J.D. BARKER: A ​hatodik éjszaka (4MGY 3.)

J.D.Barker egyből belecsapott a sűrűjébe, ill. egy az egyben olyan volt, mintha Az ötödik áldozat következő oldalát olvastam volna. Ez a semmi bevezetés eleinte rosszul érintett ugyan, körülbelül 20 oldal után tudtam felvenni a történet fonalát, de alapvetően nem okozott gondot.

Mivel ennyire összefügg a trilógia második és harmadik része, ezért innentől kezdve csak azok olvassák el ezt a bejegyzést, akik már túl vannak Az ötödik áldozaton.

SPOILER!

Az elbeszélés több szálon folytatódik: Sam Porter nyomozót kihallgatja az FBI, leveszik a Négy Majom Gyilkos ügyéről, miközben Porter társai a kórházban ügyelnek azoknak az embereknek a biztonságára, akiknek köze volt Upchurch betegségének romlásához. De, hogy semmi sem legyen egyszerű, a könyvsorozat második részében Anson Bishop SARS vírussal fertőzött meg két lányt, akik szintén a kórházban vannak. Egyre több a megbetegedés, karantén alá kerül az ápolási intézmény. Ezalatt pedig folyamatosan hullák kerülnek elő különböző helyeken, ugyanolyan pózban, ugyanolyan módszerrel meggyilkolva, sorsukra hagyva.
Fordulat fordulatot követ, egyre feszültebbé válik minden szálon a cselekmény, viszont fogalmunk sincs merre tart és úgy általában mi miért történik. Az pedig még egyet csavar az események alakulásán, hogy sokan érintettek a gyilkosságokban, sokan akarják befolyásolni az ügy kimenetelét.
A több szemszögön keresztül megismert történetet, ismét Bishop naplói egészítik ki, amikről már fogalmunk sincs, hogy mi belőlük igaz ill.mi nem.
Hihetetlen gyors a tempó, más könyveknél max.a felétől szokott beindulni ennyire a sztori, de ennél a regénynél csak folyamatosan kapkodtam a fejem, hogy épp mi történik, mi vár rám a következő oldalon. Egy idő után elkezdett tisztulni a kép, hogy aztán minden elképzelésem teljesen  szétessen. Őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy a különböző és folyamatos fordulatok közepette még meg tud lepni J.D.Barker, hát hatalmasat tévedtem.

Nagyon élveztem ezt a trilógiát, mert minden egyes könyve tudott újat mutatni, meglepetést szerezni. A thriller/krimi műfajban nekem abszolút a kedvencem lett.


Kiadó: Agave Könyvek
Kiadás éve: 2019
Oldalak száma: 474 oldal
Fordította: Bosnyák Edit

Sam Porter nyomozóban a „Bocsáss meg, Atyám!”-szöveg rég elfeledett emlékeket idéz fel, a szándékosan eltemetett múltat. Anson Bishop számára ez a három szó köti össze a gyermekkort a jelennel, miközben fellebbenti a fátylat az évtizedek óta rejtegetett igazságról.

Ez a holttestek mellett hagyott szöveg arra utal, hogy az áldozatokkal ugyanaz a gyilkos végzett, de azonos időben fedezik fel őket Chicagóban és Dél-Karolinában. Ha ugyanaz a gyilkos végzett velük, vajon hogyan hidalta át az ezer mérföldes távolságot?

A Chicagói Rendőrség és az FBI háza táján közben teljes a zűrzavar: egy lezárt kórház, egy szélhámos zsaru és korrupció egészen a legmagasabb szintekig. Amikor Anson Bishop, a hírhedt 4MGY sorozatgyilkosságok gyanúsítottja feladja magát, egy meglepő történettel áll elő, amely a feje tetejére állítja a nyomozást, és az összes érintett életét megváltoztatja.

Tags: 2019, 5 csillag, a hatodik éjszaka, agave könyvek kiadó kft., j.d.barker, krimi, thriller

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 + tizennégy =

0 shares

Archívum

Címkék