BORSA BROWN: Gyalázat ​és hit (Gyalázat 1.)

Nagyon vártam a Gyalázat könyvsorozat első részének megjelenését. Két okból is: egyrészt, mert szerintem egy eredeti témát dolgoz fel, másrészt Borsa Brown eddigi munkássága nem csak egy remek regényt vetített előre, hanem egy újabb rejtett világ megismerését.

SPOILER!
A történet szerint Gregory, a sikeres üzletember, új befektetéséhez egy amish piacot szeretne felvásárolni és lebontani. A döntésével a közelben élő amish közösség nagy részének nehezítené a megélhetését. A közösség tagjai nyilvánvalóan ezt nem nézik jó szemmel, viszont vallásuk és neveltetésük miatt látszólag elfogadják.
Amikor a terület szemrevételezésekor Gregory szembekerül Dorothyval, a közösség egy tagjával, a lány „hangot” ad véleményének. És ettől a ponttól kezdődik nem csak kettejük kálváriája, hanem a döntéseik csoportra gyakorolt hatása.
Miközben a fiatalok között szinte tapintani lehet a feszültséget, elénk tárul Dorothy családi háttere. A lányon keresztül tulajdonképpen megismerhetjük az amishok mindennapjait, szokásaikat. A gondolkodásmódjukat és a szituációkra adott reakciójukat szerintem nagyon jól eltalálta az írónő, a róluk szerzett információk alapján valahogy így képzeltem el őket.

Az elbeszélést három nézőpontból ismerhetjük meg: Gregory, a sikeres vállalkozó, akinek fogalma sincs az amishok életéről, a szabályaikról. Így, ugyan akaratlanul, de olyan helyzeteket teremt, melyek az amish családok megélhetésén túl, teljes egészében felforgatják Dorothy eddigi életét.
Valamint a másik két szemszög: Dorothy és Samuel. Rajtuk keresztül rengeteget tudunk meg a közösségük történetéről, életéről, valamint a női és a férfi szerepekről.

Úgy gondolom, hogy a Gyalázat és hit egy hihetetlenül komplex mű. Sokkal több, mint egy romantikus történet, melyben két fiatal egymásba szeret, minden tiltás, minden józan ész ellenére. A rengeteg fordulat közepette olyan komoly ellentétek is végigkísérik a cselekményt, mint például a hit és a hitetlenség kérdésköre.

Összefoglalván: imádtam a témát. Imádtam, hogy új ismereteket szerezhetek, miközben egy szórakoztató, fordulatos regényt olvasok.
Nagyon kiváncsi vagyok a folytatásra, mert ezekkel az utolsó oldalakkal, melyekkel Borsa Brown zárta a könyvet, elképzelésem sincs, hogyan tovább…

„Irigylem, amiért örömöt okoz neki egy ébredés, egy kávé, egy napsütés… Sokszor azon gondolkodom, hogy nekem mi okoz örömöt.”


Kiadó: Álomgyár Kiadó
Kiadás éve: 2018
Oldalak száma: 574 oldal

Egy ​elzárt amish közösség és a külvilág összecsapása
Dorothy Miller, a fiatal amish lány Sarasotában éli mindennapjait. Bár közösségük visszahúzódik a világi élettől, de nem zárkózik el teljesen.
Gregory Hamilton újabb üzleti tervet készül véghezvinni, nívós éttermet építene a városi amish piac helyén. A hely felvásárlása már folyamatban van, és ezzel az amish közösség tagjai is szembesülnek.
Vajon felveszik a harcot azzal az emberrel, aki tönkre akarja őket tenni, vagy jámbor lélekként beletörődnek a helyzetbe? És mit tesz Dorothy Miller?
Mi történik, ha kezünkbe vehetjük a sorsunk irányítását, de képtelenek vagyunk józanul dönteni, mert a szívünk nem engedi? Mi van, ha olyasvalakibe szeretünk bele, aki egyenesen az ellenségünk?
És van, amikor már hiába a hit, az amish maffia is közbelép, egy igazán különleges ember vezetésével. Végül pedig mindenki szembesül vele, hogy a bűn az ajtajuk előtt áll, és arra vár, hogy beengedjék.

Borsa Brown különleges, szókimondó, ugyanakkor érzelmes és szenvedélyes, erotikus írásai hamar az olvasók kedvenceivé váltak. Új sorozatában, a tőle megszokott módon, titkos világba enged betekintést, mely bővelkedik érzelmi magasságokban és mélységekben.

Kiemelt kép forrása: Álomgyár Kiadó

Tags: 2018, 5 csillag, álomgyár kiadó, amish, borsa brown, erotikus, gyalázat, gyalázat és hit

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × 3 =

0 shares

Archívum

Címkék