KAREN SWAN: Titok ​Párizsban

Teljesen véletlenül találtam rá erre a könyvre, és a fülszöveg elolvasása után egyértelmű volt, hogy el kell olvasnom. Hiszen mi rossz lehet egy olyan regényben, ahol együtt szerepel Párizs, műkincs és titok szavak?!
Semmi. Imádtam a művet. 🙂

A történet középpontjában Flora áll, aki az egyik legmenőbb galériás Londonban. A festmények, a műtárgyak világában mindenki ismeri, az aukciókon szárnyal, így nem kérdés, hogy rá esik a választás, amikor egy 73 éve lezárt párizsi lakásban talált műkincseket kell felbecsülni. Már az is rejtély, hogy a betörők, akik felfedezték a több száz műtárggyal teli ingatlant, miért nem vittek el semmit, miért csak egy levelet küldtek a tulajdonosoknak, a Vermeil családnak. A titkok egyre csak gyűlnek, amikor Flora elkezdi katalogizálni a gyűjteményt és kénytelen mindennek utánajárni, kutakodni Vermeilék múltjában, különben nem tudja megállapítani a tárgyak eredetiségét, értékét. Sajnos a nyomozás a lehető legrosszabb irányba halad, egyetlen személy tudja csak tisztázni a kincsek eredetét, tisztára mosni a család jó hírét, de ő nem hajlandó semmit sem mondani.

Nagyon tetszett Flora vizsgálódása, legfőképp egy-egy festmény, szobor értékbecslése, történetének felgöngyölítése. Lenyűgöző volt ahogy bepillantást nyerhettünk a lány világába, nem csak a különböző művek becslésébe, eredettörténetének kutatásába, hanem a magával ragadó árverések légkörébe.
A szerelmi szál számomra kicsit furcsa volt a fiú személyisége miatt, ennek ellenére a Flora és Xavier közti feszültséget sikerült teljes egészében átadnia az írónőnek.

Összegezve: sodró lendületű, könnyű chick lit regény a Titok Párizsban. Karen Swan nem csak a rejtélyekkel, de egy-egy fejezet „lezárásával” is tökéletesen megoldotta, hogy végig fenntartsa az olvasó figyelmét. Aki szereti a művészettörténetet, imádni fogja az elbeszélés minden sorát, aki nem, azt kárpótolja fogja a rengeteg talány, és az a bizonyos „kémia” a két szereplő között.


Kiadó: XXI. Század
Kiadás éve: 2020
Oldalak száma: 400 oldal
Fordította: Alföldi Zsófia

SUNDAY ​TIMES BESTSELLER
Nem kell minden ajtón belesni…
A Titok Párizsban intenzív, egy pillanat alatt beszippantja az embert – Karen Swan bestsellere a tökéletes kikapcsolódás.
Valahol Párizs macskaköves utcácskái között van egy lakás, amelyben mindent ujjnyi vastagon belep a por, és ahol sok évtizeddel ezelőtt felbecsülhetetlen értékű műalkotásokat rejtettek el.
Flora nem akármilyen galériás: az egyik legmenőbb Londonban – jobban el tudja engedni magát egy árverésen, ahol csak úgy röpködnek a fontmilliók, mint édes kettesben, egy gyertyafényes vacsora alkalmával.
Florára esik a választás, hogy becsülje fel a párizsi lakásból előkerült műkincseket. Igazi profiként deríti fel minden egyes festmény sorsát és előéletét, és ki akarja nyomozni, kicsoda rejtegette az alkotásokat ilyen sokáig.
Ahogy felveszi a kapcsolatot a fényűzően gazdag Vermeil családdal, akik Párizs és az Antibes-szigetek között ingáznak, Flora rádöbben, hogy a látszat sok tekintetben csal. A nyers modorú Xavier Vermeil eltökélte, hogy mindenáron távol tartja Florát családi titkaiktól – vajon mit rejteget?
Karen Swan tizenhat bestsellert írt, számára az utazás elválaszthatatlan része az írásnak, ilyenkor találja meg regényei anyagát. Könyveit a világ minden táján hűséges rajongótábor várja. Swan Sussexben él a férjével, három gyerekük és két kutyájuk van. Ez az első könyve magyarul.

Tags: 2020, 21.század kiadó, 5 csillag, chick lit, karen swan, titok párizsban

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × 3 =

0 shares

Archívum

Címkék