BETH O’LEARY: Az ​ágybérlő

Már régóta a látókörömben volt ez a könyv. Aztán a múlt héten egy Facebookos szavazáson ezt az olvasmányt választottátok nekem.

Izgalmasnak, nem mindennapinak ígérkezett a téma, de egyszerűen annyira nehezen indult be a történet, hogy sokszor félreraktam a regényt.
Váltott szemszögből ismerhettük meg ezt a különös lakótársi kapcsolatot, amiben a két főszereplő, Tiffy és Leon, került. Míg a lány éjjelente és hétvégente tölti idejét a bérleményben, addig Leon napközben birtokolja a lakást és a közös ágyat.
Tulajdonképpen már az elejétől kezdve egyértelmű volt, mi lesz a történet vége, a cselekmény kibontakozása viszont eléggé elkeserített. Nem volt túl sok fordulat a műben, illetve amiket fordulatnak nevezhetnénk, azoktól sem lepődtem meg igazán, egyszerűen csak elfogadtam.

Ami érdekes volt számomra az elbeszélésben, hogy valamennyire betekintést kaptam egy lelkileg bántalmazó kapcsolat részleteibe, annak hatásaira egy nő életében. Azt sajnáltam, hogy a kérdéskörnek csak a felszínét kapargatta a szerző.

A regény olvasása előtt úgy gondoltam, hogy annak az az írónőnek, akit az „új Jojo Moyesként” kiáltanak ki, biztos imádni fogom a stílusát, de ez sajnos nem így volt. Egyszerűen nem tudtam beleélni magam az elbeszélésbe, nehezen tudtam átérezni a szereplők problémáit. Ugyan sokszor felnevettem olvasás közben, lényegében a vicces stílusa miatt olvastam végig a könyvet, de még ez a hangnem is sajnos kevés volt, hogy megszerettesse velem ezt a regényt.
Összefoglalván: jóval többet vártam a műtől.


Kiadó: General Press
Kiadás éve: 2019
Oldalak száma: 456 oldal
Fordította: Fügedi Tímea

Az új Jojo Moyes… Megvan benne a Mielőtt megismertelek összes hozzávalója. Cosmopolitan

Tiffy és Leon egy lakásban laknak.
Tiffy és Leon ugyanabban az ágyban alszanak.
Tiffy és Leon még sosem találkoztak…

Tiffynek egy olcsó albérletet kell találnia. Méghozzá azonnal. Leon éjszakánként dolgozik, és meglehetősen pénzszűkében van. A barátaik azt gondolják, hogy elment a józan eszük, de ők úgy érzik, megtalálták a tökéletes megoldást: amíg Tiffy dolgozik, a férfié az egyágyas lakás, a fennmaradó időben viszont a nőé.
A helyzetüket tovább bonyolítja egy megszállott expasi, egy követelőző ügyfél, nem beszélve egy igazságtalanul bebörtönzött fivérről, így hamar rá kell jönniük, hogy ha jól akarják érezni magukat az otthonukban, akkor minden szabályt fel kell rúgniuk…

Tags: 2019, 3 csillag, az ágybérlő, beth o'leary, general press kiadó, romantikus regény

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat + 12 =

0 shares

Archívum

Címkék