CRISTINA ALGER: Lányok, ​mint mi

Az írónő előző könyvét, A bankár feleségét, ugyan nem én, hanem Hajnal olvasta, mégis alig vártam, hogy kezembe vehessem Cristina Alger új regényét, és egy jó thrillert olvashassak. Ez sajnos nem jött be.
Először is nem igazán éreztem, hogy ez a történet thriller lenne, nem borzongtam bele egy-egy mozzanatába, nem futkosott a hátamon a hideg olvasás közben. Inkább mondanám, hogy krimi, a kiszámíthatóbb fajtából.

A történet szerint a főszereplő, Nell, FBI ügynök, hazamegy apja temetésére, aki a gyilkosságiaknál volt nyomozó. Nell, megérkezése után pár nappal, már segédkezik egy bűnügy kivizsgálásában, melyen az apja halála előtt dolgozott. A nyomozás során olyan információkhoz jut, melyek elgondolkodtatják gyerekkorán, ill.addigi életén.
A szerző az elbeszélés elején ugyan kicsit elvitt más irányba, de tulajdonképpen végig érzékeltette, célozgatott rá, hogy kik állnak a történtek hátterében, a kérdés szerintem inkább a miértekre irányult.

A vége felé felpörögtek az események, egyre több fordulat és meglepetés tarkította az elbeszélést. Sőt volt két teljesen váratlan, és szerintem nagyon érdekes fejlemény, amiről szívesen olvastam volna még, de sajnos ezeket nem nagyon fejtette ki az írónő.
Úgy gondolom, hogyha az elejétől kezdve ilyen mozgalmas lett volna a történet, akkor egy nagyon jó kis regény született volna, így azonban nem ütötte meg az elvárásaimat. Mindezek ellenére kényelmesen elolvasható a regény egy hétvége alatt. Könnyen követhető, egyszerű krimi volt.


Kiadó: XXI. Század
Kiadás éve: 2020
Oldalak száma: 304 oldal
Fordította: Novák Gábor

A bankár felesége New York Times bestseller-szerzőjének új regénye
Mi történik, ha egy gyilkossági ügy első számú gyanúsítottja nem más, mint az édesapád?
Nell Flynn FBI ügynök egy nagyon személyes ügyben nyomoz. Édesapja a gyilkosságiaknál két fiatal nő halálának ügyén dolgozott, mikor hirtelen életét vesztette egy motorbalesetben. A lány tíz év után visszatér a szülővárosába, hogy eltemesse apját és felszámolja a családi birtokot. De előtte még fontos feladat vár rá: apja közvetlen munkatársa, Nell segítségét kéri a Long Island-i gyilkosságok kivizsgálásában.
A lány nem tudja, kiben bízhat meg. Kísértenek a gyerekkor borzalmas emlékei: csak hétéves volt, amikor az édesanyját brutálisan megölték. A családjával és a bűntényekkel kapcsolatos válaszok, amelyek után kétségbeesetten kutat, talán ott vannak eltemetve az emlékezetében…

Tags: 2020, 21.század kiadó, 3 csillag, Cristina Alger, krimi, lányok mint mi

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × öt =

0 shares

Archívum

Címkék