JESSICA TOWNSEND: Morrigan ​Crow négy próbája (Nevermoor 1.)

Amikor láttam a könyvajánlókban, hogy a Morrigan Crow négy próbája egy New York Times bestseller sorozat, egyből felkaptam a fejem, és mindenáron el akartam olvasni.

A főszereplő, Morrigan Crow, egy elátkozott gyermek. Legalábbis ezt mondja mindenki a szülővárosában. Őt okolják minden rosszért, egy jégesőtől kezdve a kertész szívrohamáig.
Mivel Morrigan Napszálltakor született, ezért a következő Napszálltakor meg is kell halnia. Ám a végzetének közeledtével egyre érdekesebb dolgok történnek a lánnyal, és egy idegennek, Jupiternek, köszönhetően nem csak megmenekül az elkerülhetetlennek tűnő vég elől, de egy titokzatos városban, Nevermoorban, találja magát.
Már az első oldaltól eseménydús cselekmény, innentől kezdve még több kalandot, rejtélyeket hoz magával. Ez a fordulatos, titkokkal teli légkör az elbeszélés előrehaladtával egyre inkább fokozódik, hogy egy olyan végjátékba torkolljon, melyben – szerencsére – összeáll a kép, helyére kerül a kirakósnak minden darabja. Tulajdonképpen a könyv letétele után már csak egy kérdés motoszkált a fejemben: És most hogyan tovább?

Az írónő a regényben egy gyönyörűen felépített, képszerű világot tárt elénk, csupa egyedi, különleges tárgyakkal, karakterekkel vagy éppen fogalmakkal, elnevezésekkel. Ebbe a rendkívüli világba pedig elhelyezett egy  cselekményt, mely precízen kidolgozott és abszolút következetes.

A megállapítás, mely szerint a regény a Harry Potter világához hasonló, nálam inkább negatív hatást ért el, ugyanis hajlamos voltam folyamatosan összevetni a két művet. Tény, hogy voltak hasonló vonások, de a Nevermoor első része egy új, izgalmas világot kezdett feltárni előttem, melybe alig várom, hogy még jobban elmerüljek.


Kiadó: Kolibri Kiadó
Kiadás éve: 2018
Oldalak száma: 380 oldal
Fordította: Pék Zoltán

Morrigan Crow elátkozott gyerek. Mivel épp Napszálltakor született, őt okolják minden bajért: ha megdöglik a konyhamacska, ha szívrohamot kap a kertész. Ám ami ennél is szörnyűbb, hogy a 11. születésnapján, pontban éjfélkor meg kell halnia.
Csakhogy épp mielőtt tizenkettőt ütne az óra, az ajtóban megjelenik egy különös férfi, és azt kérdezi: „Mondd csak, akarsz-e élni?” Jupiter kimenti a Füst és Árny Vadászainak karmából Morrigant, és egy titokzatos városba, Nevermoorba viszi. Ahhoz azonban, hogy maradhasson, és felvételt nyerjen a Csudálatos Társaságba, a lánynak négy próbát kell kiállnia.
Az élete a tét: ha sikerül, biztonságban élhet tovább Nevermoorban, ha nem, el kell hagynia a várost, és szembenéznie a végzetével.

Kiemelt kép forrása: Kolibri Kiadó Facebook oldala

Tags: 2018, 5 csillag, fantasy, gyermek és ifjúsági irodalom, jessica townsend, kolibri gyermekkönyvkiado kft, morrigan crow négy próbája, nevermoor

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc + 19 =

0 shares

Archívum

Címkék