KAREN SWAN: Éjfélkor ​a hóban

Aki követ minket tudja, hogy Karen Swan összes eddigi magyarul kiadott művét olvastam és szerettem. Amikor megjelent az Éjfélkor a hóban, már előre elterveztem, hogy a két ünnep közötti nyugodt időszakban, a karácsonyi fényeknél elmerülök majd ebben a romantikus történetben. Sajnos a COVID keresztülhúzta a számításaimat, de most, 2-3 hét olvasás nélküli időszak után, végre kezembe tudtam venni a könyvet. Lehet a hosszú várakozási idő vagy a nagy elvárások miatt, de picit csalódott vagyok.

SPOILER!
Az elbeszélés főszereplője Clover, díjnyertes dokumentumfilm-rendező. Legutóbbi projektjében egy szörfös, Cory tragédiáját dolgozza fel, akinek a pályafutását/életét teljesen tönkretette riválisa, Kit Foley. De hogy valójában mi vezetett az események ilyenfajta alakulásához soha nem derült ki. Ezért, valamint bizonyos történések miatt Clover úgy dönt filmet forgat Kittel. A férfi közben sportot váltott, és a snowboard világában szeretne karriert építeni, ezért a rendező és kis csapata az osztrák Alpokba utaznak, hogy hetekig egy fedél alatt éljenek a sportolóval. Csak az a probléma, hogy Kit gyűlöli Clovert, esze ágában sincs interjút adni neki és pusztán a szponzori szerződése miatt „egyezett bele” a filmbe.
Ez az állandó feszültség, valamint Kit titkának felfedése vitte előre a történetet, mégis néha úgy éreztem, mintha egy helyben topognánk. Szerencsére ezeket az „üresjáratokat” kiválóan ellensúlyozta a téli Alpok bemutatása valamint a snowboardról és a szörfözésről átadott rengeteg információ, az életérzés. Magát a titkot egy idő után már sejteni lehetett, a jobbnál jobb fordulatokkal viszont izgalmassá tette az írónő az oda vezető utat.
Akkor miért is vagyok picit csalódott? A két főszereplő kapcsolata lehetett volna kicsit érzelmesebb, el tudtam volna viselni pár sziruposabb jelenetet.


Kiadó: XXI. Század
Kiadás éve: 2022
Oldalak száma: 436 oldal
Fordította: Simonyi Ágnes

Egy megbonthatatlan kötelék.
Egy titok, amely mindent megváltoztat.
Sunday Times Bestseller
Clover Phillips díjnyertes rendező épp sikerei csúcsán jár, amikor találkozik Kit Foley-val, aki szörfös és snowboardos. Kit nemcsak a versenyeken elért első helyezései miatt ismert, hanem a botrányairól is hírhedt.
A sportoló érintett volt egy balesetben, amely riválisának tönkretette a pályafutását. Kit soha nem beszél arról, mi történt akkor. Clover viszont eltökélt: ki akarja deríteni az igazságot, ezért a helyszínre utazik. Az osztrák Alpokban, ezen a mesés szépségű hóvidéken szembesíti kérdéseivel a férfit, aki ki nem állhatja őt.
Clover egyre mélyebbre ás: vonzódik Kithez, de meggyőződése, hogy a férfi titkol valamit. Kit Foley valóban olyan hideg, mint amilyennek mutatja magát?

Tags: 2022, 21.század kiadó, 4 csillag, éjfélkor a hóban, karen swan, romantikus regény

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három + 7 =

0 shares

Archívum

Címkék