ALEX NORTH: A ​Suttogó

Már egy ideje polcon várta A Suttogó, hogy a kezembe vegyem, és végül eljött a pillanat. Annak ellenére, hogy a regényt közvetlenül ugyanilyen műfajban íródott könyv után olvastam, nagyon élveztem a mű minden lapját.

A történet két fő cselekményszálon fut: Featherbanks városában eltűnik egy kisfiú. A nyomozóknak egyből a húsz évvel ezelőtti sorozatgyilkos ámokfutása jut eszükbe, aki gyerekeket rabolt el, és gyilkolt meg, de végül Pete Willis detektív elfogta. Ennek köszönhetően a jelenlegi ügybe Pete-et is bevonják.
A másik szálon Tom és fia, Jake próbálják tovább élni az életüket, miután a férfi felesége váratlanul elhalálozott. A gyász közepette az apa mindent megtesz, hogy jó szülő legyen, hogy ne távolodjanak el egymástól a fiával ebben a végtelen fájdalomban. Úgy gondolja, hogy a legjobb megoldás a költözés. Tom és Jake Featherbanksben találnak új otthonra. Az új házban a kisfiú egyre szokatlanabb dolgokat tapasztal, ill. Tom is furcsaságokat él át. A szálak egy idő után több módon, és meglepően fonódnak össze egy fordulatos, misztikus thrillerré.

Nagyon tetszett, hogy a nyomozáson és a borzongató természetfeletti részleteken túl, az író rengeteg érzelmet beleszőtt a történetbe. Egyrészt a rendőrök érzéseit ismerhettük meg, hogy élnek meg egy-egy komoly esetet, akár pozitív, akár negatív az ügy végkicsengése. Illetve ami teljesen végigkísérte az elbeszélést, Tom élethelyzete. Szívbemarkoló volt olvasni, hogy küzd a férfi, miután „kettesben” marad a gyermekével. Hogy tud egyedül helytállni, olyan szituációkat megoldani, amiket előtte a felesége csinált, és egyáltalán a saját gyászán túl a fiának is segíteni a történtek feldolgozásában.

Összefoglalván: pontosan azt kaptam a regénytől, amit vártam. Egy olyan könyvet, mely eszembe juttatta a gyerekkori félelmeimet a sötétségtől, az éjszakában megbúvó árnyaktól, amitől olvasás közben folyamatosan lúdbőröztem. És pont ettől volt számomra ez az elbeszélés egy igazán jó thriller.

„Olyan sokszor mondtam neked, hogy nincs mitől félni. Nincsenek szörnyetegek. Bocsásd meg, amiért hazudtam.”


Kiadó: GABO
Kiadás éve: 2019
Oldalak száma: 416 oldal
Fordította: Bihari György

A felesége halálától összeroppant Tom Kennedy egy új élet reményében költözik át az álmos Featherbanks városkába a kisfiával, Jake-kel.
Ám Featherbanksnek sötét múltja van. Tizenöt éve egy szociopata bűnöző elrabolt és meggyilkolt öt kisfiút. Amíg el nem fogták, a tettest mindenki csak úgy emlegette: a Suttogó.
Természetesen egy régi bűntől Tom és Jake még nyugodtan berendezkedhetnének új házukban. Ám ekkor eltűnik egy újabb kisfiú, és Jake is valahogy különösen kezd viselkedni…

Azt mondja, hogy éjszakánként suttogást hall az ablaka alól…

Alex North Leedsben született, és ma is ott él feleségével és fiával. Filozófiát hallgatott a leedsi egyetemen, amelynek szociológiai tanszékén dolgozott, mielőtt főállású író lett volna. Bár mindig érdekelték a rémtörténetek, nem emlékszik rá, hogy gyerekkorában lettek volna vérfagyasztó képzelt barátai. Felnőtt fejjel már nem esküdne meg rá.

Tags: 2019, 5 csillag, a suttogó, alex north, gabo kiadó, krimi, thriller

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc + 1 =

0 shares

Archívum

Címkék