KEVIN KWAN: Kőgazdag ​ázsiaiak (Kőgazdag ázsiaiak 1.)

A főszereplőt, Rachel Csu-t, barátja, Nicholas, meghívja Szingapúrba egy világraszóló esküvőre, és egyben egész nyárra a családjához. Amit viszont Nicholas még sohasem említett, hogy rokonai Ázsiában a felső tízezer tagjai. Ez a réteg nem nagyon enged be idegeneket, nem házasodnak olyanokkal, akiknek a családja nincs olyan vagy hasonló pozícióban, mint ők. Ezért nem csoda, ha Rachel és Nicholas megérkezése előtt a lányt már elkönyvelik „aranyásónak”. Legnagyobb ellenlábasa a fiú édesanyja, Eleanor. Eleanor mindent megtesz, hogy a pár szakítson, az ármánykodásait egy új szintre emeli: nyomoztat Rachel után. A kutakodása pedig olyan eredményt hoz, amellyel Rachelt döbbenti meg a legjobban.

Ugyan a cselekmény Rachel és Nicholas köré épül, de a mű előrehaladtával belemélyedünk más szereplők életének alakulásába is. Ezért a könyv elején azt hittem teljesen el fogok veszni a nevek és a kapcsolatok rengetegében, de néhány oldal után megszoktam és átláttam az egészet. Éreztem egy kis „szappanoperás” jelleget, viszont annál sokkal komplexebb és élvezhetőbb volt a történet.

A regényben a luxusmárkákon túl, olyan haute couture tervezőkkel, ruhákkal is találkozunk, amiket még az elit tagjai is nehezen szereznek meg. Ennek ellenére az elbeszélésben tökéletes egyensúlyban van egy-egy ruhadarab, ékszer bemutatása és a cselekmény.

Az író nem csak a mérhetetlen gazdagságot, a lehetőségek végtelen sorát tárja elénk a műben, hanem a Szingapúrban élő gazdag kínaiak hagyományait, etikettjét is. Ami számomra azért is volt nagyon érdekes, mert míg például az angliai illemszabályokról rengeteget olvastam már, addig az ázsiairól szinte semmit.

Összességében egy rendkívül szórakoztató könyv a Kőgazdag ázsiaiak, melyet ugyanúgy fogja az az olvasó is élvezni, aki szereti a divatot, mint akit ez nem hoz annyira lázba. Kíváncsian várom a folytatást!

„- Micsoda véletlen! Örülök, hogy te és Colin barátok vagytok.
 – Most találkoztunk először – vágott közbe Colin.
 – Colin, ne légy udvariatlan! Nicholas az osztálytársad, és a családjaink már régóta ismerik egymást. Hát persze, hogy barátok vagytok.”


Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 2018
Oldalak száma: 432 oldal

Amikor ​Rachel Csu, a fiatal, intelligens New York-i egyetemi tanár beleegyezik, hogy a nyarat Szingapúrban töltse barátjával, a szintén egyetemi tanár Nicholas Younggal, egy szerény, békés családi fészket képzel el, ahol azzal a férfival töltheti majd az idejét, akihez egyszer talán férjhez megy. Úgy tervezik, kipihenik a munka fáradalmait, és egyben hivatalosak Nick gyerekkori barátja, Colin Khoo és a gyönyörű Araminta Lee világraszóló esküvőjére is.
A lány nem is sejti, hogy Nick otthona történetesen egy palota, hogy többet ül majd magánrepülőgépen, mint autóban, és hogy a legfurcsább, legőrültebb, leggazdagabb emberek fogadják, akikkel életében addig találkozott.
Szatirikus, eredeti humorral átszőtt portré, letehetetlen olvasmány elképesztő gazdagságról és fényűzésről. A Kőgazdag ázsiaiak trilógia bepillantást enged az ázsiai sznob nagyvilági körök életébe, lenyűgöző módon ábrázolja a régi és az újgazdagok közötti ellentéteket, a családi kötelékeket és az ezzel járó – gyakran kínos – kötelezettségeket.
A trilógia következő kötetei: Kőgazdag barátnő; Kőgazdag problémák

„Vannak gazdagok, mocskosul gazdagok és vannak kőgazdagok… A könyv mulatságosan állítja pellengérre a szinte felfoghatatlan gazdagságot és az ázsiai nagyvilági népek őrültségeit.”
People magazin
„Finoman dekadens… Ez a 48 karátos strandolós olvasmány őrületesen vicces.” Entertainment Weekly
„Eredeti és szórakoztató… Olyan volt, mintha hullámvasúton ülnék. Imádtam!” Jackie Collins

Tags: 2018, 4 csillag, kevin kwan, kőgazdag ázsiaiak, kossuth kiadó zrt, regény

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 + 3 =

0 shares

Archívum

Címkék