Colleen Hoover: Maybe ​Someday – Egy nap talán (Egy nap talán 1.)

2017-06-20
Megosztás

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás éve: 2017.

Oldalak száma: 392 oldal

„Egy ​mindent elsöprő szerelem csodás, mégis valószerű rajza. Csupa érzelem, csupa bonyodalom.” – Tracey Garvis Graves, New York Times bestsellerszerző

A huszonkét éves Sydney élete maga a tökély: egyetemre jár, jó állása van, stabil kapcsolatban él egy remek sráccal, Hunterrel, és a legjobb barátnőjével, Torival közösen bérel lakást. De minden megváltozik, amikor rájön, hogy Hunter megcsalja, és egyik pillanatról a másikra el kell döntenie, hogyan tovább.

Sydney egyszer csak vonzódni kezd a titokzatos, jóképű szomszéd sráchoz, Ridge-hez. Nem tudja levenni róla a szemét, és valósággal megbabonázza a fiú szenvedélyes gitárjátéka esténként az erkélyen. Ridge sem közömbös iránta, és hamarosan ráébrednek, hogy több szempontból is szükségük van egymásra.

Az Egy nap talán egy szenvedélyes történet barátságról, megcsalásról és szerelemről, ami az első oldaltól kezdve beszippantja az olvasót Sydney izgalmakkal teli világába.

„Csodálatos lelkek. Csodálatos dalok. Csodálatos történet.” – GwendolynGrace, LibraryThing

„Egyedi, más, mint a többi… ne habozz, olvasd el!” – Tamara Webber, New York Times bestsellerszerző, az Egyszeregy írója

 

Annak ellenére, hogy nagyon szeretem az írónő műveit, valahogy nem tetszett a fülszöveg, és nem is akartam elolvasni ezt a regényt. Aztán meggyőzőtt a többség moly.hu-n, és belekezdtem.

A történet főszereplője Sydney, aki éli szinte tökéletes életét baráttal, legjobb barátnővel, aki egyben a lakótársa, főiskolára jár, valamint jó állása van.Esténként pedig kiül a teraszra és a szembelévő erkélyen gitározó, helyes srác játékát hallgatja. A fiú, Ridge, is észreveszi Sydneyt, és azt, ahogy a lány a zenéjére reagál. Egy különös ötlete támad: küldje el sms-ben Sydney a dalszövegeket, amiket énekel, miközben ő zenél. Így “ismerkedik” meg egymással a két fiatal.

Ám történik egy váratlan fordulat, aminek eredményeképp a lány beköltözik Ridge-hez, bérlőként. Ekkor derül ki, hogy a srác gitározás közben dalszövegeket ír, ám jelenleg alkotói válságban szenved. Úgyhogy Sydney kiváló szövege után egyértelműnek tűnik a közös munka. Nagyon jól megy a dolog, egyre közelebb kerülnek egymáshoz a fiatalok. Csakhogy Ridge-nek barátnője van, akit soha nem akar elhagyni, még ha a szíve mást diktál is.

Körülbelül ettől a ponttól kezdve kicsit szenvedésnek éltem meg a történetet. Hiába voltam vele tisztába, hogy ki, miért cselekszik, úgy ahogy, egyszerűen nem bírtam azonosulni a kínlódással, sírással, amit a szereplők véghez vittek. Ridge-re kifejezetten dühös voltam: abszolút nem találtam romantikusnak a tetteit, a megnyilvánulásait.

Egyébként a könyv többi része vicces volt, fordulatos, bonyodalmakkal teli, tényleg magával ragadott, de az utolsó ¼ rész nagyban lehúzta számomra a történetet.

Levontam a tanulságomat: ami eleve nem kelti fel az ember figyelmét, arra mondhatnak bármit, nem fog tetszeni.

 

 

Wrap Up

Colleen Hoover: Maybe ​Someday – Egy nap talán (Egy nap talán 1.)

 • 10/10
  Író
 • 8.5/10
  Történet
 • 8.5/10
  Karakterek
 • 8.5/10
  Kiszámíthatatlanság

Pros

Cons

No Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

16 − 10 =