CHRISTELLE DABOS: Rejtélyes ​eltűnések a Holdvilágban (A tükörjáró 2.)

Végre megérkezett A tél jegyeseinek folytatása! Izgatottan vártam már, hogy újra elmerüljek ebben a különleges világban, hogy részese legyek az újabb titkoknak. Mert hát azt ugye én sem gondoltam komolyan, az első részből kiindulva, hogy mindenre fény derül, és csak úgy egyszerűen folytatódik a történet.

Nagyon tetszett, hogy az író az első oldalakat A tél jegyeseinek rövid összefoglalójával kezdte, kiegészítve ábrákkal, melyek segítenek a történetben való eligazodáshoz. Ezt követően jött egy emléktöredék, melyet nem igazán tudtam hova tenni – ehhez hasonló emléktöredékek végigkísérik a cselekményt, és az alaptörténeten túl, még jobban fokozzák a feszültséget, a rejtélyeket, a végjátékban pedig az utolsó töredék engem teljes mértékben összezavart.
Az ismeretlen személy visszaemlékezését követően viszont egyből belecsöppenünk a történet folytatásába, olyannyira, mintha egy könyvként olvasnánk a sorozat két részét.

Letehetetlen volt a könyv. Egyszerűen nem tudtam, hol kéne megszakítani az olvasást, ahhoz, hogy enni vagy inni tudjak. Szinte minden egyes lap egy újabb kalandot, egy újabb talányt ígért. Persze közben folyamatosan derültek is ki titkok, de hihetetlenül pörögtek az események, és egy kis információra másik két váratlan történés jutott. Mindezek ellenére mégis egy összefogott, nagyon szépen felépített művet olvastam, mely egész végig ugyanabba az irányba tartott. Amiket először kitérőnek éreztem a cselekmény szempontjából, azokról később kiderült, hogy nagyon is fontos részletek.

Aztán egy váratlan fordulat következményeként, kicsit úgy éreztem, hogy egyfajta „filozofálgatásba” megy át a történet, ami nekem nem nagyon tetszett, és nem is tudom mit fog ebből kihozni az írónő, ennek ellenére kíváncsian várom, hogy a folytatásban milyen szerepet fognak betölteni ezek az új információk.

Ebben a könyvben szerintem nagyobb hangsúlyt kapott a két főszereplő, Ophélie és Thorn, ill.kettejük kapcsolata. Ami nagyon furcsán, de folyamatosan alakult. Azt nem mondanám, hogy mézes-mázosan fejezik ki egymás iránti érzéseiket, de határozottan elkezdődött egy szerelmi szál. Lehet, hogy ennek köszönhetően is, de végre döntöttem: kedvelem mindkettőjüket.

Összefoglalván: a Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban iszonyatosan pörgős, kalandokkal és titkokkal teli fantasy, mely messze túltesz a sorozat első részén, A tél jegyesein, pedig nekem az is egy 100%-os olvasmány volt.


Kiadó: Kolibri Kiadó
Kiadás éve: 2018
Oldalak száma: 664 oldal
Fordította: Molnár Zsófia

2017 egyik legnagyobb ifjúsági könyvsikere, A tél jegyesei végre folytatódik! A Tükörjáró-sorozat második részében a Sark kegyetlen világába száműzött Ophélie hirtelen az érdeklődés középpontjába kerül. Nemcsak különleges képességeire derült fény, hanem arra is, mekkora fenyegetést jelent ellenségei számára. Nincs más választása, minthogy saját maga leplezze le az udvari intrikákat. Ebben a különösen veszélyes helyzetben pedig csak titokzatos vőlegényére, Thornra számíthat. Eközben rejtélyes eltűnések tartják izgalomban az udvart, Ophélie pedig hirtelen egy nyomozás kellős közepébe csöppen, amelynek végén talán megtalálhatja az igazságot a Délibábosok keltette illúziók mögött.

Tags: 2018, 5 csillag, a tükörjáró, christelle dabos, fantasy, kolibri kiadó, rejtélyes eltűnések a Holdvilágban

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc + 5 =

0 shares

Archívum

Címkék