B.A. Paris: Zárt ajtók mögött

Kiadó: MŰVELT NÉP KÖNYVKIADÓ
Oldalszám: 400 oldal
Megjelenés: 2016.

 

„A tökéletes házasság? Vagy a tökéletes hazugság? A pszichológiai thriller, amiért mindenki megőrül. Mindenki ismer olyan párokat, mint Jack és Grace. Jack jóképű és gazdag, Grace bájos és elegáns. Kedveljük őket, még ha nem is áll szándékunkban.
És szeretnénk Grace-t jobban is megismerni.

Csakhogy ez nem is olyan egyszerű, ugyanis Jack és Grace elválaszthatatlanok.
Van, aki ezt igaz szerelemnek nevezné. Mások talán feltennék a kérdést, hogy Grace miért nem veszi fel soha a telefont. Vagy miért nem lehet vele beülni valahova egy kávéra, jóllehet nem dolgozik. És hogy marad olyan sovány, noha rafinált fogások sorát főzi? És vajon miért van rács az egyik hálószoba ablakon?

” Briliáns, dermesztő, félelmetes és letehetetlen. „

Lesley Pearse”

 

Már régóta kinéztem magamnak ezt a könyvet, és alig vártam, hogy megjelenjen.

Lehet pont ezért, túl magasak voltak az elvárásaim. Jó volt ez a könyv, de többet is ki lehetett volna hozni a történetből, a karakterekből.

Úgy gondolom a női főszereplő, Grace kicsit inaktív volt, beletörődöm, nem egy izgalmas személyiség. A végére szerettem csak meg, akkor viszont nagyon. 🙂 A másik főszereplőnek, Jack-nek volt egy-két jó megmozdulása, amitől kirázott a hideg, de nem volt az az igazi pszichopata jellem.

Voltak számomra érthetetlen események a történetben Jack részéről. Ezt nem tudom leírni spoiler nélkül 🙁 ,  de meg kell említenem őket, mert zavartak. Nagyon jó lenne, második részként, Jack szemszögéből egy regény. Elsők között venném meg.

Viszont tetszett a mű felépítése: ahogy ugrált az idősíkokon a szerző, sokkal izgalmasabbá tette a történetet, mintha csak időrendben mesélte volna.

A vége tetszett a legjobban az elbeszélésnek, mert reménnyel töltött el a tény, miszerint, lehet mégsem mennek el közönyösen az emberek egymás mellett. Lehet, hogy megfigyelik a másikat, a cselekedeteit. Észreveszik ha valami nincs rendben. És segítenek. Vagy nem…

 

B.A. Paris: Zárt ajtók mögött

8.8

Író

9.0/10

Történet

8.5/10

Karakterek

8.5/10

Kiszámíthatatlanság

9.0/10
Tags: b.a.paris, könyv, könyvkritika, könyvmoly, művelt nép könyvkiadó, vélemény, zárt ajtók mögött

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 + tizenkilenc =

0 shares

Archívum

Címkék