PATRICIA GIBNEY: Néma sikolyok (Lottie Parker 9.)

Az biztos, hogy időnként lélegzetelállító a történet, és a 9. részben végre több szerepet kap a magánéleti szál, amit már sok rajongó követelt az írónőtől. Jó hír, hogy mire ezt a kritikát írom, már nálam van a 10. rész is, az „Apró csontok” és a minap láttam a libri Instagram oldalán, hogy már rendelhető a 11.rész „A bűnös lány” is. Patricia Gibney ontja magából e sorozat újabb és újabb részeit, remélem nem megy majd a minőség rovására.

A fiatal és ambíciózus Rachel Mullent meggyilkolják, és bizarr módon egy üvegszilánkot találnak a torkában, azonban nem kell sokáig várni, és egy pszichológus doktornőt is holtan találnak, ahol ugyanezt a módszert alkalmazzák. Lottie Parker megszállottan nyomoz, a magánéletét is háttérbe szorítva, ahogy szokta, ám ezt most még sem tudja annyira kizárni, hiszen a hétvégén jön el a nagy nap számukra Boyd-dal, az esküvőjük. A nyomozás során egyre közelebb kerül egy családhoz, aki azt a partit szervezte, amelyen Rachel Mullen is megjelent, ráadásul a pszichológus is összeköthető velük. Érzi, hogy a család titkol valamit, valami súlyos, régi trauma lehet a háttérben. A végén még Boyd is eltűnik, így aztán érthető okokból végleg felpörögnek az események, Lottie-nak minél hamarabb ki kell derítenie, mi folyik itt és legfőképpen miért.

Egy újabb nyomozós krimi, ahogy már említettem, egy kicsit több magánéleti eseménnyel megspékelve. Az előző letehetetlen részekhez képest, kicsit vontatottabb volt ez a sztori, mint amit eddig megszokhattunk az írónőtől. Csak nagyon lassan derültek ki információk, sok volt, talán túlzottan is a félrevezető szál, pl. Maddy személye, és a legvégén egyszerre kaptunk meg minden információt, amiből összerakhattuk a képet, mi is történt itt valójában. Így több részletben tudtam csak kiolvasni, illetve a kidolgozottabb magánéleti szál is akasztotta a gyors előrehaladást az ügyben. Ennek ellenére tetszett, jó volt kicsit meglátni, hogy a főszereplő nyomozóknak is van lelke, tudnak romantikusak lenni, és ezáltal megint közelebb kerültek hozzánk az olvasókhoz, hogy akarjuk, sőt követeljük a következő részeket, de úgy néz ki, meg is kapjuk.

A borítót imádtam, ez a szín tökéletes a fekete-fehér képpel társítva, ha nem tudnám, hogy mennyire jó ez a sorozat, akkor is lekaptam volna a boltok polcairól. 11 rész, azért elgondolkodtató, vajon hol a vége, hány rész fér bele egy sorozatba még, anélkül, hogy a minőség rovására menjen, illetve, hogy ne váljon unalmassá? Nálam már kezdi súrolni ezt a vékony határt, mert mindig egy nyomozás, a legtöbbször a magánélet is belekeveredik, valaki veszélybe kerül a csapatból vagy a családból, vagy van valamilyen összefonódás, de meddig lehet ezt csűrni-csavarni?

 


Kiadó: Libri
Kiadás éve: 2022
Kiadás helye: Budapest
Oldalak száma: 520 oldal
Fordította: Tóbiás Csenge

Nem ​kellett volna meghalniuk
Egy ragyogó parti másnapján a huszonöt éves Rachel Mullent holtan találja az ikertestvére. A lány szeplős arcán zúzódások, torkába egy üvegszilánk ékelődött.
Hamarosan kiderül, hogy a bizarr gyilkosság nem az egyetlen eset: egy fiatal doktornőt ugyanazzal a módszerrel öltek meg. Mivel az orvos nem vett részt a partin, sőt semmilyen módon nem köthető a vendégekhez, Lottie kénytelen megkérdőjelezni minden addigi elméletét.
Miért kellett elhallgattatni ezt a két ifjú nőt?
Lottie megszállottan nyomoz, hogy kiderítse, mi történhetett azon a partin, és egyre közelebb kerül a házigazdához. A nyomok Maddyhez vezetnek, aki felszolgálóként dolgozott az estélyen, ám ő sem tud információval szolgálni, ugyanis egy rendszám nélküli autóval elrabolják. Az őrület akkor kezdődik igazán, amikor Boyd is eltűnik.
Lottie már nemcsak az eltűnt lányt, hanem a vőlegényét is kétségbeesetten próbálja megtalálni. Nem veszítheti el újra a férfit…
Egy újabb rejtélyes gyilkos jár Ragmullinben, aki különös kegyetlenséggel végez áldozataival…

Patricia Gibney soron következő thrillere lélegzetelállító pillanatokat ígér a nyomozós krimik szerelmeseinek a Néma sikolyok című kötetben is.

Tags: krimi, Lottie Parker, patricia gibney, sorozat

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 5 =

0 shares

Archívum

Címkék