Abbi Glines: A sorsom – Existence-trilógia 2.

Kiadó: MAXIM KÖNYVKIADÓ KFT.

Oldalak száma:288 oldal

Kiadás éve: 2016

 

„Pagan Moore élete semmiben sem hasonlít egy átlagos diáklány mindennapjaihoz. Ugyanis lelkeket lát, és a pasija, Dank maga a Halál. Miután a lány megmentette szerelmét attól, hogy az örökkévalóságig a Pokolban ragadjon, azt hitte, a dolgok végre visszatérnek a normális kerékvágásba. De nagyot tévedett.

Egy napon a női szívek megdobbantója, az iskola jóképű hátvédje, Leif Montgomery eltűnik. Amíg a városban mindenki beleőrül az aggodalomba, Pagan egészen más miatt lesz egyre idegesebb. Nem ok nélkül aggódik, ugyanis rájön, hogy Leif nem egy átlagos tinédzser, még csak nem is ember. Neki nincsen lelke.

Leif sötét titka súlyos következményekkel jár Pagan és Dank számára. A lány lelkét ugyanis már születésekor megjelölték, pontosabban odaígérték Leifnek. Pagan lelkének megmentése nem lesz könnyű, de Dank bármire hajlandó szerelméért. Akár meg is tagadja a Mennyet azért, hogy vele maradhasson. Így, ha most a Pokol akar belőle egy darabot, az sem jelenthet problémát.

„Ez a könyv egy percig sem hagyja az olvasót unatkozni: sötét, izgalmas és romantikus, tele olyan fordulatokkal, amelyeket olvasva csak kapkodtam a fejemet.”

Amazon

„Imádom a sorozatot! Nagyon élvezetes, lehengerlő, különleges, a karakterek pedig nagyon könnyen megszerethetők. Újra és újra megdöbbenek, milyen hihetetlen fantáziával építette fel Abbi Glines ezt a világot!”

Goodreads

„Igazán szeretem Abbi munkáit és ezt a sorozatot. Amit legjobban imádok benne, az az, hogy a szerelmi szál főszereplője maga a Halál. Muszáj elolvasni, a harmadik könyvet.”

Barnes and Noble

„Csodás folytatás! Egy unalmas pillanat sem volt benne. Most még inkább beleestem Dankbe, mint A végzetem után. Ebben a kötetben még jobban feltárul a Pagan iránti szerelme mélysége, ahogy mindenáron próbálja megvédeni a lányt.”

The YA Bookworm

„Abbi pontosan tudja, hogyan kell rabul ejteni az olvasóit. Egy gyönyörű és okos lány, egy kis extra képességgel, és persze egy nagyon dögös pasi, aki maga a Halál. Ez a szerelem mindennél izgalmasabb.”

Book Crazy”

 

 

A borítóval kapcsolatban tetszik, hogy a magyar fedőlap jobban illik az első részhez, így is kiemelve, hogy egy sorozatról van szó. Ugyanakkor mindkét rész eredeti borítójának stílusát jobban szerettem.

covers_345566  MX990_A_sorsom_softcover.indd   A magyar borítók

 

13223520  13323842  Az eredeti borítók

 

A trilógia első könyvét is már megkedveltem, főleg a témaválasztást (és a romantikus 🙂 elemeket) , de ez csak kapargatta ennek az elképzelt világnak a felszínét.

A második rész viszont elmélyítette a kérdést, miszerint milyen érzés lehet a Halálba beleszeretni. Itt már nem csak a pozitív, jóképű, kedves fiút ismerhettük meg, mint a Halál megtestesítője, hanem a “munkájával” kapcsolatos fájdalmat, nehézségeket.

Az első regényben történt érdekes természetfeletti dolgokat, ez a kötet kiegészítette, továbbszőtte, valamint egy egészen más világba vezetett el minket.

Ez a vudu vallás. Eddig tudatlan voltam ebben a témában, megragadtam a tipikus “vudu babával varázslásnál” . Viszont a műben ez az egész atmoszféra magával ragadott. Nem azt mondom, hogy áttérek erre a vallásra, de a szerző nagyon jól megragadta a lényegét, nagyon jól ismertette az olvasóval ennek a hitnek a főbb elemeit.

És akkor még nem írtam semmit a cselekményről, a karakterekről.

A történet folytatódik tovább ott ahol az első véget ért 🙂 , így Leif mivolta egy hatalmas fordulattal már az elbeszélés elején ki is derül. Ez lesz a központi témája a könyvnek, ami rengeteg bonyodalmat szül leginkább Pagannak és Danknak, de Leif mindenki életére nagy hatással van, így a mű főbb szereplőit is jobban megismerhetjük.

Összefoglalván: egy fordulatokkal, izgalommal teli, letehetetlen könyvet alkotott ismét az írónő. Egy olyan regényt, ami ugyan fikció, de rengeteg ismeretanyaggal rendelkezik, ami által jobban felfedezzük világunkat.

Ezek után sok mindent el tudok képzelni folytatásként, úgyhogy alig várom a trilógia befejező kötetét.

Abbi Glines: A sorsom - Existence-trilógia 2.

9.4

Borító

8.0/10

Író

10.0/10

Történet

10.0/10

Karakterek

9.0/10

Kiszámíthatatlanság

10.0/10
Tags: a sorsom, abbi glines, dream, existence, könyv, könyvmoly, olvasás, predestined

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 − tizenhárom =

0 shares

Archívum

Címkék