Jessica Park: Flat Out Celeste – Celeste bolondulásig (Flat Out Love 2.)

„A végzős gimnazista Celeste Watkins számára minden egyes nap brutális bátorságpróba. És Celeste nagyon fél. Elszigeteltté válik, mert túlságosan okos, a beszéde túlságosan modoros, viselkedése pedig túlságosan eltér az átlagostól, ezért úgy érzi, nem marad más választása, mint direkt távol tartani magát mindenkitől.
De az egyetem felszabadíthatja, nem? Ha kibírja ezt a borzalmas utolsó évet a gimiben, akkor talán minden rendben lesz. Ha sikerül találnia csak egyetlen embert, aki mentőkötelet dobhat neki, akkor talán, talán nem lesz baj.
Justin Milano, a másodéves, szintén különc egyetemista srác lehet az a személy, aki kicsalogatja Celeste-et magányos világából. Megmentheti a lányt legalábbis ha Celeste elfogadja a segítségét.
Ha összefognak, talán jó páros lehetnek. Ha összefognak, talán megmenthetik egymást. És ha összefognak, talán megmenthetnek egy másik párost is: két embert, akikről Celeste tudja, hogy teljes szívből, szenvedélyesen, bolondulásig szeretik egymást.”

 

Annak idején a sorozat első könyvét teljesen véletlenül választottam ki, de nagyon jól tettem. Azon felül, hogy tetszett, úgy gondolom eddig ennek a könyvsorozatnak a legjobb a „másik fél szemszögéből könyve” :)( Flat out Matt).
Soha nem gondoltam volna, hogy lesz folytatása a történetnek, számomra elég lezártnak tűnt. Viszont ha már van folytatás, örültem neki, hogy Celeste későbbi életéről van szó, és nem foglalkozik egy egész könyv Matt-ék kapcsolatával. Ha Justin szemszögéből is megjelenik ez a sztori, hát nem tudom, tulajdonképpen elég különc ahhoz, hogy megismerjük a nézőpontját. Azért tőlem biztos kapna egy fejcsóválást 🙂
Szóval Celeste hozza a formáját, szokásos beszédstílusát 🙂 nem érti a szlenget, teljesen a kortársaitól elszigetelten él, nem beszél velük. Matt-el beszél, viszont a párbeszédeik még mindig nagyon viccesek.

Aztán valahol az egyetemlátogatások közben elhatározza, hogy meg kell változnia, új személyiséget létrehoznia 🙂 Ennek érdekében nagyon sok mindent elkövet, de semmit sem félgőzzel, ezért a történések hatása az olvasóra is sokkal intenzívebb.
Közben felkeresi e-mailen egy kevésbé neves egyetemről Justin, azzal a szándékkal, hogy Celeste erre az egyetemre jelentkezzen. Ezt az e-mailt aztán több száz követi, és szépen alakul közöttük egy kapcsolat.
Ennyi könyv elolvasása után, most már biztos vagyok benne, hogy a szerelem mindenre képes, ez esetben egy kis elhatározás is volt, de Celeste tulajdonképpen megél mindent, amit szeretne.
Aztán jön egy fordulat, ami teljesen összetöri a főszereplőt, de már van neki „zsanérja” :)….

Összességében egy humort, romantikát, kicsit fura személyiségeket (bár én viccesnek találtam őket) , komoly, elgondolkodtató részeket is kaptunk ettől a történettől. Valamint levonhatjuk a következtetést, ha valakiben alapvetően nincs meg az elhatározás, hogy változtasson, próbálhat akárki segíteni neki, maximum vigyázni tud rá.

Elhatározás és…szerelem 🙂

 

Főbb szereplők:

Celeste: nem egy átlagos tinédzser, nem érti a kortársait, igazi zseni

Matt: az Ő jelleme nem változott semmit, mindent megtesz és felad a hugáért

Justin: furcsa, szétszórt, aranyos, romantikus, ugyanakkor nagyon helyes fiatalember

 

Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT.
Oldalak száma:358
Nyelv:
MAGYAR
Kiadás éve:2015

 

Tags: flat out celeste, flat out love, jessica park, könyv, könyvkritika, könyvmoly, olvasás

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 + tizenöt =

0 shares

Archívum

Címkék