Caroline Kepnes – Te

Te mikor cseréltél jelszót utoljára?

Lehet, hogy itt az ideje…

Joe Goldberg, egy kis East Village-i könyvesbolt eladója egy nap úgy érzi, valóra vált az álma, mikor besétál a boltba egy fiatal írópalánta, Guinevere Beck. Beck megtestesíti mindazt, amire Joe valaha is vágyott: gyönyörű, vagány, okos, és hihetetlenül szexi – egyszerűen tökéletes.
Joe rafinált módon kezdi behálózni Becket, és hála a lány okostelefonjának, Instagram-, Twitter- és Facebook-fiókjának, hamarosan sikerül is közel kerülnie hozzá. De Joe még sokkal többre is képes, hogy hatalmába kerítse rajongása tárgyát.
És vajon Beck valóban olyan angyali és ártatlan teremtés, amilyennek Joe látja? Vagy ő még sokkal sötétebb titkokat rejteget?

Caroline Kepnes kötete vérfagyasztó beszámoló a könyörtelen, eszelős szerelemről. Betekintést enged egy mániákus elméjébe, hasonlóképp, mint John Fowles híres regénye, A lepkegyűjtő. Perverz módon romantikus thriller, amely az utolsó oldalig izgalomban tartja az olvasót.

Amikor elolvastam a füljegyzetet nagyon érdekesnek tűnt. Végre valami ami nem szokványos, nem szalagkönyv 🙂 Ráadásul folyamatosan adott valami pluszt, folyamatosan izgatott voltam, hogy na most jön a nagy csavar. Ezért alig vártam, hogy a könyvet a kezembe vehessem újból és olvashassam. Végig fent tartotta ezzel az írónő a figyelmemet. Nem egy egyszerű olvasmány, amit nyáron a strandon elolvas az ember, rá kell hangolódni.

Alapvetően egy srácról szól, aki szerelmes lesz és ezért a szerelemért MINDENT megtesz.

Végig egyes szám első személyben meséli el a történetet, a párbeszédeket, mint egy naplóban. A halált, a szexet, az egészet ugyanazon a monoton hangon. Neked pedig folyamatosan motoszkál az agyad hátsó zugában, hogy uhhh ilyen létezik, vannak ilyen emberek… Érdekes volt ebben a formában átélni az eseményeket.

Ami érdekes a sztoriban, hogy a történet előre haladtával már nem is látod pszichopatának Joe-t (így hívják 🙂 ), mint az elején, mintha minden tettének meglenne az oka. Aztán a vége felé már tényleg teljesen kifordul önmagából.

Vártam végig, hogy ennél nagyobb fordulat lesz, azért ez sem volt semmi, de úgy érzem többet ki lehetett volna hozni a végéből. Gondoltam ezt addig, amíg jobban utána nem néztem, és mit találtam??!! Jövőre, Veletek, ugyanitt 🙂 Folytatása következik…

Viszont tökéletesen megismerhettük egy pszichopata gondolkodását. Mi pedig elgondolkodhatunk azon, hogy tényleg mindent meg kell osztanunk az interneten?És ha valaki figyel?

Fontosabb szereplők:

Benji:  egy elkényeztetett, gazdag tipikus szépfiú. Érdekes megfigyelni, hogy változik meg, bizonyos külső hatásokra 🙂

Peach:  arrogáns, sznob semmirekellő lány, aki azt hiszi körülötte forog a világ. És egy darabig tényleg.

Dr.Nicky:  hát a pszichológusok is emberek. Karakteréről egy-két dolgot tudunk csak meg, de befolyásolja a történet alakulását.

Beck:  a női főszereplő. Szerintem mindenki ismer egy ilyen lányt, aki szereti a fiú társaságot, kelleti magát, aki szeret játszani.

Joe:  a férfi főszereplő. Ő meséli el a történetet. Az Ő személyiségét próbáljuk megismerni a könyv olvasása közben, ami nem egyszerű.

Kiadó: ALEXANDRA KIADÓ

Oldalak száma: 400

Nyelv: MAGYAR

Kiadás éve: 2014

Tags: caroline kepnes, felnőtt irodalom, mánia, szerelem, te, thriller

Kapcsolódó bejegyzések

következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 + 10 =

0 shares

Archívum

Címkék