KATIE FFORD: Tavaszi zsongás

Üdítő kis történet, a romantikus vonal ellenére a realitás talaján maradva. Bár Tavaszi zsongás a cím, kiválóan illik a nyári nyaralós, lazulós időszakhoz is.

Gilly a válása után foggal, körömmel ragaszkodik családi házához, mindent megtesz azért, hogy megtartson belőle, amennyit csak tud. A nem használt szobákat kiadja, panziót üzemeltet, amibe bele adja szívét-lelkét. A legfontosabb számára a vendégek boldogsága, vagy a saját boldogságáért csinálja? A fia szerint már nem kéne ennyit dolgoznia, de ebben a gondolatmenetében látszólag csak az önzés vezérli. Egyedül a lánya az, aki az édesanyja érdekét nézi, emiatt kialakul egy kis feszültség a családban, ahogy az lenni szokott. Közben Gilly és lánya Helena szerelmi élete is felpezsdül.

Az elejétől kezdve egy könnyed történetet kapunk, amibe szépen folyamatosan bekúszik a romantikus szál. A családi veszekedések, drámák nem mondhatók tipikusnak, de melyik család tipikus? Annak ellenére, hogy a veszekedés tárgya nem szokványos, a saját családom jutott eszembe róla. Voltak olyan szereplők, akiket nem kedveltem, és voltak akikkel nagyon tudtam azonosulni, tehát érzelem alakult ki olvasás közben a szereplőkkel kapcsolatban. Mindkét romantikus szál rendkívül kedvesre, szimpatikusra sikeredett, olyan tudjátok 1-2 nap alatt kiolvasós, könnyed történet, amitől jobb lesz a napod.

Egyszerűen jó visszagondolni az egész könyvre, szinte a szemem előtt láttam olvasás közben a panziót és az egész miliőt. Nem árulom el, hogy mi lesz a vége. Vajon mindenki megtalálja-e a boldogságot, és rendeződnek-e a családi viszályok? Ha érdekel titeket, ajánlom, hogy olvassátok el.


Kiadó: Libri
Kiadás éve: 2020
Oldalak száma: 408 oldal
Fordította: Svoboda Róbert

Új évszak, új kezdet…
Gilly egy barátságos kis panziót üzemeltet hőn szeretett családi otthonában, amelytől a világ minden kincséért sem válna meg. Vagy mégis?
Mert amikor megismerkedik a jóképű ingatlanügynökkel, Leóval, elgondolkodik rajta, hogy talán mégsem olyan rossz ötlet az eladás.
Eközben a lánya életébe is mintha beköszöntene a szerelem. Helena, a szépséges textíliák varázslatos kezű mestere, egyre bizalmasabb viszonyba kerül új főbérlőjével, Jagóval, aki felajánlja, hogy segít neki a közelgő kézművesvásáron. Elvégre a barátok segítenek egymásnak, és ők csak barátok. Vagy ez már több barátságnál?
A tavaszi zsongás közepette Helena és Gilly is felteszi magának a kérdést: Talán ez lesz a „nagy” szerelem, és boldogan élnek, míg meg nem halnak?

 

Tags: 2020, 4 csillag, KATIE ford, libri kiadó, tavaszi zsongás

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 − 4 =

0 shares

Archívum

Címkék