ALLISON DICKSON: A ​másik Mrs. Miller

Őszintén szólva kicsit olyan pszichothrilleres történetre számítottam a fülszöveg elolvasása után. Ehelyett azonban egy műfajilag kevésbé meghatározható, ugyanakkor különös hangulatú, fordulatos könyvet tartottam a kezeimben.

A regény első részében Phoebe Millert ismerhetjük meg. A nő házassága romokban miután elvesztették a fiúkat, majd többszöri próbálkozás után sem született gyermekük. Phoebe időközben rádöbbent, hogy ő igazából nem is akart soha egy utóddal vesződni, teljesen jól megvan a kertvárosi magányában, melyet a személyes szabadságának hisz. Mindeközben egyre jobban feszélyezi, hogy túl gyakran áll egy ismeretlen autó az utcájukban, ráadásul még egy új család is beköltözik a szembe lévő házba. Ezek a történések pedig teljesen felborítják „tökéletes” kis életét.
Az események egymásutániságában az írónő folyamatosan azt sugallja, hogy minden szereplővel van valami gond, olyan érzést közvetít, hogy egyfolytában gyanakodjon mindenkire az olvasó. Ugyan még nem tudni miért, de az összes karakter gyanús és őszintétlen.
Aztán jön a könyv második része egy hatalmas fordulattal, melyre az előzményekben semmi nem utalt, és vele együtt egy másik szereplő kerül a középpontba.
A cselekmény előrehaladtával egyre több kérdés fogalmazódott meg bennem, melyekre a válaszokon szinte már meg sem lepődtem, annyira bizarr volt ez a történet. De többek között pont ez a bizarrság volt az, ami hajtott előre, ami miatt folyamatosan fenntartotta az elbeszélés az érdeklődésemet.
A másik, ami miatt azt éreztem, hogy mihamarabb a végére kell jutnom a műnek, a cselemény szerkezete. Eleve nagy hatással volt rám az első és a második rész közti óriási váltás, de a rövid szakaszok, melyekkel megspékelte a szerző a történetet, rendkívül feldobták a regényt.

Összefoglalván: A másik Mrs.Miller tökéletes hétvégi olvasmány!


Kiadó: Libri Kiadó
Kiadás éve: 2020
Oldalak száma: 440 oldal
Fordította: Weisz Böbe

Két nő figyeli egymást.
Phoebe Miller nem tudná megmondani, az ócska tragacs pontosan mikor jelent meg elit utcájukban, ahogy azt sem, a sofőr miért kémkedik utána. Mi lehet olyan érdekes egy boldogtalan háziasszonyban, aki jégkrémbe és borba fojtja a bánatát, és alig lép ki a házból?
Csak az egyikük tudja, miért.
Amikor új család költözik a szemközti házba – a jó kedélyű Vicki, aki talán betöltheti a cserfes barátnő szerepét, és jóképű, egyetemre készülő fia, Jake, aki másfajta társasággal szolgál –, Phoebe azon kapja magát, hogy az addigi egyhangú élete megtelik a rég hiányolt izgalommal. Ám most, hogy ennyi minden lefoglalja, már nem figyel az autóban ülő nőre.
Pedig kellene…
Mikor kerültél hozzájuk ilyen közel, Mrs. Miller? Hetek óta itt rostokolok, de egyszer sem láttam, hogy kitetted volna a lábad a házból. Vajon mire megy ki a játék? Szórakozol kicsit, vagy a tűzzel játszol?

Tags: 2020, 4 csillag, a másik mrs miller, allison dickson, regény

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hat + 14 =

0 shares

Archívum

Címkék