CHRISTINA LAUREN: A ​lelkitárs-egyenlet

Tényleg nem szoktam a borító alapján választani magamnak olvasnivalót, de ennek a könyvnek annyira jól néz ki a fedlapja ezzel az élfestéssel kiegészítve, hogy egyből felkeltette a figyelmemet. Amikor pedig eszembe jutott, hogy a Christina Lauren szerzőpárosnak köszönhető a Nem mézes hetek című regény is, úgy gondoltam nekem most pont erre az írói stílusra van szükségem.

SPOILER!
Az elbeszélés főszereplője Jess, egyedülálló édesanya, aki egy nehéz és magányos nap után, a barátnője unszolására elküldi nyálmintáját a Kromantika nevű társkereső céghez. A Kromantika különlegessége abban rejlik, hogy ez a társkereső DNS alapján találja meg mindenki számára a megfelelő partnert, nagyon magas egyezés esetén a lelki társat. A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor a teszt eredménye szerint Jess 98% -ban összeillik a Kromantika alapítójával Riverrel. Ők ketten ugyanis nem kedvelik egymást és a hatalmas nyomás sem segít: vajon ha ekkora az egyezés, akkor ők ténylegesen lelki társak vagy csak jobban hisznek a kapcsolatban és teljesen feltárják énjüket a másiknak.
Mindenesetre elkezdenek egymással találkozgatni és a cselekmény előrehaladtával egyre aranyosabb, szeretnivalóbb párossá alakulnak. Kifejezetten jó volt olvasni kettejük kapcsolatának alakulását, amit az írónők még bőven megfűszereztek humorral is.
Tulajdonképpen az elejétől kezdve kíváncsi voltam lesz-e csavar, és ha igen mi lesz az. Szerencsére nem kellett csalódnom ebben sem.

Ez a regény egy tökéletes kikapcsolódás volt így az ünnepek előtt. Nem csak szórakoztató és romantikus, hanem adott némi plusz gondolkodnivalót is. Ha lenne lehetőség rá, vajon megcsináltatnám-e a tesztet, hogy sejtszinten mennyire illünk össze a férjemmel? Az én válaszom a nem lett. 🙂

„A statisztika nem tudja megjósolni, mi fog történni, csak azt, hogy mi történhet.”


Kiadó: XXI. Század
Kiadás éve: 2022
Oldalak száma: 366 oldal
Fordította: Lévai Márta

Jess ​Davis gyermekét egyedül nevelő anya, aki boszorkányos ügyességgel mozog az adatok és statisztikák világában. De hiába a sok számítás és kalkuláció, egyvalamire nem tudja rávenni magát: hogy újra randizni kezdjen. Rengeteget dolgozik, hogy mindenük meglegyen, és az élete nem könnyű… ha őszinte akar lenni, igencsak magányos.

Jess értesül a Kromantika nevű, frissen felkapott társkereső cég ajánlatáról: adatbázist hoznak létre, hogy DNS-vizsgálat alapján találják meg mindenkinek a lelki társát. Ha ez igaz, akkor a Kromantika alapjaiban változtatja meg a társkeresést, hiszen valami egzaktra épít. Ezzel Jess is tud azonosulni.

Legalábbis azt hitte, hogy tud. A teszt ugyanis kimutatja, hogy Jess 98%-ban összeillik a Kromantika alapítójával, bizonyos dr. River Peñával. Jess ismeri dr. Peñát, ezt a merev, konok figurát, és kétségtelennek tartja, hogy nem ő a lelki társa. De a Kromantika pénzt kínál Jessnek arra az esetre, ha hajlandó jobban megismerkedni a cég alapítójával. Jess szkeptikus, de nincs abban az anyagi helyzetben, hogy visszautasítsa a nagyvonalú ajánlatot.

A 98%-os összeillés gyémánt fokozatú egyezést jelent. A cég promóciójában Jess és dr. Peña álompárrá válnak, ők az élő példa a Kromantika módszerének sikerességére. Miközben egyik repi rendezvényről a másikra rángatják őket, Jess lassan ráébred, belül talán másmilyen ez a tudós, mint amilyennek eddig hitte.

Tags: 2022, 21.század kiadó, 5 csillag, a lelkitárs-egyenlet, christina lauren, romantikus regény

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 + tizenegy =

0 shares

Archívum

Címkék