CALEB KRISP: Hozzátok ​el nekem Ivy Pocket fejét! (Ivy Pocket 3.)

Elérkeztünk Ivy Pocket kalandjait megörökítő utolsó könyvhöz. A különös lány az Ivy Pocket és az Óragyémánt című regénnyel szinte berobbant az életembe. A trilógia elején Ivy nehezen megszokott személyisége mostanra teljesen természetessé vált, és már abszolút nem hüledeztem a beszólásain, a viselkedésén. Tulajdonképpen megszerettem.

SPOILER!
A történet folytatódik. A főhős mindent megtesz, minden követ megmozgat, hogy barátnőjét, Rebeccát, kimentse egy másik világból, Prospából. Próbál átjutni, de nem működik az Óragyémánt, ami ezt lehetővé tenné.
Időközben Ivy Anastasia Radcliff sorsát is a szívére veszi, akivel az őrültek házában ismerkedett meg, ottléte alatt. Kiváló nyomozó tehetségének köszönhetően rájön, hogy Anastasia nem tartózkodik már az intézményben. A jelek szerint a nő holléte és a Prospába való átkelés ugyanazon a helyen lehetséges: a Butterfield Parkba. De mielőtt Ivy Pocket elindulna a birtokra, még le kell rázni egy fehér öltönyös férfit, aki mindenáron el akarja kapni. Mindent összevetve a lány élete hihetetlenül bonyolult, de nem ő lenne Ivy Pocket, ha ezt az állapotot nem tudná fokozni.

A trilógia első részében megismerkedhettünk Ivy csodálatos, rendkívüli jellemével, a második rész, Állítsátok meg Ivyt!, már roppant eseménydús volt, de az utolsó könyv egy igazi kalandregénnyé nőtte ki magát. A lány személyiségének kidomborítása szerintem kissé háttérbe szorult, és a kalandok tömkelege mellett egy komolyabb érzelmi szál is helyet kapott a cselekményben.
A regény olvasása közben egy pillantra sem lankadhat a figyelmünk, mert lemaradhatunk egy fontos információról. Igaz nem is nagyon tudnánk elkalandozni, hiszen a történet rendkívül izgalmas, fordulatos. Szinte minden oldalon egy újabb nehézségbe ütközik a főszereplő, vagy éppen egy titok kerül napvilágra.
A könyvsorozatból nekem ez a mű volt a kedvencem. Szerintem ebben az elbeszélésben összhangban volt minden, amit ez a széria képviselt: a vicces, furcsa főszereplő, rengeteg kaland és egy komolyabb cselekményszál.
Főként általános iskolás lányoknak ajánlom Ivy Pocket életéről szóló könyveket, de olyan felnőttek sem fognak csalódni bennük, akik egy könnyű, vicces kikapcsolódásra vágynak.

„-Ki ez a nő? – kérdezte Carbunkle grófnő. 
-Egy író – horkantott fel Lady Elizabeth. – Mintha nem lenne így is elég rémes ez az este.”


Kiadó: Kolibri Kiadó
Kiadás éve: 2018
Oldalak száma: 308 oldal
Fordította: Pék Zoltán
Illusztrálta: John Kelly

Kedvenc ​szobalányunk története a végéhez ér. A Caleb Krisp Ivy Pocket és az Óragyémánt és az Állítsátok meg Ivyt! című regényében megismert szeleburdi szobalány, Ivy élőkön és holtakon keresztül szórakoztatott minket képtelen kalandjaival, a trilógia pedig a Hozzátok el nekem Ivy Pocket fejét! című kötettel zárul, nem kevésbé humorosan és elképesztő csavarokat tartogatva.

FERGETEGESEN VICCES és elsöprően kiborító hősnőnk ezúttal Londonba indul, hogy átkelve Prospába megmentse Anastasiát és az ifjú Rebeccát, akikre a halálnál is rosszabb sors vár. Csakhogy minden lépésnél akadályokba ütközik. A gonosz Miss Always és ördögi lokkjai a nyomában vannak. Anastasiát álnok és szívtelen nővére szörnyű helyre rejti, ahol soha senki nem találhatja meg. És ami a legrosszabb: még az Óragyémánt is felmondja a szolgálatot.
Az Ivy Pocket-trilógia VIHAROS FINÁLÉJÁBAN ezernyi rejtély vár arra, hogy végre megoldja valaki. (Ja, és mellesleg egész Prospát meg kell menteni.) És ki lehetne alkalmasabb a feladatra, mint épp Ivy?

Végül is egy orosz sakkmester veszett el benne…
meg egy koporsókészítő lánya…
és persze egy díjnyertes csődör…

Tags: 2018, 5 csillag, caleb krisp, gyermek és ifjúsági irodalom, hozzátok el nekem ivy pocket fejét, ivy pocket, kolibri gyermekkönyvkiado kft

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 2 =

0 shares

Archívum

Címkék