TRISHA ASHLEY – Karácsonyi szerelem

Egy kedves, szívmelengető karácsonyi őrület, ami jót tesz a léleknek a borús napokon. Felemelő érzés volt olvasni annak ellenére, hogy nem egy tipikusan habos-babos történetről van szó, ahogy a cím sugallja.

A karácsonyi időszak mindig is fekete bárány volt Holly életében, túl sok tragikus esemény kapcsolódott hozzá, így amikor egy váratlan munkalehetőség adódik, ahol ezt az időszakot rendkívül magányosan töltheti el, kapva kap az alkalmon. Ám nem egészen úgy történnek a dolgok a lancashire-i lápvidéken, ahogy azt főhősünk elképzelte. A ház tulajdonosa is távol akarta tartani magát az idei karácsonytól, ám amikor úgy látszik feje tetejére állnak a dolgok a ház és Holly körül, kényszerűségből hazautazik. Aztán pedig nincs hova menni, ugyanis a havazás mindenkit elzár a menekülés elől. Hogy mi sül ki mindebből, olvassátok el.

A leírás alapján sokat gondolkoztam rajta, el merjem-e olvasni most az ünnepek táján ezt a könyvet, mivel elég borúsnak tűnt az alap szituáció és azt hittem, hogy végig ez fog dominálni. De nem így volt, katartikus eseményekkel, szituációkkal van teli, ami nagyon inspiráló, előre mutató, reménnyel teli. Nagyon érdekesnek találtam Holly munkáját, még nem igazán hallottam olyasmiről, hogy valakinek azért fizessenek, mert őrzi a házukat, és megcsinál pár dolgot. A másik munkája, hogy séf volt és nagy családi összejöveteleken főzött pedig annyira telitalálat, hogy: Vigyázat! Amikor olvasod tuti éhes leszel, vagy legalábbis összegyűlik a nyál a szádban. Nagyon jó kis receptek, ötletek vannak benne.

Szóval eredeti volt a szakma, Old Place, a család, a menü, az egész szituáció és bonyodalom. Minden szereplő karaktere tetszett, el tudtam képzelni, bele tudtam élni magam a helyzetükbe. A táj és a hagyományok leírása már-már irodalmi szintet ért el. Nagyon nehéz volt bármikor is letenni, de a végén, addig kellett olvasni, mikor a romantika a tetőfokára hágott, amíg ki nem derült, vajon mi is lesz a vége. Annyit elárulhatok, hogy happy end. Egyet sajnálok, ilyenkor még úgy úsznék a pozitív történésekkel, kíváncsi volnék mi történik azután, hogy minden a helyére kerül, mi lesz a szereplők további sorsa, de legfőképpen a főszereplőké. Olyan kár, hogy kevés romantikus sztori szól arról, hogy mi van a happy end után, vagy az túl unalmas lenne nekünk? Nektek mi erről a véleményetek?


Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás ideje: 2018
Oldalak száma: 496 oldal
Fordította: Palásthy Ágnes

Közeleg a karácsony

A karácsony mindig is szomorú időszak volt a fiatal özvegy, Holly Brown számára. Ezért amikor felkérik, hogy vigyázzon egy mindentől távol eső házra a lancashire-i lápvidéken, nem képes visszautasítani az ajánlatot, mivel ez tökéletes ürügy arra, hogy megfeledkezhessen az ünnepről. A ház tulajdonosa, Jude Martland szintén távol akarja tartani magát a családi karácsonytól, mivel a legutóbbi alkalommal az öccse megszökött a menyasszonyával. Ám amikor arra kényszerül, hogy váratlanul hazatérjen, azt látja, hogy minden a feje tetejére állt, és úgy tűnik, Holly van az események középpontjában. Amikor pedig a hófúvás elzárja az utakat, senki nem szökhet el. A kénytelen összezártságban Holly és Jude sokkal többet kapnak az ünneptől, mint amire számítottak – és ezt a karácsonyt soha nem fogják elfelejteni!

Tags: karácsony, karácsonyi szerelem, könyvmolyképző kiadó, trisha ashley

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 − egy =

0 shares

Archívum

Címkék