10+1 könyv hosszú hideg estékre

Egyre hamarabb sötétedik, a kellemes esti sétákat, szabadtéri bulikat felváltja a pléd, a tea és egy jó könyv. Úgyhogy gyorsan össze is állítottunk Nektek egy kis könyvajánlót ehhez a „bekuckózós” időszakhoz.
Jó olvasást kívánunk hozzá! 🙂

Amy Meyerson: A ​firenzei gyémánt

Kiadó: General Press
Kiadás éve: 2021
Oldalak száma: 464 oldal
Fordította: Pejkov Boján

Millerékre ​sok mindent lehet mondani, de hogy ők lennének az ideális család, azt nem. A három testvér, Beck, Ashley és Jack évek óta nem is beszél egymással, most azonban váratlanul egy helyre repíti őket a sors, amikor a rejtélyes és különc nagyanyjuk, Helen meghal. A fiatalok az elveszett örökség felkutatására indulnak – amely az életüket is megváltoztatná. Nem mást keresnek, mint a százharminchét karátos, sárga színben pompázó firenzei gyémántot, amelynek évszázadokkal ezelőtt veszett nyoma az Osztrák-Magyar Monarchiában.
Vajon hogyan kerülhetett Helen tulajdonába a világ egyik legkülönlegesebb gyémántja? A testvérek ezzel a kérdéssel szembesülve rádöbbennek, mennyire keveset tudnak az elhunyt asszonyról. Az ékkő utáni hajsza során pedig elképesztő múltbeli eseményre derül fény, ami örökre megváltoztatja az egymáshoz fűződő viszonyukat.
A firenzei gyémánt valós történetén alapuló regényt a szerzőnek Az elmúlt napok könyvesboltja című művében már megismert, magával ragadó, fordulatos történetszövés jellemzi.

Paula Hawkins: Lassan ​izzó tűz

Kiadó: XXI. Század
Kiadás éve: 2021
Oldalak száma: 304 oldal
Fordította: Tomori Gábor

„Mi ütött beléd?”

Laurát egész életében előítélettel kezelték. Azt mondták rá, forrófejű, problémás, különc. Volt, aki egyenesen azt állította, veszélyes.

Miriam tudja, hogy Laura nem feltétlenül gyilkos, csak mert látták távozni a borzalmas gyilkosság színhelyéről, ráadásul véres ruhában. Miriam tisztában van vele, milyen könnyen előfordul, hogy az ember rosszkor jár a rossz helyen.

Carla magánkívül van az unokaöccse brutális meggyilkolása után. Senkiben se bízik: jó emberek is képesek szörnyűségekre. De milyen messzire megy Carla, hogy megbékélhessen?

Mindenki sérült, az ártatlanok és a bűnösök is. Vannak, akik annyira sérültek, hogy ölni is képesek.

„Nézd, mit tettél – és mi lett belőle.”

J.D. Barker: A ​hívás

Kiadó: Agave Könyvek
Kiadás éve: 2021
Oldalak száma: 448 oldal
Fordította: Bosnyák EditA ​negyedik majom és a Szíve helyén sötétség szerzőjének lebilincselő új regénye

Jordan Briggs a New York-i rádiózás királynője, beszélgetős műsorát több mint ötmillióan hallgatják minden nap. Kemény munkával küzdötte be magát a legjobbak közé: nem fogja vissza magát, nincs tekintettel mások érzéseire, és kertelés nélkül kimondja, amit gondol. A sikerért azonban komoly árat fizetett. A házassága romokban hever, évek óta nem beszélt az anyjával, és ellökte magától azokat, akik közel állnak hozzá. Egyedül lányával, Charlotte-tal maradt bensőséges a viszonya.

Amikor egy magát Bernie-nek nevező férfi betelefonál a műsorába, és arra kéri, hogy játsszon vele egy játékot – taxi vagy uber? –, Jordan úgy gondolja, hogy ez kiváló lehetőség felpörgetni az adást, és életet lehelni munkába igyekvő hallgatóiba. Csakhogy a válaszát követően hét taxi felrobban a munkahelye előtt. És ez még csak a kezdet.

J.D. Barker legújabb regénye zseniális, magasfeszültségű thriller a szerző jól ismert védjegyeivel: szenzációs csavarok és váratlan megoldások teszik felejthetetlenné A hívást, ismételten bizonyítva, hogy korunk egyik legnagyobb krimiszerzője továbbra is pályafutása csúcsán van.

Sally Rooney: Hová ​lettél, szép világ

Kiadó: XXI. Század
Kiadás éve: 2021
Oldalak száma: 300 oldal
Fordította: Dudik Annamária Éva

A ​Normális emberek és a Baráti beszélgetések c. könyvek szerzőjétől

Alice, aki regényíró, összeismerkedik Felixszel, aki egy raktárban dolgozik, és megkérdi, lenne-e kedve elkísérni őt Rómába. Alice legjobb barátnője Dublinban él, és éppen egy szakításon van túl. Újra flörtölni kezd Simonnal, akit már gyerekkora óta ismer.
Alice, Felix, Eileen és Simon még fiatalok – de ha nem vigyáznak, elrohan felettük az élet. Vágynak egymásra, félrevezetik egymást, összejönnek, szétmennek. Aggodalmakat olt beléjük a szex, a barátság, a mindannyiunkat körülvevő világ. Valóban ez az utolsó kivilágított helyiség, amiben ők állnak, hogy tanúi legyenek valaminek, mielőtt minden elsötétül? Van rá módjuk, hogy elhiggyék: a világ igenis szép?
Sally Rooney Sunday Times és New York Times bestsellerszerző. Eddig megjelent regényei: Baráti beszélgetések, Normális emberek – utóbbi átlépte a világszerte eladott egymillió példányt. Jelölései: Booker-díj, Dylan Thomas-díj, Rathbones Folio-díj, Desmond Elliott-díj, a Legjobb Női Regényíró díja. A Normális emberek 2018-ban Costa-díjban részesült, 2019-ben az év könyve lett a Waterstonesnál. Sally Rooney társforgatókönyvíróként részt vett a Normális emberekből készült tévésorozat megírásában, amelyet 2020-ban mutattak be a BBC-n. A Baráti beszélgetésekből készült BBC-sorozat bemutatóját 2022-re tűzték ki.

Alex North: Az ​árnyékbarát

Kiadó: GABO
Kiadás éve: 2021
Oldalak száma: 336 oldal
Fordította: Bihari György

Charlie ​Crabtree, a zavart tizenéves 25 éve elkövetett egy szörnyű és indokolatlan gyilkosságot. Paul Adams sosem felejti el azt a napot. Charlie áldozata – és maga Charlie is – a barátai voltak. Sosem bocsátotta meg magának, hogy neki is szerepe volt abban, ami történt, és azóta sem járt otthon.
De mikor idős édesanyja súlyos balesetet szenved, Paulnak föl kell hagynia a meneküléssel.
Hamarosan egymást követik a nyomasztó események. Egy másolós gyilkosság feltámasztja a kínzó emlékeket. A haldokló anya makacsul hangoztatja, hogy valami rejtőzik a régi házban. Ráadásul valaki követi Pault, amitől neki emlékeznie kell arra, mi volt a legriasztóbb abban a szörnyű napban, 25 évvel ezelőtt.
Nem egyedül a bűntett, hanem az is, hogy Charlie Crabtree-nek nyoma veszett a gyilkosság után…

Alex North Leedsben született, és ma is ott él a feleségével és a fiával. Filozófiát tanult a leedsi egyetemen, amelynek szociológiai tanszékén dolgozott, mielőtt írással kezdett foglalkozni. Több mint harminc nyelvre lefordított regénye, A suttogó, felkerült a Sunday Times és a New York Times sikerlistájára.

Karen Swan: Karácsony ​a Tiffanynál

Kiadó: XXI. Század
Kiadás éve: 2021
Fordította: Alföldi Zsófia

Három város. Három évszak.
Egy esély.

Cassie túl hamar megállapodott, az első komoly párkapcsolatában hozzáment a fiúhoz. Most, tíz évvel később romokban hever, mert megcsalták. A házasságának lőttek, se karrierje, se saját otthona. Most kell rájönnie, ki is ő valójában, és hol van a helye a világban.
Ezzel kezdődik a különös, kísérleti év: Cassie elhagyja védett közegét, a vidéki Skóciát, hogy végiglátogassa három legjobb barátnőjét, akik csillogó nagyvárosokban élnek: New Yorkban, Párizsban és Londonban. Eddig mocsárvidéken élt, ahol fajdra vadásztak, haja fénytelen volt, összetapadt – Cassie most reformétrendre tér, és tökéletes frizurát csináltat. Kipróbálja mindhárom várost, nyomába ered az életnek, amit már eleve élnie kellett volna, a férfinak, akit mindvégig szeretnie kellett volna.

Miranda Cowley Heller: Papírpalota

Kiadó: XXI. Század
Kiadás éve: 2021
Fordította: Katona Ágnes

#1 ​New York Times bestseller
Amazon #1
Reese Witherspoon-könyvklub

Ez a ház, ez a hely minden titkomat ismeri.
Elle ötvenéves, három gyermek anyja, boldog házasságban él. Július van, a Cape Codon található családi nyaralóban, a Papírpalotában ébredeznek, Elle gyerekkora óta itt tölt minden nyarat. Ez a reggel más, mint a többi: előző éjjel Elle és gyerekkori barátja, Jonas kisurrantak a hátsó ajtón át a sötétbe, és életükben először szexeltek egymással. Közben a házastársaik gyanútlanul beszélgettek odabent.
Most, a következő huszonnégy óra leforgása alatt Elle-nek muszáj lesz döntenie: megmarad a jelenlegi életében a férjével, Peterrel, akit őszintén szeret, vagy fejest ugrik a fantáziába, amire mindig is vágyott – Jonasszel gyerekkorukban is szerelmesek voltak, és egymáséi is lettek volna, ha nem alakul minden másképp egy tragikus baleset miatt, amely örökre megváltoztatta az életüket.
A regény fokozatosan adagolja a múltbeli eseménysort, hogy átérezzük, milyen összetett a döntés, amelyet Elle-nek meg kell hoznia. A Papírpalota egyszerre gyengéd és pusztító mű, amely hitelesen ábrázolja a feszültséget, amely vágyak és méltóság között feszül, feltárva az abuzív családi kapcsolatok, kisebb gaztettek és igazi bűnök közötti összefüggéseket.

Miranda Cowley Heller az HBO igazgatóhelyettese volt, vezetésével fejlesztették többek között a Maffiózókat, a Sírhant Műveket, a Drótot, a Deadwoodot és a Hármastársakat. Ez az első regénye. Gyerekkorában minden nyarat Cape Codon töltött, most Kaliforniában él.

Frank Herbert: A ​Dűne

Kiadó: GABO
Oldalak száma: 600 oldal
Fordította: Békés András

Az ​univerzum legfontosabb terméke a fűszer, amely meghosszabbítja az életet, lehetővé teszi az űrutazást, és élő számítógépet csinál az emberből. Az emberlakta világokat uraló Impériumban azé a hatalom, aki a fűszert birtokolja. A Padisah Császár, a bolygókat uraló Nagy Házak, az Űrliga és a titokzatos rend, a Bene Gesserit kényes hatalmi egyensúlyának, a civilizáció egészének záloga, hogy a fűszerből nem lehet hiány. Ám ez az anyag csak egy helyen található, a sivatagos, kegyetlen Arrakison, amelyet lakói, a vad fremenek csak úgy ismernek: Dűne.

Frank Herbert legendás regénye, amely megjelenésekor elnyerte a Hugo- és a Nebula-díjat, talán a legjobb science fiction, amit valaha írtak. A Dűne hatása ma már felfoghatatlan, az elmúlt fél évszázadban olvasók milliói fedezték fel az Arrakis világának részletességét, a szöveg szépségét és a könyvben rejlő filozófiát, társadalmi és vallási gondolatokat. Herbert lehengerlő és eleven története most átdolgozott kiadásban kerül újra az olvasók elé.

„A modern science fiction egyik alapköve.”
Chicago Tribune

Stacey Halls: A ​lelenc

Kiadó: XXI. Század
Kiadás éve: 2021
Oldalak száma: 352 oldal
Fordította: Simonyi Ágnes

Két nő, akiket összeköt egy gyermek és egy titok, amely mindent megváltoztat.

London, 1754. Hat évvel azután, hogy törvénytelen gyermekét, Clarát megszülte és a lelencházban hagyta, Bess Bright visszamegy lányáért, akit nem is ismer. Attól tart, hogy Clara nem is élte túl a csecsemőkort, de kiderül, hogy a kislányt valaki már örökbe is fogadta. Bessnek tótágast áll az élete, miközben igyekszik kideríteni, hogy ki fogadta örökbe Clarát – és miért.

Bess szállásától nem messze, London külterületén él egy fiatal özvegy, aki már egy évtizede nem hagyta el az otthonául szolgáló nagy, komor házat. Orvos barátja – aki a lelencházban dolgozik – rábeszéli, fogadjon pesztrát a lánya mellé. Az özvegy azonban nem biztos benne, hogy jó ötlet beengedni egy idegent az életébe. A múlt fenyegető árnyai azzal riogatják, hogy feldúlják gondosan elrendezett világát.

Lucy Foley: Vendéglista

Kiadó: XXI. Század
Kiadás éve: 2021
Oldalak száma: 320 oldal
Fordította: Illés Róbert

Egy ​távoli sziget.
Egy halálos meghívás.
A menyasszony – A menyasszony legjobb barátja – A vőfély – Az esküvőszervező – A holttest.
Régi barátok.
Eltemetett viszályok.
Boldog családok.
Titkolt féltékenység.
Tizenhárom vendég.
Egy holttest.
Alig szegik meg az esküvői tortát, máris holtan találják az egyik vendéget. És a vihar tombolva szabadul rá a szigetre, teljesen elvágva a násznépet a külvilágtól.
Mindenki titkol valamit. Mindenkinek van indítéka.
Van egy vendég, aki nem hagyja el élve az esküvő helyszínét…

*Világszerte több mint 1 millió eladott példány*
*Times és Sunday Times: Az Év Krimije*
*Goodreads-díj: Crime & Mystery 2020 – a kategória nyertese*
*Ír Könyvdíj: Az Év Krimije – jelölés*
*Reese Witherspoon Könyvklub 2020*
A helyszín egy sziget a szélfútta ír partok közelében. Ez lesz az év lakodalma. Jules Keegan és Will Slater összeházasodnak. Sereglenek a vendégek.
„Lucy Foley tényleg nagyon leleményes.” – Anthony Horowitz
„Idegborzoló.” – Times
„Klasszikus whodunnit.” – Kate Mosse
„Van atmoszférája: éles és függőséget okoz.” – Louise Candlish
„Dühödt csavarokkal operál.” – Clare Mackintosh
„Agatha Christie nagy klasszikusait idézi… Alaposan figyeljenek a szereplők múltjára vonatkozó, látszólag esetleges részletekre. Mind nyomok.” – New York Times Book Review
„Imádtam. Ugyanolyan boldogsággal töltött el, mint egy Agatha Christie-klasszikus.” – Alex Michaelides
„Korunk Agatha Christie-je. Végtelenül modern, és száguldó tempót diktál… titkok és hazugságok minden kanyarban.” – Sarah Pinborough
„Virtuóz.” – Stylist
„Csalafinta, eszes és végtelenül olvasmányos. Első osztályú jellemábrázolás… csúcsminőségű thriller.” – Jane Shemilt
„Foley második zártkörű krimije – ezzel bebiztosítja helyét, mint nemzedékünk Agatha Christie-je.” – Sunday Express
„Rögtön elkap, és egész a végéig csak a találgatás marad. Egészen elképesztő finomság.” – Heat
„Mindvégig élvezetes, hihetetlenül feszes: Lucy mindent és mindenkit felülmúló teljesítményt nyújt.” – Liz Nugent
„Lucy Foley könyvről könyvre egyre jobb. Sötét, váratlan fordulatok, élethű karakterek, gótikus helyszín. Persze, gyilkolnak is, de ezen kívül még annyi minden van itt.” – Marie Claire
„Rettentő csavaros.” – Popsugar
„Elképzelhető, hogy senki nem gyilkos szándékkal érkezett a szigetre, de lassanként kiderül, hogy mindenkiből ki lehet hozni a véreskezű bosszúállót.” – Washington Post
„Minden oldal tele van nyomokkal – de nem fogod tudni előre kitalálni. Zseniális.” – Mashable
“Foley újabb erős atmoszférájú, Agatha Christie-stílusú thrillerrel rukkolt ki. Egész a végéig nem lehet tudni, mi a helyzet nyitja.” – Buzzfeed
„Ha esküvő, akkor a körömrágásig fokozódó gyilkos rejtély – ez a Vendéglista.” – Parade
„Nagyon jól kitalált rejtély. Foley nem veri át az olvasót. Ütős, lebilincselő.” Seattle Times
„Élvezetes feszültség. Mindentől elvágott helyszín, áttekinthető számú szereplő… hibátlan, elsőrangú thriller. Egy modern Agatha Christie. Dübörgő, lenyűgöző.” – Shelf Awareness
“Lucy Foley tudományos precizitással kivitelezi egyedi krimireceptjét… hála Istennek, hogy ilyen sztorikat ad a kezünkbe. Az esküvő balul ütött ki – egész az utolsó oldalakig a levegőben lóg, hogy ki tette, miért és hogyan.” – Harper’s Bazaar
„Gyilkosság az Orient-expresszen – korszerűsítve.” – Booklist

Simone St. James: Alkony ​Motel

Kiadó: Agave Könyvek
Kiadás éve: 2021
Oldalak száma: 374 oldal
Fordította: Kéri Andrea

New York állam északi része, 1982: Viv Delaney New Yorkba készül, és hogy megkeresse a pénzt az útra, elvállal egy éjszakai recepciós állást a Fell kisvárosában található Alkony Motelben. A hely azonban nagyon furcsa hangulatot áraszt magából, ráadásul hamarosan kísérteties és ijesztő dolgok történnek.
New York állam északi része, 2017: Carly Kirk sosem volt képes elfelejteni a nagynénje, Viv történetét, akinek titokzatos módon nyoma veszett az Alkony Motelben, még mielőtt ő megszületett volna. Úgy dönt, hogy Fellbe költözik és felkeresi a motelt. Megérkezve gyorsan rájön, hogy nem sok változott 1982 óta… és nemsokára őt is hatalmába keríti a rejtély, ami egykor Viv végzete lett.

Tags: 21.század kiadó, a dűne, a firenzei gyémánt, a hívás, a lelenc, agave könyvek kiadó kft., alex north, alkony motel, Amy meyerson, az árnyékbarát, Frank Herbert, gabo kiadó, general press kft., hová lettél szép világ, j.d.barker, karácsony a tiffanynál, karen swan, könyvajánló, lassan izzó tűz, lucy foley, Miranda Cowley Heller, papírpalota, paula hawkins, sally rooney, Simone St. James, stacey halls, vendéglista

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 + kilenc =

0 shares

Archívum

Címkék