BLAKE CROUCH: Menekülj

Már két könyvet olvastam Blake Crouch-tól – Hamis emlékek, Véres arany – mindkettő kedvenc lett. Így egyértelmű volt, hogy melyik író újdonságához fogok nyúlni egy közepesen rossz romantikus regény után.

Hasonló témát, mint amiről ez a regény is szól, sokszor láthattunk filmeken, olvashattunk róla. Valamilyen oknál fogva főhősünk/főhőseink menekülni kényszerülnek ill. túlélni úgy, hogy élelmet, vizet, üzemanyagot alig találnak és el szeretnének jutni egy bizonyos cél felé, ahol csatlakozhatnak a többi túlélőhöz. Útjukat nehezítik zombik, vírussal fertőzött emberek, stb.
A mi esetünkben az emberek egy részére rájön egyfajta gyilkolási vágy és csapatokba szerveződve keresik áldozataikat. A történet középpontjában egy széthullóban lévő család – apa, anya, két gyerek – áll, akik csak egymásra számíthatnak a rengeteg viszontagság közepette.

Az író az első pár oldal után, különösebb bevezető nélkül, egyből az események közepébe vág, és tulajdonképpen elkezdődik az őrült hajsza, amit a szereplőkkel együtt, oldalról-oldalra élhetünk át. Nagyon olvasmányos az elbeszélés, amibe teljesen bele lehet feledkezni, pörögnek az események, sodor magával a történet, ugyanakkor, ami kicsit csalódást okozott nekem a Hamis emlékek után, hogy nem gondolkodtatott el a mű. A Hamis emlékek napokig velem maradt, teljesen beférkőzött az agyamba, míg a Menekülj sztorija kicsit hasonlított egy szombat esti filmhez, egy kellemes kikapcsolódáshoz, véres jelenetekkel tarkítva.


Kiadó: Agave Könyvek
Kiadás éve: 2021
Oldalak száma: 304 oldal
Fordította: Bosnyák Edit

5 nappal ezelőtt
Különös és brutális gyilkosságok történtek Amerika-szerte, amelyeknek látszólag nincs közük egymáshoz. Egy rendőr bement az egyik idősek otthonába, majd tüzet nyitott a lakókra és a dolgozókra. Tömegmészárlás egy iskolában. Börtönlázadások soha nem látott erőszakkal. Minden államban eluralkodott a káosz.

4 nappal ezelőtt
A gyilkosságok száma a tízszeresére nőtt.

3 nappal ezelőtt
Az elnök beszédet intézett a nemzethez, békességért és nyugalomért könyörögve.

2 nappal ezelőtt
A gyilkosok elkezdtek egységbe szerveződni.

Tegnap
Leállt a teljes áram- és energiaellátás.

Ma este
Jack Colclough az új-mexikói Albuquerque-ben él a feleségével, lányával és fiával. Amikor egy vészhelyzetre fenntartott rádiócsatornán meghallja a nevét azok sorában, akik felkerültek a halállistára, tudja, hogy csak egyetlen dolgot tehet. A szeretteivel együtt menekülnie kell a hamarosan érkező gyilkosok elől.

Tags: 2021, 4 csillag, agave könyvek kiadó kft., blake crouch, menekülj, thriller

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × 5 =

0 shares

Archívum

Címkék