S.L. Grey: Az apartman

„Sokkoló ​történet egy házaspárról, akiknek a párizsi nyaralása rémálommá válik 

Mark és Steph boldogan él Fokvárosban a lányukkal, egy nap azonban símaszkos emberek törnek rájuk az otthonukban, és bár szerencsére fizikálisan nem bántalmazzák őket, de olyan lelki sérülést okoznak, amiből képtelenek egyhamar felépülni. Az egyik barátjuk külföldi nyaralást javasol egy népszerű lakáscserés applikáció használatával, és úgy tűnik, hogy Mark és Steph ismét boldog lehet: egy közvetlen, művészi beállítottságú párizsi házaspárnak köszönhetően létrejön a csere, és a tökéletes, romantikus utazás… Párizsban azonban semmi sem olyan, ahogy a hirdetésben szerepelt. A dolgok hirtelen erőszakos fordulatot vesznek, és Marknak és Stephnek hamarosan nem csak a házasságukban keletkezett töréssel kell szembenézniük, hanem egy természetfeletti, de nagyon valóságos gonosszal is.

Az apartman az S.L. Grey nevű, dél-afrikai írópáros – Louis Greenberg és A hármak című regénnyel már itthon is népszerű Sarah Lotz – hátborzongató bemutatkozása a magyar olvasók előtt.”

Az Agave Kiadó és a Lendület Magazin jóvoltából lehetőségem nyílt elolvasni ezt a nagyszerű thriller/horrort. A könyvet S.L.Grey, vagyis Louis Greenberg és Sarah Lotz dél-afrikai írópáros jegyzi.

„Egy lakás értelme nem a bútorok, hanem az érzés, amely eltölti ott az embereket.” /Márai Sándor/

Mark és Steph épp átéltek kislányukkal egy betörést. Fizikailag ugyan nem bántalmazták egyiküket sem, de lelkileg, pszichésen teljesen tönkretették a házaspárt, egy láthatatlan éket verve közéjük. Egy ismerősük külföldi nyaralást javasol nekik, de Mark egyedüli fizetéséből ezt nem tehetik meg. Ekkor jön az ötlet: egy lakáscsere oldalon elérhetővé válik számukra az álomnyaralás – Párizs. Steph regisztrációja után egyeztetnek is egy francia párral, és hamarosan kezdetét veszi a “nagy kaland”.

Az utazásig végigkísérhetjük, hogy a házaspár mennyire távolódik egymástól, utalásokat olvashatunk Mark előéletéről ill. kis betekintést kaphatunk a dél-afrikai bűnözésről.

A francia fővárosban eleinte minden nagyon jól alakul, főszereplőink jól érzik magukat. Majd egyre szokatlanabb dolgok történnek, melyeknek – azt hinnénk – betetőzése egy váratlan tragédia. Ám még csak ezután következnek az igazán rejtélyes, misztikus dolgok, melyek Fokvárosba való hazatérés után még abszurdabbakká válnak. A mű befejezésén szinte meg sem lepődtem: az írópáros elképesztő végkifejlettel zárta a történetet.

A regény azt az alapvető elképzelésünket dönti meg, hogy az otthonunk biztonságos. A cselekményben be is bizonyítja: hiába zárjuk be az ajtót, a veszély a ház falain belül is leselkedik ránk. Ezzel pedig el is éri, hogy ha valamilyen zajt hallunk éjszaka, eszünkbe jusson ez a történet.

Tags: 2017, 4 csillag, agave könyvek kiadó kft., az apartman, horror, s.l.grey, thriller

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × 5 =

0 shares

Archívum

Címkék