DAN MOORE: Sherlock ​Holmes – Rejtélyek könyve

Nagyon szeretem a keresztrejtvényeket, szókeresőket, vagy egy sudoku is bármikor jöhet. Eddig a  különböző rejtvénymagazinok megfejtésével mulattam az időt, ám amikor megláttam a Sherlock Holmes Rejtélyek könyvét, egyszerűen muszáj volt kipróbálnom.

Mi köze Sherlock Holmes-hoz?
A könyvet a híres nyomozó és a viktoriános idők inspirálták, ugyanakkor a rejtvények megfejtéséhez nem szükséges a detektívregények ismerete, egy-két kivételes esetet eltekintve. Ezek az esetek, azt hiszem, 226 oldalnyi rejtvénynél igazán elhanyagolhatók. Tehát mondhatjuk, hogy aki nincs képben Sherlock kalandjait illetően, mint mondjuk én, az is kedvét fogja lelni a műben. Aki pedig olvasta Arthur Conan Doyle főhősének történeteit, az egyszerűen imádni fogja a könyv minden egyes lapját.

A feladványokkal fejleszthetjük a memóriánkat, kreativitásunkat, problémamegoldó képességünket, matematikai és asszociatív gondolkodásunkat. Megtehetjük mindezt egy gyors, pár perces, egyszerű fejtörővel, de találkoztam olyan rejtvénnyel is, mellyel majdnem egy órát eltöltöttem és mégsem sikerült megfejtenem. 🙂
Egyébként az összes rejtvény megoldása megtalálható a könyv végén, így könnyedén ellenőrizhetjük magunkat. Persze volt pl.olyan problémamegoldó feladat, aminek a megfejtése kapcsán teljesen meg voltam magammal elégedve, hátralapozva viszont teljesen más megoldással szembesültem.

Ami nekem még nagyon tetszik, hogy egyrészt változatosak a feladatok és egész biztos jó sokára fogok a könyv végére érni, másrészt a feladványokon kívül az illusztrációkat is a viktoriánus idők ihlették.

Mindenképp ceruzát és radírt ajánlok a könyv mellé, sőt lehet egy jegyzetfüzet sem árt!

Összefoglalván: aki egy jó agytornával szeretné eltölteni az idejét, a vásári forgatag után megpihenve, az ebben a könyvben megtalálja a nekivaló feladványt, de nem egyet, hanem számtalant.


Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 2018
Oldalak száma: 226 oldal

Figyelemre méltó feladványok e pompás gyűjteménye teszi próbára az olvasó megfigyelő- és logikai képességeit. A nagy detektív, Mr. Sherlock Holmes és a viktoriánus idők inspirálta rejtvénygyűjtemény visszavisz a XIX. század világába. A feladványokat összeállította (és háromszor ellenőrizte) Dan Moore, hivatásos feladványszerkesztő.

Tags: 2018, dan moore, kossuth kiadó zrt, rejtvény, sherlock holmes-rejtélyek könyve

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 4 =

0 shares

Archívum

Címkék