2019. -a változás éve :)

Egy új bemutatkozót írtam Nektek 2019. alkalmából. Ennek több oka is van: egyrészt úgy gondolom, hogy mindig minden változik, így például ez a honlap is (aki régóta velem van biztos észrevette), ezért nekem is változnom kell, haladni az aktuális „trendekkel”, plusz nem szeretnék unalmas lenni. És ha már itt tartunk, a másik oka az új bemutatkozónak, hogy 2019-től már nem egyedül fogok írni a blogra. Találtam magam mellé két társat: Kraszkó Emesét és Tóth Hajnalt. Hiszem, hogy általuk sokszínűbbé, érdekesebbé tehetem a blogot, miközben folyamatosan inspiráljuk, segítjük egymást.

Olvassátok el bemutatkozójukat!

Kraszkó Emese vagyok, Szegeden élek.
Hazudnék, ha azt mondanám az olvasás és az írás szeretete végig kísérte eddigi életemet. Gyermekkoromban imádtam a könyveket, a könyv illatát, versmondó versenyekre jártam és hasonlók. Aztán valami megváltozott, talán a gimnáziumban. Nem szerettem azokat a könyveket, amiket olvastattak velünk, nem álltak
közel hozzám, és utáltam, hogy nem volt választási lehetőségem. Így egy időben, egészen az egyetemig ritkán került könyv a kezembe csak úgy, nem pedig azért, mert azt mondták kell. Ennek ellenére első végzettségemet kommunikáció és médiatudomány szakon, újságíróként szereztem, egy darabig dolgoztam is benne, de valahogy nem találtam a helyem. Csalódtam. Nem az írásban, a szakmában. Így egy teljesen más út felé vettem az irányt, közben visszataláltam magamhoz. Visszajött a könyvfaló énem is (már amennyit a hétköznapok megengednek). Talán ez annak is köszönhető, hogy végre azokat a könyveket vehetem le a polcról, amit csak szeretnék…csak a pénztárcám bírja.
Mostanában kezdtem el azon gondolkozni, miután a munkám során egyre sűrűbben használom eredményesen írási képességemet, hogy le is kéne írni a véleményemet arról, amiket olvasok. Ma már akkora a kínálat, nem könnyű választani, hátha segítenék vele valakinek. Ekkor jött szembe velem
Dalma felhívása, hogy társírót keres oldalára, úgy éreztem, nekem szól az üzenet, és most itt vagyok. Úgy érzem találkoztak céljaink.
Remélem sikeresen fogok csatlakozni az „edeskiskonyvkritikak” csapatához, szeretni fogjátok írásaimat, és hasznosnak találjátok majd, mert ez a legfontosabb.

 

Gyerekkorom óta a könyvek szerelmese vagyok. Nem igazán emlékszem olyan időszakra az életemben, amikor épp nem olvastam volna valamit.
Leginkább a romantikus és történelmi kalandregényeket szeretem, de nagyon kedvelem a krimiket is.
Kedvenc íróim közé tartozik:
Rosamunde Pilcher, M.C. Beaton, Ugron Zsolna és Judith Merkle Riley.
Mostanság az írással is próbálkozom az olvasás mellett, a Macskamelódia című történetem idén bejutott a 12 legjobb alkotás közé a 100 szóban Budapest történetíró pályázaton.
Számomra a legjobb kikapcsolódás, ha el tudok vonulni egy jó könyvvel, bízom benne, hogy az általam írt ajánlók sok mindenkinek kedvet hoznak majd egy-egy regény elolvasásához.
Tóth Hajnal

Tags: 2019, edeskiskonyvkritikak, Kraszkó Emese, társíró, Tóth Hajnal, vendégíró

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − 17 =

0 shares

Archívum

Címkék