Bemutatkozás

Kedves Látogató!

Örülünk, hogy ezen az oldalon üdvözölhetünk! Mielőtt belefognál a könyvkritikáink böngészésébe, ajánlom figyelmedbe bemutatkozónkat, amivel talán jobban megértheted olvasmányélményeinket.

Dobos- Gacsó Dalma vagyok. 2015. novemberében kezdtem el írni az Édes kis könyvkritikák blogot. A honlap ötlete derült égből villámcsapásként jött. Mindig is szerettem olvasni, így elkezdtem kiírni magamból az érzéseimet, benyomásaimat egy-egy mű kapcsán.
Kedvenc műfajaim a krimi és a thriller, de sokszor szeretek elmerülni egy könnyed romantikus regényben vagy egy fantasyban is.
A könyvek bújásán kívül nagyon szeretek új városokba, országokba ellátogatni, megismerni az ottani kultúrát, szokásokat, megnézni a látványosságokat, nevezetességeket.
2018-ban csatlakozott hozzám Emese és Hajnal, 2021-ben pedig kiegészült a csapatunk két kisfiúval.

 

Barta Emese vagyok, Szegeden élek férjemmel és kisfiúnkkal.
Hazudnék, ha azt mondanám az olvasás és az írás szeretete végig kísérte eddigi életemet. Gyermekkoromban imádtam a könyveket, a könyv illatát, versmondó versenyekre jártam és hasonlók. Aztán valami megváltozott, talán a gimnáziumban. Nem szerettem azokat a könyveket, amiket olvastattak velünk,
nem álltak közel hozzám, és utáltam, hogy nem volt választási lehetőségem. Így egy időben, egészen az egyetemig ritkán került könyv a kezembe csak úgy, nem pedig azért, mert azt mondták kell. Ennek ellenére első végzettségemet kommunikáció és médiatudomány szakon, újságíróként szereztem, egy darabig dolgoztam is benne, de valahogy nem találtam a helyem. Így egy teljesen más út felé vettem az irányt, közben visszataláltam magamhoz és ezáltal az olvasáshoz is. Legutóbb sportszervezőként dolgoztam, amiben úgy éreztem, hogy megérkeztem, 2021 óta pedig anyai feladatokat látok el egy édes kisfiú mellett.
Immár 3 éve segítek Dalmának könyvkritikákat írni, mert a mai könyvpiacon óriási a kínálat, nem könnyű választani, én pedig szeretnék segíteni a megfelelőket kiválasztani.
Kedvenc műfajaim: krimi, thriller, romantikus, és mostanában egyre inkább a sci-fi is, de olykor, ha megfog egy-egy tartalom, akkor ezektől szívesen el is térek. Éjjeli bagoly típus vagyok, mert este van időm olvasni, főleg mióta anya lettem. Bár fontosnak tartom a környezetvédelmet, és ezért minden nap teszek is, a nyomtatott könyvektől nem tudtam még teljes egészében elszakadni. Az olvasás mellett imádok sportolni, futni, kirándulni, és a mindennapi harmóniáért jógázni.

Tóth Hajnal vagyok, klasszikus könyvmoly. Nem igazán emlékszem olyan időszakra az életemben, amikor épp ne olvastam volna valamit. Nálam utazásnál is a bőrönd fele könyvekkel van tele. Az olvasás szeretetét a szüleimnek köszönhetem, otthon szép kis könyvtárunk volt, apukám pedig lelkesen vásárolta az újabb és újabb regényeket, amelyeket én is nagy örömmel olvastam. Az írás szeretetét pedig az egyik általános iskolai tanárnőmnek köszönhetem, aki először tudatosította bennem, hogy ebben jó vagyok. Szerencsésnek mondhatom magam, mert bár jogászként végeztem, évek óta PR és kommunikációs területen dolgozom, jelenleg tartalommarketing-menedzserként, így tényleg azt csinálhatom, amit szeretek. Minden műfajra nyitott vagyok, a lényeg, hogy irodalmi igényességgel és jó stílusban legyen megírva. Különösen kedvelem a szépirodalmat, a történelmi regényeket, a jó krimiket, a fantasy-kat, a léleksimogató írásokat és a verseket. Legkedvesebb könyveimet Agatha Christie, Sarah Dunant, Rosamunde Pilcher és Ugron Zsolna írta. Sokat jelent nekem a klasszikus és kortárs magyar irodalom, így amikor csak alkalmam nyílik rá, örömmel olvasok hazait.
Nagyon örülök, hogy az Édes kis könyvkritikák csapatának tagja lehetek, mert itt egyszerre hódolhatok két szenvedélyemnek: az olvasásnak és az írásnak. Számomra a legjobb kikapcsolódás és feltöltődés, ha el tudok vonulni egy jó könyvvel, bízom benne, hogy kritikáimmal sokaknak tudok segíteni abban, hogy megtalálják a számukra legideálisabb olvasmányt. Az olvasás mellett a természet tud még igazán feltölteni, így amikor csak tehetem, elmegyek egy erdőbe vagy vízpartra, álmom egy saját kis nyaraló, valami igazán vadregényes tájon.

Tags: bemutatkozás, dalma, dobos gacsó dalma, edeskiskonyvkritikak, könyvmoly, Kraszkó Emese, Tóth Hajnal
előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × kettő =

0 shares

Archívum

Címkék