JULIANNE DONALDSON: Blackmoore

Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ

Megjelenés: 2016.

„Julianne Donaldson klasszikus szerelmi története vibrál a fojtott feszültségtől, miközben a szereplők féltőn óvják a titkaikat és a szívüket…” (Deseret News)

Kate Worthington jól tudja, hogy soha nem mehet feleségül kiszemeltjéhez, ezért elhatározza, Indiába utazik, hogy megzabolázza nyughatatlan lelkét, és megszabaduljon kellemetlen családjától. Kotnyeles édesanyjának azonban más tervei vannak. Az asszony alkut köt Kate-tel: elutazhat Indiába, de csak akkor, ha egymás után három házassági ajánlatra is nemet mond.
Kate, hogy teljesítse a megállapodást, az impozáns Blackmoore-i kastélyba utazik, és kedves gyerekkori pajtásához, Henry Delafieldhez fordul segítségért.
Ám ha szívügyekről van szó, nincs helye alkudozásnak, és a legalaposabb tervek is dugába dőlhetnek. A zord, szeles észak-angliai partvidéken Kate végül kénytelen szembenézni az igazsággal, amit még saját maga előtt is titkolt.
Lehet, hogy éppen az a házassági ajánlat szabadítja meg a szenvedéseitől, amit feltett szándéka elutasítani?
Az 1820-as években játszódó Blackmoore igazi romantikus regény, egy fiatal nő magával ragadó története, aki komoly áldozatok árán tanulja meg, hogy a szívére kell hallgatnia.”

Megdöbbentem, amikor nem azt kaptam a könyvtől, amit vártam…hanem annál sokkal jobbat és többet, mely még inkább én vagyok.

A végén pedig a szerző megjegyzése “zene volt füleimnek”.

A történet a 19.század Angliájában játszódik, a bálok, címek, érdekházasságok világában, középpontjában Kate Worthingtonnal.  Az eseményeket az ő szemszögéből láthatjuk, az ő szenvedéseit, megaláztatásait élhetjük át. Az amúgy folyamatos idővonalú elbeszélést a szerző pár oldalas visszaemlékezésekkel tarkítja, melyek talán a legfontosabbak a történet alakulása szempontjából.

Már az első pár oldal után a főszereplő roppant szimpatikus karakterré válik, és ez a regény végéig egyre csak fokozódik.

Kate “kötelessége”, egy frigy helyett, inkább Indiába vágyik. Így megszabadulhatna a családja közömbösségétől, az erkölcstelen és számító anyjától, aki szinte tönkreteszi, elnyomja. A rég vágyott szabadság is elérhetővé válna számára.

Azonban mindennek ára van, az asszony egy egyességet köt Kate-tel: akkor mehet el a távoli, egzotikus országba, ha egymás után három házassági ajánlatra nemet mond. Ha ez nem sikerül, teljesen alárendeli magát anyja akaratának.

A lány az alku teljesítése céljából, gyerekkori barátai, Sylvia és Henry Delafield családi kastélyába utazik, Blackmoore-ba. A kúriában hamar belátja, hogy elbukta a megállapodást, és egy “tökéletes” ötlettel áll elő, melyhez Henry segítségét kéri. Itt kezdődnek leginkább az elbeszélésben a bonyodalmak: ami már régóta egyértelmű volt a körülöttük levő emberek számára, amit próbáltak elzárni mind a szívükben, mind a fejükben, az mindkettőjük számára realizálódik. A rengeteg akadály, fordulat viszont jócskán megnehezíti életüket.

A gyötrődések, tépelődések közepette egy kérdés maradt csupán: mit választanak? Az eddignek hitt álmaikat vagy a szerelmet?

Kate és Henry:

– Nagyot sóhajtottam, és azt hittem, menten megszakad a szívem.- Veled is előfordult már, hogy hiába sóvárogtál valami után, és szinte belebetegedtél a vágyakozásba? Hogy szó szerint eszedet vesztetted a fájdalomtól?

Henry mozdulatlanul szegezte rám sötét szemét.

– Igen- felelte csendes ünnepélyességgel.

Utolsó gondolatként: ne felejtsétek el a legvégén a szerző megjegyzését, lehet átgondoljátok újból a történteket, de az biztos, hogy még jobban a szívetekbe zárjátok a művet.

Tags: arany pöttyös, blackmoore, edeskiskonyvkritikak, julianne donaldson, könyv, könyvajánló, könyvkritika, könyvmoly, könyvmolyképző kiadó, olvasás, vélemény

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 + 13 =

0 shares

Archívum

Címkék