan jóképű fiával ­ aki előtt éppen aznap járatta le magát! Zane O’Connor szexi és elbűvölő… és egyáltalán nem Violet súlycsoportja. Őt látva Violet azt is elfelejti, hogy az exe egyáltalán létezik. De soha nem lehet esélye nála… igaz?
Vajon túléli-e a szerelem az igazságot?
Dobd fel vele a napod!”

A történet szerint főszereplőnknek, Violetnek egy Hawaii-on történt “nyaralás” után , hazatérvén rengeteg újdonsággal kell szembesülnie: a barátja megcsalta, édesanyja férjhez megy és egy eszméletlenül helyes mostohabátyja is lesz.

Már az elejétől fogva nagyon vicces a könyv, nem kell oldalakat várnunk a bevezetésre, egyből a közepébe vág az írónő. A két fiatal találkozásával tulajdonképpen megalapozza a regény hangulatát, és a későbbiekben ezt még csak fokozza a szereplők személyiségével.

Jobbnál jobb poénok és kellemetlen szituációk kísérik az alapszálat, mely nagyon szépen alakul, ugyanakkor kissé kiszámítható. Violet és Zane kapcsolata tipikusan a tabuk közé tartozik, ezzel mindketten tisztába is vannak, pont ezért egyre izgalmasabb az elbeszélés. Amikor pedig már minden a normális kerékvágásba kerül és mondhatnám, hogy “boldogság van és happy minden” 🙂 akkor jön a mindent elsöprő fordulat.

Ez a változás meglepő ugyan, de nekem egyáltalán nem tetszett. A probléma megoldása is hasonló érzéseket váltott ki belőlem, amit  sajnálok, mert tényleg jó volt ezidáig a könyv, de a későbbiekben kissé sablonossá válik.
Azonban az elvárásaimnak így is megfelelt. Körülbelül egy ilyen délutáni kikapcsolódásra vágytam.

Tags: érzéki csalódás, falling for the ghost of you, könyv, könyvajánló, könyvkritika, könyvmoly, könyvmolyképző kiadó, nicole christie, rubin pöttyös, vélemény

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − tizennyolc =

0 shares

Archívum

Címkék