Caleb Krisp: Állítsátok ​meg Ivyt! (Ivy Pocket 2.)

„Ivy, ​a tűzről pattant szobalány, aki önbizalomban sem szenved hiányt, ezúttal Londonban, egy koporsókészítő házaspár fogadott lányaként bukkan fel.

Ivytól azonban most is élő és holt alakok egész sora akar valamit. Egy csinos és fiatal örökösnő eltűnt és halottnak hitt bátyjáról szeretne többet megtudni. Trinity grófnő szelleme egy akciós temetés ügyében kísért. Mindeközben az ördögien gonosz Miss Always minden sarkon ott ólálkodik… Ivyt azonban mindez nem érdekli. Ő a legelbűvölőbb (kissé) halott lány egész Londonban, és az egyetlen, aki megtalálhatja Rebeccát. Ehhez azonban át kell jutnia egy másik világba. Vajon sikerül neki? (Kérdezhetnénk, ha nem Ivyról lenne szó!)

„Immár birtokomban volt minden információ ahhoz, hogy megszerezzem a Fellebben a fátyolt. Tudtam, hogy nem lesz egyszerű ellopni a könyvet, de ez volt az egyetlen esély, hogy megtaláljam Rebeccát. Megszaporáztam a lépteimet, hogy lehagyjam az esőt – hiába –, átvágtam az úton, és akkor vettem észre a lányt, aki fel-alá járkált a ház előtt. Kikerültem egy lámpaoszlophoz kikötött kakiló lovat, és már majdnem az ajtóhoz értem, amikor a lány elém lépett, és a nevemen szólított.

Ami igen váratlanul ért.”

Visszatért Ivy Pocket és továbbra is szórakoztat minket kitűnő személyiségével. A jelleme most már nem sokkolt, mint az első részben – Ivy Pocket és az Óragyémánt – mondhatni hozzászoktam. 🙂 Persze hozta szokásos formáját, de kicsit úgy érzem, hogy inkább a sztorira volt kihegyezve a regény.

Ivy örökbefogadó családja nem tartozik a legkedvesebbek közé, nagyon sok furcsaságot tesznek, a lányt nem nagyon szeretik, mégis van valami, ami miatt ragaszkodnak hozzá. Ezek a tények Ivy Pocketet teljesen hidegen hagyják, mert ő egészen más eseményekkel van elfoglalva: meg akarja keresni barátnőjét, Rebeccát, aki egy másik világban tartózkodik. Valamint Miss Always-sel is szembe kell néznie, aki úgy tűnik, mindenhol ott van. A tetejébe még egy gazdag család sarja is segítséget kér tőle a bátyja eltűnésének felderítésében. Tehát rengeteg dolga van Ivynak, de ő egy cseppet sem aggódik.

Ahogy haladunk előre a kalandos cselekményben, úgy derülnek titkok, amik a lányt körülveszik, és úgy válik egyre világosabbá, hogy ebben a történetben senki sem az, akinek mutatja magát.

Összefoglalván: Ivy Pocket semmit sem változott: maradt ugyanaz a magabiztos, derűlátó lány, aki nem ismeri azt a szót, hogy lehetetlen. Még ha úgy is tűnik, hogy a világ összeesküdött ellene.

Köszönöm a könyvet a Kolibri Kiadónak!

 

Tags: 2017, 4 csillag, állítsátok meg ivyt, caleb krisp, gyermek és ifjúsági irodalom, ivy pocket, kolibri gyermekkönyvkiado kft

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 + 13 =

0 shares

Archívum

Címkék