A legjobb 7 könyv, amit 2015-ben olvastam

Úgy döntöttem, nem a 2015-ben megjelent könyvek közül fogok választani, mert lehet így sem olvastátok a listán szereplő könyveket és akkor én nagyon rosszul érezném magam…hanem azok közül, amiket 2015-ben olvastam.

Tehát a lista:

 

  1. Borsa Brown: Az Arab

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.

Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.

Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?

Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan

Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia trilógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.

Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen színez csattanós párbeszédekkel.

Az erotikus részekre tekintettel 18 év feletti olvasóknak ajánlott!

 

Kiadó:ÁLOMGYÁR KIADÓ

Oldalak száma:512

Nyelv: MAGYAR

Kiadás éve: 2015

http://moly.hu/konyvek/borsa-brown-az-arab

 

covers_363008

 

 

  1. Abbi Glines: A végzetem – Existence-trilógia 1.

Mi történik, ha az ember nyomában van a Halál? Persze, hogy beleszeret.
Pagan Moore nem csapja be a Halált, hanem beleszeret.
A tizenhét éves Pagan egész életében szellemeket látott. Tudja, hogy azok az idegenek, a falon át közlekednek, mások számára láthatatlanok. Ezért úgy éli a mindennapjait, hogy nem vesz tudomást a bolyongó lelkekről. Ha nem adja a tudtukra, hogy látja őket, akkor eltűnnek. Ez csak addig működik, míg ki nem száll az autójából a tanév első napján, és meg nem pillant egy hihetetlenül szexis fickót a piknikes asztalnál álldogálni, aki őt bámulja szórakozott vigyorral az arcán. Az egyetlen probléma csupán az, hogy tudja: a srác halott. Nemcsak, hogy nem akar eltűnni, amikor úgy tesz, mintha nem látná, de olyan dolgot csinál, amit a többiek sohasem. Megszólítja. Pagant teljesen elbűvöli a szellem.

Amit még nem tud, hogy elérkezett az idő, hogy meghaljon, és az az átkozottul helyes szellem, akibe beleszeretett, az nem csupán egy szellem.
Ő a Halál és készül megszegni a törvényt miatta.
Kiadó:MAXIM KÖNYVKIADÓ KFT.

Oldalak száma:264

Nyelv:MAGYAR

Kiadás éve: 2015

http://moly.hu/konyvek/abbi-glines-a-vegzetem

abbi-glines-a-vegzetem

 

 

  1. Gayle Forman Ha maradnék sorozat (Ha maradnék, Hová tűntél?)

Ha maradnék

Mia egész élete egy pillanat alatt hullik darabokra, és csak kérdések maradnak. Mit tegyen? Elmenjen? Maradjon? Szeressen? Megindító, felkavaró, romantikus történet veszteségről, szeretetről és reményről. A bátorságról, hogy jól tudj dönteni, amikor a saját kezedbe kerül az életed.

Kiadó:CICERÓ KÖNYVSTÚDIÓ KFT.

Oldalak száma:288

Nyelv:MAGYAR

Kiadás éve:2014

http://moly.hu/konyvek/gayle-forman-ha-maradnek

covers_310127

 

Hová tűntél?

Három év múlva…

Képzeld el, hogy azt az életed éled, amiről álmodtál. A világ egyik leghíresebb rockzenésze vagy, az újságok címlapon hozzák a képedet, és a lábad előtt hever a világ. Az első lemezed olyan sikeres lett, hogy soha nem lesznek már anyagi gondjaid. A barátnőd nem elég, hogy tehetséges és felkapott filmproducer, de jobban megért téged, mint bárki a világon.

Képzeld el, hogy mindennek ellenére mégsem lehetsz boldog, mert három évvel ezelőtt olyasmi történt, amitől valami meghalt benned.

Amikor egyetlen éjszakán találkozik a múlt és a jövő, esélyt kapsz, hogy mindent helyrehozz, ami félresiklott, már csak az marad kérdés, hogy tudsz-e élni vele.

De létezik egyáltalán újrakezdés?

És milyen árat kell fizetni érte?

 

Kiadó:CICERÓ KÖNYVSTÚDIÓ KFT.

Oldalak száma:268

Nyelv:MAGYAR

Kiadás éve:2012

http://moly.hu/konyvek/gayle-forman-hova-tuntel

covers_335248

 

  1. E.Lockhart: A hazudósok

Egy gyönyörű és előkelő család.
Egy magánsziget.
Egy ragyogó lány, akinek baja esett; egy szenvedélyes fiú, aki a társadalmi igazságot keresi.
Egy négyfős baráti kör — a Hazudósok, akiknek a barátsága pusztító fordulatot vesz.
Egy forradalom. Egy baleset. Egy titok.
Hazugságok hazugságok hátán.
Igaz szerelem.
Az igazság.

A többszörös díjnyertes író, E. Lockhart új, modern, intelligens, titokzatos regénye.
Olvasd el!
És ha valaki megkérdezi, mi történik a végén, egyszerűen HAZUDJ!

Kiadó:CICERÓ KÖNYVSTÚDIÓ KFT.

Oldalak száma:248

Nyelv:MAGYAR

Kiadás éve:2015

http://moly.hu/konyvek/e-lockhart-a-hazudosok

covers_343321

 

  1. Jay Asher: Tizenhárom okom volt

Clay Jensen semmit sem akart tudni Hannah Baker kazettáiról.

Hannah meghalt – gondolta -, magával kellett volna vinnie a titkát. Aztán Hannah hangja közölte Clay-jel, hogy az ö neve is elhangzik a kazettákon és az is, hogy Clay valamilyen módon felelős a haláláért. Aztán Clay egész éjszaka a kazettákat hallgatta. Hannah szavai nyomán bejárta a városkájukat… és amire fényt derített, az örökre megváltoztatta az életét. kevesebb

Kiadó:KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT.

Nyelv:MAGYAR

Kiadás éve:2013

http://moly.hu/konyvek/jay-asher-tizenharom-okom-volt

covers_92471

 

 

  1. Paula Hawkins: A lány a vonaton

Ritkaság, hogy egy könyv vezesse több országban egyszerre, szinte az összes fontos sikerlistát. A New York Timesét és a Barnes and Noble-ét, például. Az végképp szokatlan, hogy ezt egy debütáló író tegye.

2015 elején Paula Hawkins regénye berobbant az angolszász piacokra. Ahogy Stephen King fogalmazott, ebben a történetben csak fokozódik és fokozódik a feszültség. Nem véletlenül hasonlítják Hitchkockhoz és Agatha Christie-hez az írót, a Gone girlhez a történetet.

Rachel ingázó, minden reggel felszáll ugyanarra a vonatra. Tudja, hogy minden alkalommal várakozni szoktak ugyanannál a fénysorompónál, ahonnan egy sor hátsó udvarra nyílik rálátás. Már-már kezdi úgy érezni, hogy ismeri az egyik ház lakóit. Jess és Jason, így nevezi őket. A pár élete tökéletesnek tűnik, és Rachel sóvárogva gondol a boldogságukra.
És aztán lát valami megdöbbentőt. Csak egyetlen pillanatig, ahogy a vonat tovahalad, de ennyi elég.

A pillanat mindent megváltoztat. Rachel immár részese az életüknek, melyet eddig csak messziről szemlélt.

Meglátják; sokkal több ő, mint egy lány a vonaton

Kiadó:XXI. SZÁZAD KIADÓ KFT
Oldalak száma:320
Nyelv:MAGYAR
Kiadás éve:2015

http://moly.hu/konyvek/paula-hawkins-a-lany-a-vonaton

2179688_5

 

  1. Zakály Viktória: Szívritmuszavar sorozat (Szívritmuszavar, Hanna örök)

Szívritmuszavar

Csönge. Egy hely, mely mindent megváltoztat. Egy hely, melyet soha nem feledsz. Egy vágy, mely örökre a szívedben marad.

A lány nem hisz a véletlenben, csak a sorsban, a fiú nem hisz a szerelemben, csak a kötelességben. Évek óta ismerősök, látták egymást egyetemi előadótermekben és folyosókon. Mindketten érezték, hogy ez a kapcsolat több lehetne, de soha nem lépték át a határt, nem közelítettek egymáshoz, az érzés beleveszett a szürke hétköznapokba.

Csönge azonban mindent megváltoztat. Öt nap, mely felforgatja a világukat, és lángoló, fájó szerelemre gyújtja a lányt. Bármit megtenne a fiúért, felrúgná a saját életét érte. De mit érez a fiú? Fel lehet adni mindent a szerelemért? Van-e kiút a múltból, és a jelen láncaiból? Vagy minden út egy padláshoz és egy komor kötélhez vezet?

A sóvár vágyakozásról és egy gyönyörű, felkavaró szerelemről szól ez a regény, mely igaz történeten alapul.

Tudod, mi a szerelem másik neve? Csönge.

 

Kiadó:KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT.

Oldalak száma:208

Nyelv:MAGYAR

Kiadás éve:2012

http://moly.hu/konyvek/zakaly-viktoria-szivritmuszavar

covers_217308

 

Szívritmuszavar 2. – Hanna örök

Ami köztünk van, soha nem múlik el.

Egy lehetetlen szerelemben nem létezhet happy end. Vagy mégis?

Hanna hét éven át várt arra, hogy együtt lehessen szerelmével, de a múlt fájdalmát nem képes kitörölni ritmuszavaros szívéből. Olyannyira, hogy ezúttal egy kórházi ágyon meséli el orvosának annak a történetét, miért képtelen rávenni magát, hogy beleegyezzen a szív-transzplantációba.

Hanna újra megtalálja az otthonát, elveszít és kap valakit az élettől, újra képes lesz szívből nevetni, de a spanyolországi utazásán is csak a tenger moraját hallja a szíve hangja helyett. Pedig az nem hazudik, súgja neki, mit kellene tennie, csak a fiatal nő ellenkezik. Végül igent mond és megtalálja azt, ami mindig is ott volt a ködön túl, ahol a tengert sejtette.

Utóirat: visszatérek Csöngére.
Kiadó:KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT.

Oldalak száma:214

Nyelv:MAGYAR

Kiadás éve:2013

http://moly.hu/konyvek/zakaly-viktoria-hanna-orok

6561_b1

 

A legjobb 7 könyv, amit 2015-ben olvastam

0
Tags: 2015, a hazudósok, a lány a vonaton, a végzetem, abbi glines, az arab, borsa brown, e.lockhart, existence, gayle forman, ha maradnál, hanna örök, hová tűntél, jay asher, könyv, könyvmoly, olvasás, paula hawkins, szívritmuszavar, tizenhárom okom volt, zakály viktória

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét − tizenegy =

0 shares

Archívum

Címkék