KEVIN KWAN: Kőgazdagok ​problémái (Kőgazdag ázsiaiak 3.)

A könyvsorozat első részében, a Kőgazdag ázsiaiakban, megismerkedhettünk az ázsiai elit életmódjával, gondolataikkal, a második kötetben, a Kőgazdag barátnőben, a szerző már valamivel jobban előtérbe helyezte a cselekményt. A trilógia befejező részében pedig tulajdonképpen mindent megtalálhattunk, ami egy könnyű, szórakoztató olvasmányhoz kell.

Az elbeszélésből továbbra sem hiányzott a mérhetetlen gazdagság bemutatása, ugyanakkor meglepő fordulatok sokaságával fűszerezte az író a könyvet. A sznobság egy egészen magas szintje szőtte át a cselekményt: döbbenetes cselekedetekről, mozdulatokról olvashattunk. Ez gyakorlatilag már az a szint volt, amikor mindent megtehetsz/megvehetsz és már ez is unalmassá, mindennapivá válik.

A Kőgazdagok problémáiban volt számomra leginkább érezhető, hogy a trilógia igazából egy szatíra. Ugyan végig tisztában voltam vele, hogy a regények az ázsiai társadalom egyfajta kigúnyolásai, viszont a mai világ értékrendjében ezeket a dolgok, amik a szereplőket jellemezték, a viselkedésük, a reakcióik  gond nélkül beleférnek.

Így, az utolsó résznél akaratlanul is átgondoltam az egész szériát. Az első részt nagyon szerettem, friss volt, újdonság, még nem nagyon olvastam az ázsiai elit életéről, még ha ki is volt figurázva. Annak ellenére, hogy szatíra, mégis nagyon sokat megtudtam az ázsiai szokásokról, hagyományokról, mindennapokról. Idáig ismeretlen tájakat, városokat ismertem meg a történetek által.Tulajdonképpen úgy gondolom, hogy akár a végtelenségig lehetne folytatni a jómódúak életét bemutató regényeket, viszont ennyi pont elég volt.

„A tudósok beszélnek arról, hogyan örököljük a szüleink egészségi problémáit génjeinken keresztül, de a félelmeik, fájdalmaik egész sorát is képesek vagyunk magunkba vésni, több generáción át.”


Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 2019
Oldalak száma: 432 oldal
Fordította: Németh Dorottya

A Kőgazdag ázsiaiak és a Kőgazdag barátnő után az immár méltán világhírűvé vált Kevin Kwan harmadszorra is fergeteges humorral rombolja le a bennünk élő sztereotípiákat a gazdag ázsiaiakkal kapcsolatban. A korábban megismert Sang, Cseng és Young család tagjainak élete ezúttal a családi birtok, Tyersall Park megszerzése körül forog. A hatalom és gazdagság szimbóluma, Nick gyermekkori otthona a nagymama különös és többször is megváltoztatott végrendelete után válik szabad prédává, miközben a családtagok nem kímélik egymást.
Eközben Astrid és régi szerelme, Charlie a saját küzdelmeiket vívják a boldogságukért, mert exeik igyekeznek megkeseríteni az életüket. Kitty Pong pedig, aki ugyan férjhez ment Kína második leggazdagabb emberéhez, még mindig úgy érzi, hogy le kell győznie mostohalányát.
Végül azonban mindenki megnyugodhat: a birtok a lehető legjobb kezekbe kerül, a szerelem győzedelmeskedik, és majdnem mindenki boldog.

Tags: 2019, 4 csillag, kevin kwan, kőgazdag ázsiaiak, kőgazdagok problémái, kossuth kiadó zrt

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − tizennégy =

0 shares

Archívum

Címkék