MINKA KENT: A ​leskelődő

A regény főszereplője Autumn, aki a közösségi oldalon, egy család profiljánál, rátalál az örökbeadott lányára. Innentől kezdve folyamatosan követi a család életét, egészen addig, amíg törlődik a profil. Amikor ez megtörténik bébiszitternek jelentkezik a családnál, hogy a gyermeke közelében maradhasson. Legalábbis ez jutott elsőre eszembe. Ám, ahogy egyre jobban megismertem Autumn-t, kezdtem rájönni, hogy valami nem stimmel, nagyon fura elképzelései vannak, és lehet, hogy a cselekedeteit egészen más mozgatjai, nem feltétlenül csak a lánya. Valamint ezekért az elképzelésekért, mindenre képes.

Autumn mellett Daphne  életébe is betekintést nyerhetünk. Daphne-nak gyönyörű családja van, három gyermekkel, és egy tökéletes férjjel, aki a legkényelmesebb életet biztosítja számukra. Legalábbis Daphne ezt a képet mutatja magukról a Facebookon. A nőnek ugyanis rengeteg titka van, és közel sem olyan nagyszerűek a mindennapjai, mint amit láttat. Amikor pedig felveszi Autumn-t segítőnek a gyerekei mellé, nem tudja ugyan, de még bonyolultabbá válik az élete.

Az írónő váltott szemszögből ismerteti meg a történetet, ami azért is érdekes, mert egyrészt megtudhatjuk, hogy mit látnak az emberek azokban a képekben, kiírásokban, hashtagekben, amiket megosztunk, másrészt a valóságot is megismerhetjük, a beállított, ill.kiragadott fényképek hátterét ill.a körülményeket, amikben születtek.

„Az Instagramon és a Facebookon mindig süt a nap, még ha ez a napsütés mesterséges is.”

A könyv már az első oldalak után elgondolkodtatott azon, hogy letöröljem magam Facebookról, Instagramról. Nem is akarok azóta sem annyira belegondolni, hogy lehet van valaki, aki folyamatosan figyeli a posztjaimat, amikor ilyesmi az eszembe jut, inkább arra gondolok, hogy nem vagyok olyan érdekes ember. Mindenesetre ebben a témakörben való elmerülés nagyon ijesztő.
Miután ebből a gondolatvilágból felocsúdtam, az elbeszélés szépen lassan átváltott egy titkokkal teli, fordulatos művé, melynek egy része ugyan kiszámítható volt, de a regény utolsó lapjai teljesen váratlanul értek, a befejezés pedig kifejezetten tetszett.

Összefoglalván: egészen másra gondoltam a könyv elején, egy Facebookos zaklatás járt folyamatosan a fejemben. Ugyan feltűnt Autumn furcsa személyiség, de soha nem gondoltam volna a cselekmény ezirányú haladását. Tulajdonképpen senki nem az volt, akinek mutatta magát – pont, mint a közösségi oldalakon a profilok többsége.
Teljesen mindegy, hogy milyen címkével látom el – thriller vagy sem – szerintem szórakoztató volt, a vége pedig kicsit morbidan, de vicces.


Kiadó: Lettero Kiadó
Kiadás éve: 2018
Oldalak száma: 368 oldal
Fordította: Hoppán Eszter

Egy kép ezer hazug szóval is felér.
Amikor Autumn Carpenter az interneten véletlenül rátalál egy család profiljára, megfordul vele a világ. A képeken szereplő egyik gyerek ugyanis a saját, örökbe adott kislánya.

Egyre megszállottabban követi a befogadó családot: gyönyörű emberek, szép ház, irigylésre méltó élet. Amikor egyik pillanatról a másikra törlődik a profi l, Autumn bébiszitternek jelentkezik, hogy a lánya közelében maradhasson.

Ekkor szembesül vele, hogy semmi sem az, aminek látszik. És hogy néha a legszebb embereknek vannak a legbűnösebb titkaik.

Minka Kent amerikai írónő bemutatkozó pszichológiai thrillere a tavalyi év egyik nagy könyvpiaci sikere, amely most a magyar olvasókat is kész elvarázsolni váratlan fordulataival és elképesztő végkifejletével. A filmjogokat szinte azonnal megvette a Universal Studios.

Tags: 2018, 4 csillag, a leskelődő, lettero kiadó, minka kent, thriller

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy − kilenc =

0 shares

Archívum

Címkék