SAMANTHA DOWNING: Elbűvölő ​feleségem

Amikor először megláttam a könyv fedlapját, egyből megfogott a cím és a borítókép közti ellentét, az pedig hogy a fülszöveg tulajdonképpen egy részlet volt az elbeszélésből, nagyon tetszett és abszolút felkeltette az érdeklődésemet a mű iránt.

Adott egy házaspár, akiknek különös módszerük van a tűz életben tartására: nőket cserkésznek be, és ölnek meg. A regény első lapjain ezt a bizarr „szórakozásukat” követhetjük, majd a cselekmény előrehaladtával egyre jobban bonyolódnak az események: olyan hazugságokra és titkokra derül fény, melyek alapjaiban változtatják meg a házaspár mindennapjait, életét. Ezek a titkok pedig egyre csak halmozódnak, egyre durvábbá válnak, mígnem egy döbbenetes fordulattá alakulnak át. Innentől kezdve nincs megállás és az elbeszélés meglepetések sorozatával nyűgöz le.

A történetet a házaspár férfi tagja meséli el. Ez több szempontból is érdekes volt: egyrészt úgy gondolom van egy olyan elképzelése az embereknek, hogy mindig a férfi a rossz, a bántalmazó, az erőszakos. Nem mondom, hogy ebben a könyvben a családfő egy szent volt, én mégis minden szituációban szimpatizáltam vele. Másrészt a hozzáállásomon is változtatott ez a nézőpont: az első oldalaktól kezdve egy manipulatív pszichopata nőnek láttam az elbeszélés másik főszereplőjét, Milicent-et, a feleséget.

Sokkal többet kaptam a könyvtől, mint amit vártam, lehet ez azért is van, mert mielőtt belekezdtem az olvasásba konkrét tartalommal nem találkoztam, csak egy roppant meggyőző részlettel a regényből, vagy csak egész egyszerűen már rég kerültem kapcsolatba egy igazán jó pszichothrillerrel.

Kicsit vacilláltam az 5 csillagon a regény kapcsán, de amikor megláttam, hogy Samantha Downing-nak ez az első műve, egyértelmű lett a maximális pontszám. Remélem még rengeteg könyvet olvashatok tőle, mert akinek ilyen a bemutatkozó regénye, azt el sem tudom képzelni, hogy a továbbiakban milyen kötetekkel rukkol elő.


Kiadó: Agave Könyvek
Oldalak száma: 352 oldal
Fordította: Bosnyák Edit

A mi szerelmünk története hétköznapi. Találkoztam egy gyönyörű nővel. Hozzám jött feleségül. Gyerekeink születtek. Kiköltöztünk a kertvárosba. Megosztottuk egymással a legnagyobb álmainkat és legsötétebb titkainkat. Tizenöt évvel később elkezdtünk unatkozni.

Úgy nézünk ki, mint bármelyik házaspár. Mint a szomszédaid, vagy a gyereked barátjának a szülei, akiket örömmel hívsz át este vacsorára. De közben semmit nem tudsz rólunk…

Mindannyiunknak megvannak a saját kis titkaink, amikkel életben tartjuk a házasságunkat. Mi a gyilkolástól jövünk újra izgalomba.

Samantha Downing bemutatkozó regénye az év egyik legizgalmasabb debütálása, többek közt J.D. Barker stílusa és a Dexter-regények humora elevenedik meg ebben a letehetetlen thrillerben. Mi történik egy olyan házasságban, ahol mindkét fél annyira belelendül abba, amit csinál, hogy végül már túl sok vesztenivalójuk lesz?

Tags: 2019, 5 csillag, agave könyvek kiadó kft., elbűvölő feleségem, samantha downing, thriller

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 + hét =

0 shares

Archívum

Címkék