GENKI KAWAMURA: Ha a macskák eltűnnének a világból

Hónapok óta reklámozták már a Genki Kawamura: Ha a macskák eltűnnének a világból című könyvét, ami azonnal felkeltette az érdeklődésemet, egyrészt, mert imádom a macskákat, másrészt, mert nagyon szeretem a 21. Század Kiadó könyveit.

Először a kötet rövidsége lepett meg, hiszen mindösszesen 144 oldal. A történetről nem igazán tudok többet elmondani mint ami a fülszövegben van írva. Van egy fiatal férfi, aki betegeskedik, majd az orvosok közlik vele, hogy agydaganata van és hamarosan meg fog halni. Természetesen sokként éri a hír, amit nem is igazán tud kivel megosztani, mivel magányosan él a macskájával.

Egyszer csak megjelenik előtte az Ördög és közli vele, hogy másnap meg fog halni. Azonban felkínál neki egy lehetőséget. Egy nappal tovább élhet, ha mond egy dolog, ami tűnjön el a világból. Gyakorlatilag ez adja a történet vázát, hiszen amit főhősünk el akar tünteti a világból, azon elkezd filozofálgatni.

Ezért én leginkább egy ilyen filozofikus, önelemző, lélektani regényként írnám le a könyvet, amiben a főszereplő sorra veszi életének fájdalmas pontjait, kezdve az édesanyja halálával. De kitér a barátnőjével való szakításra és az édesapjával való kapcsolatára is.

És persze ott van még a macskája, Káposzta, aki a regény egy pontján beszélni kezd és megosztja gondolatait, érzéseit a gazdájával.

Sajnos hiába vártam nagyon, engem nem vitt el ez a könyv. Nehezen verekedtem át magam ezen a kevés oldalszámon is, egy sora sem fogott meg. Egyébként azt olvasom, hogy nagyon sok mindenkinek tetszett, ezért őszintén érdekelne, ha ti elolvastátok, mit gondoltok róla? Csak engem nem ragadott meg?

Mindenesetre én sokkal izgalmasabb történetre számítottam, mert az alapötlet nagyon jó, amiből szerintem nagyon sok érdekes dolgot lehetett volna kihozni.

Egyébként vélhetően én tartozom a kisebbséghez, akinek nem tetszett a könyv, mivel Ha a macskák eltűnnének a világból hónapokig szerepelt a legfontosabb sikerlistákon és több, mint egy millió példányban kelt el.


Kiadó: 21. Század
Kiadás éve: 2019
Oldalak száma: 144
Fordította: Vihar Judit

A történet főhősének napjai meg vannak számlálva. A rokonaival nem érintkezik, egyedül él, egyetlen társasága Káposzta nevű macskája és bizony felkészületlenül éri, amikor a doktor közli vele, hogy már csak néhány hónapja van hátra.
De mielőtt nekiláthatna, hogy elintézzen mindent, amit feltétlenül meg akar tenni, megjelenik előtte az Ördög és különleges ajánlatot tesz: cserébe azért, ha egy dolog eltűnik a világból, az elbeszélő egy nappal tovább élhet.
És ezzel egy nagyon bizarr hét veszi kezdetét…
Kawamura többszörösen díjazott könyve hónapokig szerepelt a legfontosabb sikerlistákon, világszerte több mint egy millió példányban kelt el, harminckét országban jelent meg. Témája maga az emberi életút; azok a veszteségek, amelyeket óhatatlanul elszenvedünk. Eszünkbe idézi, miért kell szorosan magunk mellett tartanunk szeretteinket és hogyan fedezzük fel azt, ami igazán számít az életben.

Tags: 2019, 21.század kiadó, genki kawamura, ha a macskák eltűnnének a világból, szépirodalom

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Kommentek

    • Vikk
    • 2019-12-15
    Válasz

    Szia de jo hogy ezt írtad !!! Nekem se jott at a konyv , nagyon nehezen haladók vele!!!!Kezdtem aggódni velem van gond !!!!😁

      • Hajnal
      • 2019-12-16
      Válasz

      Szia Vikk! Igen, én is megküzdöttem vele, és tényleg nem hagyott bennem mély nyomot. Egyébként nagyon vegyesek a vélemények, van akinek nagyon bejött és van, akinek nagyon nem. Én az utóbbi csoportba tartozom. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × 4 =

0 shares

Archívum

Címkék