REBECCA CHANCE: Luxus ​és könny

Rebecca Chance előző könyve, a Luxus és csók, nagyon tetszett, így mindenképpen el akartam olvasni ezt a regényt is.

Leginkább egy „csajos” elbeszélésként jellemezném a művet, melynek az olvasását tökéletesen el tudnám képzelni a vízparton feküdve, hűsítő szürcsölése közben. De egy húsvéti hétvége is szupernek tűnik a Luxus és könny elolvasásához. 🙂

A történet főszereplője három nővér: Maxie, Devon, Deeley. Mindhárman elképesztő luxusban élnek – Maxie egy parlamenti képviselő felesége, emellett egy exkluzív divatmárka megálmodója, Devon sztárszakács, és egy népszerű sportoló felesége, Deeley pedig Los Angelesben egy híres színész barátnője. Csakhogy, amikor Deeley-nek váratlanul el kell hagynia L.A.-t, és hazautaznia Londonban, egy olyan folyamat veszi kezdetét, mely a történet  látszólag nyugodt légkörét egyre több feszültséggel tölti meg. A lány megérkezésével egy nagyon súlyos titok kerül ismét előtérbe, aminek a felfedése katasztrófális helyzetbe hozná mindhármukat.
Közben a váltott szemszög jóvoltából egyre jobban megismerjük a három nőt, gondolataikat, a szépen megrendezett életük mögötti valóságot, valódi énjüket. Talán ezért nem is annyira meglepő az utolsó oldalak tartalma, egészen a végző lezárásig. Ugyanis a befejezés egy döbbenetes fordulattal zárul, ami egy egészen más képet fest a főszereplőkről, mint amilyet az első oldalakon gondoltunk róluk.

A könyvben egyaránt jelen van a luxus (csodaszép ruhák, dizájner szerelések, hatalmas házak – gyönyörű berendezéssel), a hírnév és az erotika kitűnő egyensúlyban a cselekménnyel. Ebből a regényből nem fogjuk megismerni a szexuális játékszerek pontos használatát, és nem is fogunk minden második sorban számunkra ismeretlen cipő-, táska -és ruhamárkákkal találkozni. Egyszerűen csak egy apró  bepillantást nyerhetünk a gazdagok és szépek világába, a kiváltságos életükbe, a hírnév okozta „függőségükbe” és mindezek elvesztésétől való félelmükbe.

Összefoglalván: mint már az elején említettem ezt a regényt kifejezetten nőknek ajánlom, méghozzá bármelyik korosztályból. Úgy gondolom mindannyiunknak van olyan pillanata, amikor megnézünk egy pletykamagazint, vagy elmerengünk egy pazar cipőn, ami pont a lábunkra illene. Ez az elbeszélés kicsit erre a pillanatunkra épít, megspékelve egy állandóan jelenlevő feszültséggel, mely a könyv végén „robban”.

 


Kiadó: Athenaeum Kiadó
Kiadás éve: 2017
Oldalak száma: 520 oldal

Deeley Hollywood egyik hírességével él. Devon sztárszakácsként saját műsorában főzi meg a legkülönlegesebb ételeket. Maxie könyörtelen, dúsgazdag vállalkozó. A három nővér luxusban él. Semmi gondjuk nincs. Elérték az életben, amit csak akartak.
De vajon miért lesz minden más, amikor Deeley egyszer csak hazalátogat Londonba? Milyen titkokat rejt a három lány gyermekkora? Vajon miért nem beszélnek szívesen Billről, a mostohaapáról? Miért kell a bulvársajtó előtt titkolni, hogy szegénysorból származnak? Hogyan indul meg a lavina, amely akár mindhármukat maga alá temetheti? Deeley és Devon miért nem tud igazán felnőttként viselkedni Maxie közelében?
Rebecca Chance regénye a felső tízezer világába vezet be bennünket. Erotikában, izgalomban, rejtélyben gazdag miliő ez: itt megkaphatsz bármit, és elveszíthetsz mindent.

Tags: 2017, 4 csillag, athenaeum kiadó, chick lit, luxus és könny, rebecca chance

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × négy =

0 shares

Archívum

Címkék