AMY EWING: A fehér rózsa (The Jewel-sorozat 2. rész)

„Violet Lasting rabságban és elnyomásban él a Tó Hercegnőjének palotájában, míg fény nem derül viszonyára Ashsel, királyi hölgyek kísérőjével. A szerelmeseknek így menekülniük kell. Egy pillanatra sem érezhetik magukat biztonságba, hiszen nem tudhatják, ki barát, ki ellenség. Útjuk során azonban egyre világosabbá válik, hogy az Ékkő zsarnoksága egy felkelés felé sodorja a Magányos várost. Rá kell bízniuk magukat a Fekete Kulcsra, egy titkos társaságra, aminek eltökélt célja a királyi családok uralmának megdöntése. Ash, Violet és legjobb barátnője, Raven mindentől távol, egy erdei tanyán, a Fehér Rózsában találnak menedékre. Itt él Sil, aki régen maga is az Ékkő rabja volt. Ő veszi pártfogásába a fiatalokat, és nemcsak arra döbbenti rá Violetet, hogy hatalmas erő birtokában van, hanem arról is meggyőzi, hogy az ő feladata lesz, hogy vezesse a lázadókat.”
„Erő, bátorság és kitartás. Ebben rejlik

Violet bája. A sorozat második részében

olyan tudás birtokába kerül, amellyel

még neki sem lesz könnyű megbirkóznia.

Valóban élvezetes olvasmány.”

GOODREADS
„Gyors tempójú, izgalmas, lebilincselő,

és feszültséggel teli könyv. Violet ugyan

kijut az Ékkőből, de ez csak a kezdet…”

AMAZON
„Amy Ewing ismét sok meglepetést és

váratlan fordulatot tartogat olvasóinak.

Mindezt beágyazza egy merev társadalmi

rendbe, melynek ellenpólusaként ott van

a mágia felszabadító ereje.”

SCHOOL LIBRARY JOURNAL
„A történet egy különleges, dekadens,

matriarchális társadalomban játszódik.

Az egész kifejezetten gondolatébresztő.

A cselekménybonyolítás merész, a könyv

gyorsan olvastatja magát.”

VOYA
„Amy Ewing bátran elegyít több műfajt

is: tökéletesen összeolvasztja a szerelmes

regények báját, a kalandregények lüktető

izgalmát és a dráma feszültségét.”

KIRKUS REVIEWS

Valahogy elsőre mindig ugyanazt a sémát érzem az utópisztikus olvasmányokban. Mégis élvezem őket, mert hasonlítanak egymáshoz bizonyos dolgokban, mégis eltérőek. És pont ezek a különbségek teszik izgalmassá a fent említett regényeket.
A sorozat első könyve, Az Ékkő rengeteg kérdéssel és egy fordulattal zárult, melyektől tűkön ül az olvasó várva a folytatást.

A második rész, A Fehér Rózsa, első fele Ash, Violet, és Raven kalandos meneküléséről szól az Ékkőből, míg el nem jutnak a Farmra. Itt végre biztonságba kerülnek és nagyon sok kérdésükre választ kapnak. Általuk pedig én is kezdtem egyre jobban megérteni a történéseket, a művet.

Itt viszont egy olyan irányba kezdett elmenni a regény, amin először csodálkoztam, a történetbeli magyarázatával együtt, végül döntöttem: túl soknak tartom és nem tetszik.

Annyira meghatározó volt számomra az új szál, hogy folyamatosan azon gondolkodtam, ahogy pörögtek az események, hogy nem fogom elolvasni az utolsó regényt a szériából. Ekkor képzeletben vállon veregettem magam, hogy szinte minden könyvet végigolvasok, mert ki tudja mit hoz a vége, amitől egészen más színben látom a történet. 🙂

Ez ebben a műben is bekövetkezett: az írónő már kezdett finom utalásokat tenni a történetben, előkészíteni a regény végét, hogy ne legyen annyira sokkoló, de így is nagyot robbant a befejezés.

Tags: a fehér rózsa, ajánló, amy ewing, az ékkő, dream válogatás, jewel trilógia, könyv, könyvkritika, könyvmoly, maxim könyvkiadó, vélemény

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × 5 =

0 shares

Archívum

Címkék