ALEX FINLAY: Minden ​félelmed

Teljesen véletlenül találtam rá erre a könyvre, nem voltak elvárásaim, valahogy a borítón lévő ajánlások is elkerülték a figyelmemet. Szóval mindenféle reklám nélkül, egyszerűen csak a fülszöveg alapján választottam ezt a regényt és szerencsére jó volt a megérzésem.

Matt Pine egy egyetemi buli után egy FBI ügynöktől értesül két testvére és szülei Mexikóban történt haláláról. Ráadásul a teljes sokk után neki kell elmondania börtönben ülő bátyjának, Dannynek, a tragédiát, valamint hazahozatnia a holttesteket. A cselekmény előrehaladtával viszont egyre furcsább dolgok történnek, valamint a nyomozás is folyamatos meglepetésekkel szolgál. Közben megismerhetjük a Pine családot, az okot amiért hirtelen ötlettől vezérelve elutaztak Mexikóba és egyre inkább világossá válik, hogy nem csak az életük nagy része forgott Danny ügye körül, hanem a haláluk is.

A szerző nagyon jól felépítette a könyvet. A sok szemszög és az idősíkok közötti ugrálás abszolút nem zavaró, teljes mértékben követhető az elbeszélés. Talán még egy kis pluszt is ad, hogy csak rövid fejezeteket kapunk, megspékelve Danny ügyét feldolgozó filmsorozat egyes jeleneteivel. Így még tovább húzva az igazság feltárását, a válaszokat a miértekre.
Ezenkívül tetszett ahogy Finlay a történetbe beleszőtte a szomorú valóságot, a média és a közvélemény hatását nem csak emberek életére, tragédiáikra, reményeikre, hanem akár egy nyomozás menetére is.
Ugyan a végén nagyobb csattanóra számítottam, mégis a Minden félelmed egy kifejezetten jó thriller volt. A műfaj rajongóinak kihagyhatatlan darab!


Kiadó: Animus
Kiadás éve: 2022
Oldalak száma: 392 oldal
Fordította: Szieberth Ádám

Matt ​Pine-t, a New York-i egyetemistát egy átbulizott éjszaka után szörnyű hírrel fogadják a kollégiumi szobájában: közlik vele, hogy a szülei, a húga és hatéves öccse Mexikóban életét vesztette. Halálukat állítólag gázszivárgás okozta. Az FBI és a külügy viszont korántsem biztos ebben, de hogy miért, azt nem árulják el.
A tragédia vezető hír a médiában, és a Pine család újra a figyelem középpontjába kerül. Matt bátyja, Danny ugyanis épp életfogytiglani börtönbüntetését tölti gimis barátnője, Charlotte meggyilkolásáért. Az ügyről készült dokumentumfilm nagy port kavart, mivel azt sugallja, hogy a fiút ártatlanul ítélték el. Matt azonban súlyos titkot őriz. Még soha senkinek nem mondta el, hogy a gyilkosság éjszakáján látott valamit, ami arra utal, hogy tényleg a bátyja volt a tettes.
A mexikói tragédia körülményei egyre gyanúsabbak, és egyre inkább úgy tűnik, hogy az esetnek köze van Danny ügyéhez is. Mattnek muszáj kiderítenie, hogy miért került valójában börtönbe a bátyja, így saját szakállára nyomozni kezd. Ezzel nemcsak veszélybe sodorja a saját életét, hanem szembesülnie kell minden addigi félelmével is.

„Tomboló energia…Finlay szétfeszíti a határokat és végletekig pörgeti a tempót!” New York Times
„Készülj fel a legdurvább és legizgalmasabb csavarokra.” Karin Slaughter
„A thrillerrajongók meg fognak őrülni ezért a letehetetlen könyvért.” CNN
„Minden dicséret mellett egy dolog biztos: a Minden félelmed egy kötelező olvasmány a thriller kategóriában.” BookBub

Tags: 2022, alex finlay, animus kiadó, minden félelmed, thriller

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − hét =

0 shares

Archívum

Címkék