PATRICIA GIBNEY: Megtört lelkek

Ez már a hetedik könyv Lottie Parker nyomozásairól és magánéletéről, mégis minden este azt mondtam a férjemnek, mikor megkért, hogy nézzünk filmet, hogy: “Nem lehet, olyan izgalmas, muszáj tovább olvasnom.” Na, jó talán egyik nap megtörtem, és mégis a mozit választottam, ha kíváncsi vagy miért, olvass tovább.

Ebben a részben Lottie és nyomozói egy fura sorozatgyilkossággal találják szemben magukat, melyek elsőre öngyilkosságnak tűnnek. Időközben az egyik gyanúsított lánya, Lily is eltűnik, valószínűleg elrabolják. Az órák egyre csak múlnak, újabb és újabb nyomok bukkannak fel, de valahogy a kép nem áll össze. A csapatnak az eddigi legnehezebb üggyel van dolguk, és a feladatok nem hogy fogynának, inkább föléjük tornyosulnak, amiből nehéz lesz kilábalniuk. Ráadásul főszereplőnknek igen komoly magánéleti problémával kell szembenéznie, de csak a következő részből derül ki, hogy a múlt megismétli-e önmagát.

Hihetetlen, hogy Patricia Gibney nem tud unalmasat hozni, immár 6 résszel e sorozat háta mögött. Egyszerűen megunhatatlan számomra. Azt hiszem kriminek mondanám, de a részletes esetleírások és az egyre durvább gyilkosságok miatt, már-már thrillernek is elmenne.

A 350. oldalig faltam a lapokat, aztán történt bennem valami, türelmetlenné váltam. Már lassan a 400. oldal környékén jártam, és még semennyire sem akart összeállni a kép bennem. Csak egyre több gyilkosság-öngyilkosság, még egy eltűnt kislány is, egyre több gyanúsított, egyre több szereplő, akiknek már a neveivel is teljesen össze voltam  zavarodva. A gyilkostól pedig csak néhány szó esett, de semmi utalás, vagy olyasmi, ami gyanút kelthetne. Egyrészről az jó, hogy nem is sejtjük ki áll az esetek mögött, másrészt pedig bosszantó, hogy ennyire nem tudhatunk meg semmit. Így itt nekem megtört a sztori, újra rá kellett vegyem magam az olvasásra, aztán viszont nem bántam meg, felpörögtek az események, és hihetetlen lett a végkifejlett, csupa izgalommal. Azért kapott 4 csillagot ez a könyv nálam, mert szerintem kicsit túl titokzatos és zavaros volt, és a bevezető után, csak az utolsó szűk 100 oldal lett igazán Lottie Parkeres.

A magánéleti szál ismét valóságos és hozzám közelálló volt, természetesen a szerző itt is húzott egy váratlant, ami előrevetíti a következő részt (igen, tutira jön a nyolcadik könyv), melyben várhatóan a magánéleti szál lesz hangsúlyosabb.


Kiadó: Libri Könyvkiadó
Kiadás éve: 2021
Oldalak száma: 508 oldal
Fordította: Tóbiás Csenge

Azt ​hitték szabadok. De valaki figyelte őket.
Egy sötét téli reggelen Cara Dunne holttestére bukkannak. A házasság előtt álló nőt esküvői ruhában akasztották fel a saját otthonában, egy hajtincsét levágták. Cara meggyötört holttestét látva Lottie Parker nyomozóban felmerül a kérdés: ki gyűlölhette ennyire ezt a nőt, hogy élete legboldogabb időszakában gyilkolja meg?
Az eset még sötétebb fordulatot vesz, amikor egy újabb fiatal nő összezúzott holttestét találják meg. Fiona Heffernant a munkahelyéül szolgált kórház tetejéről lökték le – őt is esküvői ruhába öltöztették, és ugyancsak hiányzik egy hajtincse.
A gyilkosságok személyes indíttatásúnak tűnnek, így Lottie biztos abban, hogy olyasvalaki a tettes, akit az áldozatok ismertek. Amikor Fiona halálhírét viszi a nő vőlegényének, kiderül, hogy Fiona nyolcéves lánya aznap délután, a tánciskolai próbája után eltűnt. Rettegve, hogy Lily is áldozatul eshet ennek a tébolyult és rendkívül veszélyes gyilkosnak, Lottie szembenéz a tettessel, akár az élete kockáztatásával is.
Karin Slaughter, Robert Dugoni vagy Rachel Caine regényeinek olvasói élvezni fogják Patricia Gibney újabb lélegzetelállító thrillerét, a Megtört lelkeket.

Tags: krimi, libri könyvkiadó, Lottie Parker, megtört lelkek, patricia gibney, sorozat, thriller

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 2 =

0 shares

Archívum

Címkék