Kathryn Taylor: A döntés – Daringham Hall 2.

Kiadó: Kossuth Kiadó Zrt.

Oldalak száma: 310 oldal

Kiadás éve: 2016

„Egy régóta rejtegetett titok és egy súlyos döntés
Ben Sterling önmagának sem igazán tudja megmagyarázni, miért változott meg benne annyi minden, mióta Daringham Hallban lakik. És ennek nem egyedül az az oka, hogy a kelet-angliai birtokon élő családja kedvesen befogadta noha ő erre a legkevésbé sem számított. Az egyébként józanságáról és fegyelmezettségéről híres amerikai vállalkozót azok az érzések is kibillentik lelki egyensúlyából, amelyeket Kate, a fiatal állatorvosnő ébreszt benne. Nem tudja, higgye-e, hogy jövője van itt, Angliában. Ekkor még nem is sejti, hogy a háttérben egy cselszövő ármánykodik, és hogy éppen Kate lesz az, aki rábírja, gondolja át még egyszer a Daringham Hall-lal kapcsolatban hozott döntését

A népszerű angol családtörténet, a Darigham Hall-trilógia második része.”

 

Most olvastam el az első könyvről írt kis szösszenetemet. (Itt elolvashatjátok Ti is) Szerencsére nem értettem félre a jeleket 🙂 Még mindig csak egy „bevezető” regénynek tartom Az örökös című művet. Úgy is mondhatnám, hogy ehhez az elbeszéléshez képest, csak a szereplők bemutatása, egy- két talánnyal, fordulattal.

Ebben a regényben igazán megmutatta az írónő, hogy mennyire tudja összekuszálni a szálakat, mennyire tudja megdöbbentő eseményekkel még érdekesebbé tenni művét.

Amikor úgy gondoltam, hogy most már minden simán megy, történt egy hatalmas fordulat, vagy kiderült egy titok, melyek alapjaiban „rázták meg” a történetet.

Mondhatni, hogy mint a lufik úgy pukkantak ki egymás után a rejtélyek. De ezek mind- mind hatalmas jelentőséggel bírtak. Semmi nem volt egyszerű ebben az elbeszélésben, semmi nem úgy történt, ahogyan elgondoltam.

Még szerelmi szálból is többet kaptam, mint amire számítottam, ráadásul mindegyik másfajta románc, de egyik sem egyszerű 🙂 és egyiknek sem látom tisztán a végét.

A fent leírtak alapján nem tudom mi jöhet még, ráadásul egyszerűen az írónő egy olyan jelenettel zárta le a könyvet, ami csak erősíti bennem ezt az érzést. Na jó, egy nagyon pici sejtésem van, de ritkán vagyok ilyen tanácstalan egy folytatás kapcsán. 🙂

Alig várom a befejező részt!

Kathryn Taylor: A döntés - Daringham Hall 2.

9.6

Borító

9.0/10

Író

10.0/10

Történet

10.0/10

Karakterek

9.0/10

Kiszámíthatatlanság

10.0/10
Tags: a döntés, daringham hall, kathryn taylor, könyv, könyvkritika, kossuth kiadó zrt, olvasás, vélemény

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom − 12 =

0 shares

Archívum

Címkék