MATT HAIG: A fiú, akit Karácsonynak hívnak

„Vajon a Télapó is volt kisfiú? Kik voltak a szülei? És hogyhogy nem öregszik? Miért titokban oson be a házakba? És mióta repülnek a szarvasok?! Kik azok a koboldok, és egyáltalán, milyen egy Igazmondó Grimpli…?

Ha ezek a kérdések régóta fúrják a te oldaladat is, ez a könyv neked szól. Végre mindent megtudhatsz, méghozzá a leghitelesebb forrásból! Készen állsz, hogy megismerd Nikolas kalandokkal, hóval, csupa lehetetlennek hitt dologgal (és még több hóval) teli történetét? Akkor kezdődjék a karácsonyi varázslat…

„A tündérmese és a népmese lenyűgöző, varázslatos keveréke.”

Francesca Simon

„Matt Haig visszacsempészi a karácsonyba az önfeledt boldogságot.”

Jeanette Winterson”

Idén semmi kedvem nem volt ehhez a karácsony “mizériához”: esett egy kis hó, egy napig (szerintem Karácsonykor legyen hó), gondolkodni, hogy kinek milyen ajándékot vesz az ember, ki mit lát szívesen a fa alatt, (álszent lennék, ha azt mondanám nekem mindegy mit kapok, csak szívből jöjjön :/ )

Sajnos már erről szól az Ünnep: mindenki meg akarja kapni azt, amire egész évben vágyik és “Karácsony van” címszóval, jóval nagyobb összegeket költünk, mint amennyit elbírunk.

Szóval visszakanyarodva a lényeghez, semmi nyugodt este, sütés, főzés, még az emberek kipréselik magukból a maradék szuszt, előre dolgoznak, hogy jobb esetben a családjukkal ünnepeljenek. Rosszabb esetben dolgoznak.

Ilyen gondolatokkal a fejemben ajánlotta a Kolibri Kiadó munkatársa, Luca nekem ezt a könyvet.

A történet egy kisgyerek hányatott sorsával kezdődik, mely szép lassan megy át egy kalandos utazásba, miközben a fiú megtalálja a boldogságát, hitét a világban.

Nagyon elrontottam a mű olvasását, mert ahelyett, hogy egy nyugodt estén leültem volna és átéltem volna a “varázslatot”, részletekben olvastam el a regényt 🙁

Igen, ezt a könyvet egy szabad délután, vagy nap le kell ülni, és el kell olvasni. Talán feltölti kicsit az embert, átérzi az Ünnep varázsát, jól esik a lelkének. A könyv olvasása pedig abszolút nem lesz “szenvedés”, mert olvastatja magát. Rengeteg mondanivalója van az emberi természetről, a reményről, a “csodákról”, és a képtelenségről.

“ A képtelenség nem más, mint az elképzelhető, amit egyelőre még elképzelhetetlennek találsz”

Mindezt egy aranyos, mesés történetbe csomagolva tálalja az író, és próbálja ráébreszteni az olvasókat ezekre az érzésekre, igazságokra, valamint talán arra, hogy változtassunk a Karácsonyhoz való hozzáállásunkon.

Köszönöm a könyvet a Kolibri Kiadónak!

Tags: 2016, 4 csillag, a fiú akit karácsonynak hívnak, gyermek és ifjúsági irodalom, kolibri gyermekkönyvkiado kft, matt haig

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc − 11 =

0 shares

Archívum

Címkék