JULIE KLASSEN: A társalkodónő titka

Ha létezik olyan kategória, hogy kalandromantikus regény, akkor Julie Klassen: A társalkodónő titka című könyve biztosan az. Bár bevallom, az ajánló alapján teljesen más történetre számítottam, egyáltalán nem panaszkodom.

Lady Marianna Mayfield, a férje és a társalkodónője kíséretében elhagyja régi otthonukat, Bath-t és új helyre költözik. Azonban nem önszántából. Sir John Mayfield kényszeríti erre, mégpedig annak érdekében, hogy elszakítsa nejét a szeretőjétől.
Bevallom, ezek alapján én teljesen más folytatásra számítottam, mint ami ezután történt. Nem is árulok el többet a történetről, mert a könyvnek valóban az a legnagyobb erénye, hogy az írónő olyan izgalmasan szövi a szálakat, mintha egy krimit olvasnánk, pedig „csak” egy romantikus regényről van szó.

Érdekes, hogy annak ellenére nagyon tetszett a könyv, hogy a női főszereplő, Hannah nem volt szimpatikus, mivel nem szeretem az ilyen bizonytalan, erőtlen karaktereket, akik a legtöbb helyzetben úgy viselkednek, mint egy irgalmas szamaritánus. Ezzel szemben Lady Mayfield sokkal izgalmasabb személyiség, hiszen számító, ravasz és végtelenül önző. A legeslegszimpatikusabb figura kétségkívül Sir John Mayfield, a megcsalt, ám büszke, régimódi úriember, akinek karaktere számomra a Jane Eyre Mr. Rochester-ét idézi. Valószínűleg nem véletlenül, hiszen az írónő nagy rajongója a regénynek. Szóval végig azért izgultam, hogy vajon Sir John élete révbe ér-e és rátalál-e a megérdemelt boldogság, a könyv pedig csak az utolsó oldalakon adta meg erre a választ.

Nagyon tetszett a regény, ami véleményem szerint kötelező olvasmány Jane Austen és Jane Eyre rajongóknak. Az pedig külön öröm volt számomra, hogy találtam benne egy igazán szimpatikus karaktert Sir John figurájában.

Érdekesség, hogy az írónő – bár Minnesotában él – személyesen látogatott el a könyvben szereplő helyszínekre, valamint korabeli tárgyakkal berendezett múzeumokba, a lehető legteljesebb hitelesség kedvéért.


Kiadó: General Press
Kiadás éve: 2019
Fordította: Fügedi Tímea
Oldalak száma: 360

Lady ​Marianna Mayfieldet hatalmas meglepetésként éri, amikor a férje bejelenti: még aznap elhagyják bathi házukat, és egy távoli vidékre költöznek. A féltékeny férfi így akarja megszakítani a csalfa neje és annak szeretője közötti viszonyt. Mariannának nehezére esik a gyors váltás, ráadásul hites ura parancsa szerint senkit sem vihet magával a személyzetből. Ez a nap azonban nem csak kellemetlen meglepetéseket tartogat számára: váratlanul betoppan az egykori társalkodónője, a zárkózott Hannah Rogers. Marianna mindig is kedvelte a lányt, aki korábban felmondás nélkül, titokban távozott; de az utolsó találkozásuk óta mintha megváltozott volna… Vajon miért kellett Hannah-nak elhagyni a házat? Talán csak nem ejtették rabul a szívét?
Lady Mayfieldnek kapóra jön az alkalom: rábeszéli Hannah-t, hogy szegődjön újra a szolgálatába, és kísérje el a nemkívánatos útra. Azt azonban egyikük sem gondolja, hogy ez az utazás örökre megváltoztatja és gyökeresen felforgatja mindannyiuk életét – és a kalandok végére két zaklatott szív is megnyugvásra talál.

Tags: 2019, 4 csillag, A társalkodónő titka, general press kiadó, Julie Klassen, romantikus regény

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 + 19 =

0 shares

Archívum

Címkék