Zakály Viktória : Egyszeregy – Gábriel-duológia

„Van egy srác, akit bármikor felhívhatsz. Egy srác, akinek sok lány tudja a számát, aki egyetlen éjszakára a Tiéd lehet, és egyszeriben megváltozik az életed. Tudja, ki vagy, mit szeretsz, hová tartasz. Szigorú szabályokat kell betartanod, ha vele akarsz lenni. Soha többé nem találkozhattok, nem hív, nem válaszol, egyszerűen eltűnik az életedből. Egyetlenegyszer lesz csak a Tiéd. De teljesen soha nem kaphatod meg.

Liza, egy női magazin újságíró gyakornokaként próbál boldogulni, de a vérmes főszerkesztőasszony mindent megtesz, hogy megkeserítse a napjait. Egyedül segítőkész kollégájára, Barnira számíthat, akinek mindig kisírhatja magát. A sármos ex, Adrián újra feltűnik a lány életében, de csak szerelmi pótléknak tartja Lizát, aki így sem tud ellenállni neki…

Amikor a lány egy riport kapcsán felhívja azt a bizonyos számot, és találkozik a titokzatos Gábriellel, tudja, hogy nagyobb a tét, mint holmi újságírói babér. Mindketten súlyos titkot őriznek, mindketten kaptak már halálos sebet, és mindkettőjüknek szüksége van arra, amit a másik adhat… csak egy a gond, az éjszaka véget ér, és soha többé nem találkozhatnak. Vagy mégis?

Zakály Viktória a nagy sikerű Szívritmuszavar és Hanna örök fiatal írónője legújabb regényében egy izgalmas városi legenda nyomába ered: vajon tényleg megválthatja az életedet valaki, akivel csak egyetlenegyszer találkozol? És lehet belőle örök szerelem
Ébren tart a vágy, az izgalom, a szenvedély. Ez az INSOMNIA könyvek birodalma. Ne várd a hajnalt, olvasd ki az éjszakát!”


A Szívritmuszavar és a Hanna örök után egyértelmű volt, hogy elolvasom ezt a könyvet is.
Tudom, hogy nem kéne összehasonlítanom az Egyszeregyet a fent említett két művel,de nagy kedvencem az írónő előző duológiája. Így akaratlanul is megfogalmazódtak bennem gondolatok.

Nagyon tetszett, hogy eltérő stílusú az Egyszeregy, és nem azért, mert más a műfaja. Egész egyszerűen a szerző egy másmilyen hangnemet ütött meg ezzel a regénnyel. Ráadásul egy olyat, amihez hasonlóval talán eddig még nem is találkoztam.
A történet elsőre ill.a fülszöveg alapján kissé sablonosnak tűnik, de ez senkit ne tévesszen meg. Én is egészen másra számítottam.

Van egy telefonszám. Van egy fiú. Aki csak egyszer kapható meg. Semmi név, semmi konkrétum. És tudja mi kell a nőnek… 🙂  Van egy főszereplő, Liza. Egy “véletlen” folytán megbízzák, hogy derítse ki a rejtélyes srác titkát, csináljon vele interjút. Újságíró gyakornokként ez a cikk magasra emelheti. De ahhoz ellent kell állnia a csábításnak.

Sikerül-e neki? Azt egy vicces, sejtelmes, meghökkentő elbeszélésen keresztül tudhatjuk meg.

Voltak előre megjósolható elemek is a regényben, de sokszor félrevezetett, más útra vitt az író. 🙂 Többször nagyon meglepődtem. A hab a tortán pedig a vége volt, ami egy izgalmas folytatást ígér.

Tags: 2016, 5 csillag, egyszeregy, gábriel duológia, insomnia könyvek, libri könyvkiadó, new adult, romantikus, zakály viki, zakály viktória

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × 1 =

0 shares

Archívum

Címkék