Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó

Theodore Finchet elbűvöli az elmúlás. Már több módját is kipróbálta, hogy véget vessen az életének. Ám a világ jó és szép dolgai, legyenek azok bármilyen kicsik, minden egyes alkalommal megakadályozták ebben.

Violet Markey úgy él, hogy csak a jövőbe néz, számolja a napokat az érettségiig, és azt tervezi, hogy elhagyja a várost, ahol minden a nővére halálára emlékezteti.

Egy hihetetlen véletlen megváltoztatja mindkettőjük életét. Amikor Finch és Violet az óratorony párkányán találkozik, még nem tudják, ki menti meg a másikat. Aztán egy iskolai projekten azt a feladatot kapják, hogy fedezzék fel saját államukban a ,,természet csodáit”, de Finch és Violet közösen egy sokkal fontosabb utazásra indulnak…
Finch Violet mellett önmagára talál, és a lány megismeri néha kicsit furcsa, de vicces, nyitott,
jókedvű oldalát. A fiú pedig eléri Violetnél, hogy már ne számolja a napokat az utazásig, és készen álljon egy új életre. De ahogy Violet világa egyre inkább kinyílik, Finché úgy zsugorodik.
A könyv meghódította a New York Times sikerlistáját.

 

Bele a közepébe: nem akarok senkit megbántani, de ez milyen fülszöveg?!

„Theodore Finchet elbűvöli az elmúlás”??? NEM, komoly betegsége van, ami az első oldalakon ki is derül. Tehát Finch bipoláris zavarban szenved, köznyelvben mániás depressziós. Ez a betegség abból áll, hogy vannak neki nagyon jó napjai(amiket Ébrenlétnek nevez) ill.súlyos depressziós időszakai, ilyenkor alszik, szinte képtelen felkelni, bármit csinálni(Nagy Alvás).
Gyönyörű történet két fiatal szerelméről? Hát én nem így gondolom.
Tehát a sztori egy részét már leírtam, sajnálom. Akkor az elejéről 🙂
Violet és Finch találkoznak egy szokatlan helyzetben.

Finch-et mindenki csúfolja az iskolában, az otthoni körülményei is érzelmileg nagyon rosszak.
Violet épphogy túl van egy tragédián, amit nehezen dolgoz fel.
Először a találkozásuk szokatlan mivolta, majd egy iskolai feladat hozza őket össze. A két fiatal egyre jobban megkedveli egymást, szerelmesek lesznek. Aztán hirtelen történik valami.

Violet próbálja megérteni a történteket, Finch gondolatait, érzelmeit, életét.
A vége nagyon tetszett, ahogy Violet megváltozik, és véghez viszi, amit ketten elterveztek, ahogy próbál rájönni a miértekre.
A regény a mentális betegségek, ebből fakadó öngyilkosságok, a segélykiáltások témáját feszegeti, de úgy érzem nem elég konkrét. Ezek a homályos utalások (pl.elnyeli a sötétség) kevesek. Sokkal többet ki lehetett volna hozni ebből a témából, ebből a sztoriból.
A szerző saját bevallása szerint ezt a fiatal felnőtteknek írta, ami nagyon jó, mert még egészségesen is, sokan eljátszanak ezekkel a gondolatokkal, ebben az időszakban. Remélem ezek közül az emberek közül, akik elolvassák a regényt nem Finch lazaságát fogják konklúzióként levonni…

 

Főbb szereplők:

Finch: kedves, jóképű, furcsa, laza, népszerűtlen

Violet: magába zárkozó, népszerű, szép, teljes megváltozik a gondolkodása a mű végére

 

Kiadó:MAXIM KÖNYVKIADÓ KFT.
Oldalak száma:432
Nyelv:MAGYAR
Kiadás éve:2015

 

Tags: jennifer niven, könyv, könyvkritika, könyvmoly, olvasás, veled minden hely ragyogó

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 + 15 =

0 shares

Archívum

Címkék