Karácsonyi ráhangolódás 10 könyvvel

Charles Dickens: Karácsonyi ének

A szőrösszívű Scrooge úr, a „zaklató, szipolyozó, zsugori, kapzsi vén bűnös”, akinek a karácsony is csak olyan nap, mint a többi, dühvel és megvetéssel nézi az emberek ünnepi készülődését. Kidobja a karácsonyi énekeket kántáló koldus kisfiút és a szegényeknek gyűjtő úriembert egyaránt, kiszipolyozott írnokát is felmondással fenyegeti. Este, hazatérve magányos házába jelenést lát: meglátogatja Marley, rég halott üzlettársa, s bejelenti három további szellem érkezését. Az első a régi karácsonyok szelleme, aki végigvezeti Scrooge urat saját hajdani életén, s elfelejtett, fájó emlékeket elevenít föl benne. A második az új karácsony szelleme, aki felnyitja Scrooge szemét a körülötte élők sorsára, nyomorúságára és vidámságára, szenvedéseikre és emberségükre. Végül a harmadik, a jövő szelleme megmutatja neki saját, ijesztő, magányos halálát. Scrooge urat a jelenések új emberré teszik: más szemmel kezdi látni a világot, karácsonyi pulykát küld írnoka családjának, ellátogat megvetett unokaöccséhez – s „jó barát, jó gazda, jó szomszéd” válik belőle.

Dickensnek ez az 1843-ban írt kis tanmeséje már az érett mester keze nyomát viseli magán: remekmű, melynek nem hervad a népszerűsége sem.

Kiadó: EURÓPA KÖNYVKIADÓ KFT.
Oldalak száma: 96
Nyelv:MAGYAR
Kiadás éve:2011

 

614684_4

Richard Paul Evans: Hol lehet Noel?

Akadnak történetek, karácsonyi mesék, amelyeket úgy őrzünk, mint a dobozba rejtett füzéreket és színes üvegdíszeket, hogy azután minden évben elővegyük és megcsodáljuk őket. Rájöttem arra, hogy az én történetem is pontosan ilyen, hiszen örökre megváltoztatta véleményemet a karácsonyról. A karácsonyi ünnepek rendszerint örömet hoznak az emberek életébe, Mark Smarttal azonban egészen más volt a helyzet. Az élet egyik csapást mérte rá a másik után: elveszítette az ösztöndíját, és ezért kimaradt a főiskoláról; szeretett édesanyja életét vesztette egy autóbaleset során; a barátnője elhagyta; most pedig, egy havas, késői november éjjelen, lerobban az autója. Egy kávézóba toppanva kér segítséget, hogy vontatót hívhasson. Odabenn egészen váratlan meglepetés várja egy gyönyörű, szokatlan nevű fiatal lány személyében, aki a kedvességével örökre megváltoztatja az életét. Macy Wood kevés emléket őriz vérszerinti szüleiről, örökbe fogadott életének képeit pedig legszívesebben kitörölné az emlékezetéből. Egy Noel feliratú karácsonyfadísz jelenti az egyetlen nyomot kishúgához, akire már alig emlékszik. Ez a nyom indítja el Markkal együtt azon az úton, amelynek végén sikerül visszaszerezniük Macy múltját és a családját, amelytől régesrég megfosztották.

A már klasszikusnak számító Karácsonyi doboz szerzőjének legújabb regénye a szeretet erejéről és a karácsony csodálatos szépségéről szóló felemelő történet. kevesebb

Kiadó:KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT.
Oldalak száma:344
Nyelv:MAGYAR
Kiadás éve:2010

covers_110163

 

Richard Paul Evans: Karácsonyi doboz

Megjelenése óta A Karácsonyi doboz varázsa több mint hétmillió ember szívét érintette meg. Ez a regény napjaink szeretett és klasszikus ünnepi történetévé vált, akárcsak A karácsonyi ének Charles Dickens korában. Amikor Richard Paul Evans fejében megfordult A karácsonyi doboz gondolata, nem állt más szándékában, mint hogy a szívhez szóló mesével kifejezze szeretetét két kislányának, Jennának és Allysonnak. Bár gyakran mondogatta nekik, milyen sokat jelentenek a számára, úgy érezte, a lányai addig nem lesznek képesek valóban megérteni érzéseinek mélységét, amíg maguk is meg nem tapasztalják a gyermeknevelés örömeit. Addigra pedig már örökre megváltozik a kapcsolatuk. Abban a reményben írta tehát A karácsonyi dobozt, hogy amikor a lányai egyszer kezükbe fogják ezt a könyvet a jövőben, átérzik majd édesapjuk szeretetét. Az íráshoz fogva Evans maga is meglepődött, hirtelen micsoda ihlet árasztotta el szívét és gondolatait. Hat hét leforgása alatt vetette papírra az idős özvegyasszony és a fiatal család megindító történetét. Később húsz példányt köttetett a regényből, hogy barátainak és családtagjainak ajándékozza karácsonyra. A következő hetekben a húsz példány kézről kézre, családról családra, barátról barátra járt, és végül a könyv, amely eredetileg két kisleánynak szólt, csodákkal, reménnyel és gyógyítással teli üzenetté változott az emberek kezében, szerte a világon.

Kiadó:KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT.

Oldalak száma:120

Nyelv:MAGYAR

Kiadás éve:2012

6064_b1

 

Christopher Moore:A leghülyébb angyal

Télapó halott. És ha ő meghalt, akkor a karácsonynak is annyi. Vagy mégsem?
„Mennyei Atyánk. Josh Barker vagyok, a Worchester Street 671. sz. alatt lakom, Pine Cove-ban, Kaliforniában, irányítószám: 93754. Ma este láttam Télapót, ami klassz, és köszönöm is, de aztán egyből megölték egy ásóval, szóval attól félek, hogy idén nem lesz karácsony, pedig jó voltam, amit látsz is majd, ha megnézed Télapó listáját, szóval, ha nem nagy gond, életre keltenéd Télapót és rendbe hoznád a karácsonyt?”
Micsoda szerencse, hogy épp a helyszínen tartózkodik Raziel, a Biff evangéliumából is ismert angyal, hogy teljesítse a rábízott karácsonyi küldetést. Képességeihez mérten hozzá is kezd az ünnepi csoda végrehajtásához, de hát nem véletlenül tartják Razielt a Mennyek leghülyébb angyalának.
Ami ebben az évben boldog karácsony helyett az álmos kaliforniai kisvárosra vár, azt Raziel biztosan nem fogja a legjobban sikerült csodái között számon tartani.

„Ha létezik ma Moore-nál viccesebb író, azonnal lépjen elő!” (PLAYBOY)

Kiadó:AGAVE KÖNYVEK KIADÓ KFT.
Oldalak száma:200
Nyelv:MAGYAR
Kiadás éve:2006

Moore A leghulyebb Cover

 

Debbie Macomber: Csillagos éj

Carrie Slayton, a fiatal és tehetséges újságírónő egy chicagói lap társasági rovatának munkatársa, ám a munkájával nem igazán elégedett, így hát elhatározza, hogy felmond. A főnöke azonban nem akarja elengedni, inkább egy igazán izgalmas feladattal bízza meg: készítsen interjút a titokzatos Finn Daltonnal, akinek a zord, ám mégis gyönyörű Alaszkáról szóló bestsellere a könyves toplisták élén áll, és rajongótábora egyre nő.
Carrie feladatát azonban megnehezíti, hogy a férfi kerüli a nyilvánosságot, senki sem tudja, hol lakik, ráadásul egyetlen újságírónak sem ad interjút. Carrie kitartó kutatás után végül rátalál az íróra az alaszkai vadonban. A lányt teljesen elbűvöli a vidék szépsége és nem mellékesen a férfi személyisége is. Minden különbözőségük ellenére mély vonzalom alakul ki kettejük között, és Carrie-nek döntenie kell: ha megírja a cikket, elveszíti Finnt, ha viszont a szívére hallgat, le kell mondania a karrierről.
Debbie Macomber (Angyali segítség) hamisítatlan karácsonyi történetében két nagyon különböző életfelfogású ember egymásra találását, kapcsolatát meséli el a tőle megszokott lírai szenvedéllyel.
Kiadó:GENERAL PRESS KIADÓ
Oldalak száma:256
Nyelv:MAGYAR
Kiadás éve:2014

1148699_5

 

Debbie Macomber: A fagyöngy alatt

Karácsonykor bármi megtörténhet.

Addie Folsom egykor nagy álmokat szövögetve vette nyakába a világot. A lány az érettségi vizsga előtt otthagyta az iskolát, sőt a szülői házat is, hogy a maga útját járja. Immár felnőttként, édesapja halála után hazatér, hogy az anyjával töltse az ünnepeket. Ám valósággal földbe gyökerezik a lába, amikor megtudja, hogy az asszony egészen mást tervezett: a legjobb barátnőjével, Julie-val kéthetes floridai hajóutazásra indulna. Úgy tűnik azonban, egy baleset keresztülhúzza a számításaikat. Julie fia, Erich, akit Addie a háta közepére kíván, balesetet szenved. Mivel a lány tudja, az édesanyjának mekkora szüksége van erre az útra, kénytelen-kelletlen felajánlja, hogy gondját viseli a férfinak a távollétükben. Erich azonban mogorvább, mint valaha, sőt az ünnepeket is utálja. Vajon némi égi segítség elegendő lesz ahhoz, hogy a karácsonyi csoda ezúttal se maradjon el?

Debbie Macomber (Angyali segítség, Csillagos éj) ízig-vérig karácsonyi regényében két fiatal megható és sokszor megmosolyogtató történetét követhetjük nyomon a nehéz kezdettől a fagyöngy alatti beteljesülésig.

Kiadó: GENERAL PRESS KIADÓ
Oldalak száma:240
Nyelv:MAGYAR
Kiadás éve:2015

covers_365287

 

Allan Pease – Barbara Pease : Karácsonyi fegyverszünet – Miért nyűgös a férfi? Mitől borul ki a nő?

Közeleg a karácsony. Azt se tudjuk, hol áll a fejünk. Még gyorsan be kell fejezni egy határidős munkát, aztán ajándékot kell venni, bevásárolni az ünnepekre, kiválasztani a karácsonyfát, megírni az ajándékkísérő kártyákat. Fel van adva a lecke mindkét félnek: nőnek és férfinak egyaránt. Ünnepi készülődéskor jó esély van rá, hogy a legapróbb nézeteltérésből is kiadós vihar kerekedik.

A Karácsonyi fegyverszünet című könyv mély emberismerettel, bőséges tapasztalattal és sok-sok humorral ad tanácsokat az ünnepi vészhelyzetekre. Hogy boldogabb és békésebb legyen a karácsony. Aki azt állítja, hogy férfi és nő egyforma, az még nem látott karácsonyi ajándékot csomagoló férfit. Honnan ismerhetjük fel, melyik ajándékunkat adta a férjünk? Onnan, hogy ütvefúró alakú, és még a bolti szatyorban van.

A jókedvű karácsony titka az, ha az ember jókedvű.

Kiadó:PARK KÖNYVKIADÓ KFT.
Oldalak száma:228
Nyelv:MAGYAR
Kiadás éve:2007

image description

 

John Grisham : Elmaradt karácsony

Luther és Nora, a középkorú amerikai házaspár, nehéz szívvel búcsúzik Dél-Amerikába utazó friss diplomás lányuktól: életükben először nem töltik együtt a karácsonyt. Az ünnepi készülődés lázában égő kisváros nyüzsgésében a hirtelen rájuk szakadó gyermektelenség még fájdalmasabb számukra: különösen Nora roppan össze. Luthernek azonban támad egy ötlete. Előbb csak eljátszik a gondolattal, hogy mi lenne, ha szakítva a hagyományokkal a Karib-tenger napsütéses kék ege alatt vigasztalnák magukat, és ott vészelnék át az év végét. A játékból elhatározás születik, s ettől a férfi szinte megfiatalodik, lázadó hősnek érzi magát, megtelik energiával. Szüksége is van rá, mert nem olyan egyszerű szakítani a megszokásokkal… Mindenesetre a szerző szakítva írói hagyományaival, hívei meglepetésére új műfajban tette próbára magát.

KIADÓ:Geopen Kiadó

KIADÁS ÉVE: 2004
OLDALAK SZÁMA: 204 oldal

covers_16740
Fejős Éva: Karácsony New Yorkban

Egy tinédzserkori fellángolás, egy szerelmes éjszaka – ennek köszönheti az életét az immár tizennyolc éves magyar fiú, Martin. A fiú apja nem más, mint Wayne „Sunny” White amerikai rocksztár, aki nagyszabású születésnapi partira hívja egykori szerelmeit. Martin anyja, Lina azóta lelkében lezárta a régi kalandot, ám egy sokkoló felfedezés hatására – és a zene iránt elkötelezett fia érdekében – mégis elfogadja a meghívást.

Örökölhető a tehetség? Fellobbanhat évtizedek múltával újra a szerelem? Van visszaút az önzésből a család felé, és kibékíthető egymással apa és fia, akiket a hírnév és csillogás fényévekre repített egymástól?

A zenei vénával megáldott, zűrös és hangos család együtt karácsonyozik New Yorkban, de a találkozás életre szóló tanulságokkal szolgál mindannyiuknak; tehetségről és bukásról, felfedezésről és elengedésről, gondtalanságról és felelősségről, de legfőképpen arról, hogy szeretni sosem késő.

Kiadó:ERAWAN KÖNYVKIADÓ
Nyelv:MAGYAR
Kiadás éve:2015

714210

 

Tim Burton: Karácsonyi lidércnyomás

Kinek jutna eszébe Télapót és az egész karácsonyt csak úgy ukmukfukk elrabolni? Természetesen Tim Burtonnek, no meg az általa írt és illusztrált könyv főhősének, Csontvázy Izsáknak. Izsák a rémület őshazájában, Halloweenföldén éli frászhozással teli, izgalmasnak tűnő életét, amikor egyszeriben azt veszi észre, hogy már igencsak unja a vérfagyasztást, a velőtrázást és a hátborzongatást. Elindul hát világgá, és egy elvarázsolt erdő közepén egy csudás világra lel. Egy szempillantás alatt rabul ejti a szeretet ünnepe, majd viszonzásul ő ejti rabul a szeretet ünnepét. Mindenki fedezékbe, kezdetét veszi az Izsák főszereplésével megtartott karácsony!

A Karácsonyi lidércnyomás filmváltozatát már sokan ismerhetik, de Tim Burton eredeti rémes-rímes meséjét most először fedezhetik fel maguknak a felnőttnek látszó gyermekek és a gyermeknek látszó felnőttek.

KIADÓ:Magvető Könyvkiadó

KIADÁS ÉVE: 2009
OLDALAK SZÁMA: 40 oldal

covers_36579

Tags: a fagyöngy alatt, a leghülyébb angyal, allan pease, barbara pease, charles dickens, christopher moore, csillagos éj, debbie macomber, elmaradt karácsony, fejős éva, hol lehet noel, john grisham, karácsony, karácsony new yorkban, karácsonyi doboz, karácsonyi ének, karácsonyi fegyverszünet, karácsonyi lidércnyomás, könyv, könyvmoly, olvasás, richard paul evans, tim burton

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz + 19 =

0 shares

Archívum

Címkék