Van már POKET zsebkönyvetek?

Nekem még sajnos nincs. 🙁 Ennek több oka is van: egyrészt nem Budapesten élek, amit ilyenkor egyenesen utálok, másrészt annyira gyorsan fogynak a zsebkönyvek, hogy nem győzik feltölteni őket.

De mi is az a POKET zsebkönyvek?

Fotó: Zsigmond László

2018. április 11- én indult útjára a Sztalker Csoport (Ifj. Vidnyánszky Attila és Vecsei H. Miklós közös előadásaira létrejött formáció, egyben „képzeletbeli társulat” is; gyűjtőhelye azoknak a fiatal alkotóknak, akik együtt kezdték a színházcsinálást, fórum olyan gondolkodóknak, akik egy irányban, közösen tervezik a jövőt. Forrás: nemzetiszinhaz.hu) olvasásnépszerűsítő projektje.

Színesek, megfizethetők, jókötésűek – mától beköltöznek a zsebekbe és a kezekbe a POKET zsebkönyvsorozat első példányai. A kezdeményezést Vecsei H. Miklós színművész ötlete alapján életre hívó Sztalker Csoport elsődlegesen a közösségi közlekedést választókat és a fiatalokat célozza meg a fővárosi forgalmas pontjain elhelyezett könyvautomaták tartalmával.

Fotó: Zsigmond László

Az induláskori öt kiskötetet egy-egy nagykövet karolja fel. Így Szerb Antal: Utas és holdvilág című regénye Rudolf Péter, Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk című ifjúsági könyve Geszti Péter ajánlásával jelenik meg. Esterházy Péter alkotásaiból jóbarátja, Dés László állított össze egy
kötetre valót „És mesélni kezdtem” címmel. Dr. Zacher Gábor Csáth Géza: Egy elmebeteg nő naplója, a Margaret Island frontembere, Lábas Viki Krúdy Gyula: Ady Endre éjszakái című művének lett a nagykövete.

„Boldog vagyok, hogy egy teljesen szubjektív, igazi örömválogatást adhatunk közre, olyat, amely egyszerre foglal magában klasszikusokat és kevésbé ismert, alkalmi műveket” – üzente az első POKET-automata átadására egybegyűlteknek videóüzenetében Grecsó Krisztián.

A főváros közlekedési vállalatai is elkötelezett partnerei a kezdeményezésnek: a POKET három automatája metróállomásokon lelhető fel: a Keleti pályaudvar, a Puskás Ferenc Stadion, valamint a Széll Kálmán téren túl a Déli pályaudvarnál, a Móricz Zsigmond körtéren, az Örkény Színház mellett és a Vígszínházban vásárolhatók meg az okostelefon méretű könyvek.

„Noha az olvasás alapvetően magányos tevékenység, hiszek abban, hogy a POKET mégis képes lesz valódi közösségeket teremteni” – hangsúlyozta Vecsei H. Miklós.

További információkat a POKET zsebkönyvek Facebook oldalán olvashattok.

Kiemelt kép forrása: POKET zsebkönyvek Facebook oldala

Tags: a pál utcai fiúk, ady endre éjszakái, csáth géza, dés lászló, dr.zacher gábor, egy elmebeteg nő naplója, esterházy péter, geszti péter, könyvautomata, krúdy gyula, lábas viki, molnár ferenc, poket, rudolf péter, szerb antal, sztalker csoport, utas és holdvilág, vecsei h. miklós, zsebkönyvek

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy + tizenhét =

0 shares

Archívum

Címkék