MERÉNYI MÓNIKA: Útközben élni – Dél-Amerika

Egy különleges könyv került a kezembe nemrégiben, amely gyönyörű képekkel, igényes grafikával, lehengerlő stílussal lett megszerkesztve. Látszik rajta, hogy sokat foglalkoztak vele, és azt gondolom, megérte, hiszen egy igazán sokat mondó könyv született belőle, habár szinte alig van benne szöveg.

Nehezen lehet meghatározni a műfaját, útikönyv, vagy képeskönyv. Igazából egyik sem. Ez egy új műfaj, ami az utazás megéléséről, az élmények átadásáról szól, mély gondolatokkal és képekkel összekapcsolva. Az utazástól azonban sok mindenki fél, nem olyan könnyű kilépni az ajtón. Jönnek a kifogások, ráadásul az utazás során egyedül maradhatunk, találkozhatunk saját magunkkal, legrejtettebb félelmeinkkel, vágyainkkal. Ezért általában otthon maradunk, a biztonságot adó környezetben. Ez a könyv arról szól, hogy merjünk kilépni, megmutatja mennyit adhat egy-egy utazás, az élmények. Mindezt pedig úgy teszi, hogy a képek segítségével Dél-Amerika sokszínű kultúrájával, szokásaival, embercsoportjaival, szegmenseivel, életével, zsongásával elvarázsol minket.

Ugyanakkor azokról az utakról is szólhat, melyek folyamatosan döntés helyzet elé állítanak minket. Sokszor csak ott állunk az elágazásoknál, és nem tudjuk, mi tévők legyünk. Ilyenkor azt kívánjuk, bárcsak egy pillanatra is beleláthatnánk a jövőbe. Az biztos, hogy ha nem teszünk semmit, örökre megrekedhetünk egy szinten. Ugye, milyen sokféleképpen értelmezhető az utazás?

Kicsit azt vártam az összefoglaló alapján, hogy a konkrét élmények, történetek is helyet kapnak a könyvben, melyekből majd mindenki saját maga levonja a következtetéseket. Ehelyett rögtön a következtetésekkel kezdődtek, majd a képekben voltak a megélt történetek megörökítve. A végére elkaptam a hangulatot, és megértettem a miértet. Aztán kitaláltam, hogy az említett helyek közül, hová és mikor indulok. 😊


Kiadó: Magánkiadás
Kiadás éve: 2015
Oldalak száma: 496 oldal

Egész életünk egy utazás. Bármerre is legyünk, úton vagyunk, és eközben történik az életünk. Mindenkinek másról szól, mindenki más utat jár be, egyedül vagy útitársakkal, helyeket felfedezve, tapasztalatokat, érzéseket gyűjtve, és átélve. Mind utazunk.

Fél éves útra indultam, Dél-Amerikába. Felfedezni ezt a kontinenst, bejárni egy utat, amely hívott. Ez az út, amennyire a külső élmények szerzésével indult, annyira vált egy mély, belső utazássá is egyben. Ennek az esszenciáját írtam itt le és a könyvben látható képek maguk is mesélnek, mindenkinek mást.

Kiemelt kép forrása: hortobagyirantottvombat.hu
Tags: Dél-Amerika, képeskönyv, merényi mónika, útikönyv, útközben élni

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 − 9 =

0 shares

Archívum

Címkék