Kathryn Taylor : Az örökös (Daringham Hall 1.)

Kiadó: Kossuth Kiadó

Oldalszám: 320 oldal

Megjelenés: 2016.

Sorozat: Daringham Hall

Műfaj: romantikus, családregény

„Egy örökös váratlan felbukkanása, sorsszerű találkozások, régóta rejtegetett, súlyos titkok

Kate Huckley, a csinos, fiatal állatorvosnő nyugodt életet él Kelet-Anglia egyik csendes falujában, Salter’s Endben. A közeli Daringham Hall birtok és udvarház tulajdonosaival igen szoros kapcsolatot ápol, Camdenék már gyerekkora óta saját lányukként szeretik. Egy nap Kate házánál egy idegen bukkan fel. Súlyos sérüléseket szenvedett, elvesztette az emlékezetét, amihez az az ütés is hozzájárult, amelyet a lány mért a fejére egy bottal – betörőnek gondolván.
Lelkifurdalása miatt házába fogadja a tehetetlen, ám rendkívül jóképű férfit, akibe első látásra beleszeret. Éppen kezdene hinni abban, hogy a sérüléseiből lassan felépülő ismeretlen viszonozza az érzéseit, amikor kiderül, a férfit Benedict Sterlingnek hívják, New Yorkban informatikai vállalkozást vezet, és elsőszülöttként valójában ő Daringham Hall, valamint az ezzel járó baronet cím jogos örököse. Ráadásul több mint húsz éve bosszút esküdött Camdenék ellen, akik hajdanán vele várandós édesanyját egyik napról a másikra kidobták a házukból…

A Daringham Hall-trilógia első része”

A borító: tetszett ez a „vintage” stílus, ez a rózsaszín, rózsás,kis fehérrel…

Ugyanez az eredeti fedőlap is, de úgy gondolom, hogy nem is kellett rajta változtatni, mert abszolút illik a könyvhöz.

Pont ez fogott meg benne , mert most valami romantikus történetet szerettem volna olvasni. És sikerült is. Végre nem arra a fajta romantikus regényre leltem, amelyben a szereplők saját belső démonaikkal küzdenek és nem lehetnek egymáséi (ebben a történetben is vannak legyőzendő akadályok, de talán itt elsősorban a büszkeségről beszélhetünk) vagy mindenféle pszichés problémájuk van és katasztrófális a nemi életük.

A két „főszereplő”, Kate és Ben találkozása felejthetetlen 🙂 , Kate nagyon aggódik a férfiért, és a lelkiismeretfurdalása miatt az amnéziás beteget befogadja a házába. A kiszolgáltatottság, a folyamatos együttlét egyre közelebb hozza őket egymáshoz. Szinte már minden tökéletes, jól megvannak együtt, Ben kezd teljesen beilleszkedni,  amikor egy fordulat kapcsán visszanyeri emlékezetét. Teljesen megváltozik a viselkedése,  Kate-el úgy bánik mint egy régi, nem szívesen látott ismerőssel, akik szimpatikusak voltak neki és segítőkészek voltak vele, azok egyszeriben halálos ellenségekké válnak…kicsit furcsának, gyerekesnek vélem ezt a viselkedést.

Fentebb azt írtam, hogy Kate és Ben a főszereplők, de a történet előrehaladtával már elgondolkodtató dolgok derülnek ki más szereplőkről is. Egyre jobban megismerhetjük az egész családot, a személyiségüket, a reakcióikat, és a család kerül a középpontba.

Nagyon tetszett a könyvben, amit mostanában nem éreztem, hogy ennyire átjönne a történet hangulata. Kicsit olyan, mintha egy múlt században játszódó könyvet olvasnék, ezekkel a társadalmi rangokkal, udvarházzal,  birtokkal.  Szerintem ez a kékvérűség is az egész Camden család tagjaiban jelen van legbelül, amit ugyan ők senkivel nem éreztetnek a történetben, mégis észrevehető pl. a lehetőségeiken, iskoláikon keresztül. Ez alól kivétel Lady Eliza, a nagymama. Ő mindenkinél többre tartja magát,  talán az egyetlen, aki unszimpatikus a történetben. Amúgy sem egy tipikus nagymamának látom, de úgy gondolom, vele még „számolni kell” és neki még fontos szerepe lesz a továbbiakban.

Úgy érzem a könyv csak egyfajta bevezetés volt, ezek a fordulatok, a titkok csak kisebbek voltak, rengeteg kérdést vetettek fel, és nagyobb történésekhez fognak vezetni, amik teljesen átformálják majd a  cselekményt, a szereplők jellemét.  Kíváncsi vagyok erre a kerek egészre.

Kathryn Taylor : Az örökös (Daringham Hall 1.)

9

Borító

9.0/10

Író

9.0/10

Történet

9.0/10

Karakterek

8.0/10

Kiszámíthatatlanság

10.0/10
Tags: az örökös, daringham hall, kathryn taylor, könyv, könyvkritika, könyvmoly, kossuth kiadó zrt, olvasás

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 + tizenöt =

0 shares

Archívum

Címkék