CHARLOTTE LINK: Magányos éjszaka

Egy intelligensen kidolgozott krimi, szégyenteljes titkokkal, bűntudattal, depresszióval és több meglepő fordulattal, nem beszélve a verbális bántalmazás erejéről, mindez pedig a német bestseller lista első helyéről.

Egy fiatal nőt holtan találnak egy kocsiban egy félreeső úton. Nemsokára felbukkan egy furcsa és zavarodott tanú, aki látott valakit beszállni az autóba a gyilkosság éjszakáján. Kate Linville-nek ezúttal is egy titkokkal teli gyilkossági ügyet, vagy ügyeket kell felderítenie, mert úgy néz ki, mindenkinek van takargatni valója. Emiatt csak rész igazságokra tud alapozni, de egy vérbeli nyomozónak a megérzéseit nem lehet átverni, maximum csak átmenetileg.

Kezdjük azzal, hogy A magányos éjszaka a német krimi királynő Charlotte Link Kate Linville nevű sorozatának negyedik eleme. Sorrendben: 1. Hazug múlt 2. Fogócska 3. Bűntelenül. Ezután biztosan el fogom olvasni a többi részt is, így nektek azt ajánlom, hogy sorban haladjatok.

Az írónő nagyon szépen, intelligensen dolgozta ki ezt a krimit, amiben még egy igen erős, és mai társadalmi mondanivaló is megbújik, ez pedig a verbális bántalmazás alábecsült ereje. Ez a plusz teszi igazán erőssé ezt a kötetet. Van benne egy kis magánéleti, romantikus szál is, de az nem ragadott meg annyira, úgy gondolom az előző részek olvasásának a hiánya miatt. Nehéz volt letenni, a nyomozás izgalma vitt magával. A fordulat és a gyilkos személye hidegrázós, és hogy Kate a nyomozás közben mit kapar elő a múltból, megdöbbentő és brutális.


Kiadó: General Press
Kiadás éve: 2023
Oldalak száma: 448 oldal
Fordította: Szalay Zsuzsanna

Egy hideg decemberi éjszakán egy fiatal nő egyedül autózik a meglehetősen kietlen Észak-Yorkshire-i Nemzeti Park területén. Másnap reggel a nőt holtan találják a kocsijában, amely behavazva áll egy félreeső földúton. Nemsokára felbukkan egy tanú, aki látta, amint az autóba beszáll egy titokzatos férfi…
Barát? Idegen? Vagy talán maga a gyilkos?

Charlotte Link német bestsellerszerző legújabb krimijében Kate Linville-nek ezúttal is egy hátborzongató titkokkal teli gyilkossági ügyet kell felderítenie.

A karácsonyi készülődés és a társkeresés reménytelenségében vergődő nyomozónő a vizsgálat során szemben találja magát egy rejtélyes múltbéli esettel is: a rendőri pályát épp maga mögött hagyó Caleb Hale egyik lezáratlan ügyével…

Tags: Charlotte link, general press kiadó, krimi, magányos éjszaka, sorozat

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz − három =

0 shares

Archívum

Címkék