CATHY CASSIDY: Cseresznyés ábránd (Csajok és csokik 1.)

Kiadó: Kolibri Kiadó

Oldalszám: 304 oldal

Megjelenés: 2015.

 

„Cherry Costello élete hamarosan örökre megváltozik.

Somersetbe költözik az apukájával, ahol egy új anyuka és egy csomó vadiúj testvér vár rá.

Rögtön az első napon megismeri Shay Fletchert, aki annyira szívdöglesztő, hogy az már közveszélyes. Csakhogy Shay foglalt: Cherry új mostohatestvérével, Honey-val jár.

Cherry pontosan tudja, milyen kockázatos Shayjel barátkoznia – hiszen ezzel mindent tönkretehet. Csakhogy ez még nem jelenti azt, hogy távol is tudja tartani magát tőle…
Csajok és csokik. Egy könyvsorozat, melyben minden testvérnek megvan a maga története… Neked melyik lány lesz a kedvenced?

Talán a Cseresznyés ábránd főhőse, Cherry? Az a lány, akinek tejeskávé színű a bőre, sötétbarna szeme pedig mandulavágású. Akinek élénk a képzelete, szórakoztató a társaságában lenni, és aki mindig kiáll magáért.
Cathy Cassidy nyolc-kilencéves korában írta meg első képeskönyvét kisöccsének, és azóta ontja magából a történeteket.

Magyarul elsőként a Csajok és csokik-sorozata (a Cseresznyés ábránd az 1. kötet) jelenik meg, melynek a vagány Tanberry-nővérek a főhősei, de mellettük feltűnik néhány szupermenő srác is, valamint Cathy egyik legnagyobb szerelme, a csokoládé is fontos szerepet kap.

Cathy Skóciában él a családjával. Az összes munka közül, amivel valaha megpróbálkozott, az írást szereti a legjobban – hiszen amikor ír, mást sem kell csinálnia, mint ébren álmodozni egész álló nap.”

 
A Kolibri Kiadó kínálatában pillantottam meg ezt a családregényt, melynek már a címe is csábító volt: Csajok és csokik. 🙂

Az első rész főszereplője, Cherry. Az ő szemszögén keresztül élhetjük át egy tizenéves lány új családba való beilleszkedését, ahol rajta kívül 4 lány van. Illetve a lány “első szerelmének” alakulását.

A történet nem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre látszik.

Egy visszahúzódó tinédzsernek, aki egész életében édesapjával lakott, hirtelen teljesül a vágya, hogy legyen édesanyja, családja. Üröm az örömben a négy mostohatestvér (Honey, Coco, Skye, Summer) közül a legidősebb, Honey. Honey eleve megnehezíti a két család egyesülését, ráadásként pont a fiújába, Shay-be lesz főhösünk szerelmes.

A könyvben pörögnek az események, megtudhatjuk ennek a különös helyzetnek minden nehézségét. A család összecsiszolódását, a szereplők ismerkedését. Bepillantást nyerhetünk Cherry gondolataiba, melyek sokszor szomorúak, magányosak. Shay-el kapcsolatban pedig folyamatos belső harc dúl benne.

A lány problémái ugyan nem tűnnek mindennaposnak, de ha jobban belegondolunk végül is azok. Egy összeszokott új közösségbe kell megtalálnia a helyét  “idegenként”, nagyon nehéz feladat (főleg, ha fiú is van a képben 🙂 )

Szerintem sokunk átélte már valamilyen formában ezt az érzést, én például emiatt is éreztem közel magamhoz a művet. Valamint ebből adódóan, nemcsak a tizenéves korosztálynak ajánlanám az elbeszélést, hanem mindenkinek.

CATHY CASSIDY: Cseresznyés ábránd (Csajok és csokik 1.)

9.3

Író

9.5/10

Történet

9.5/10

Karakterek

9.5/10

Kiszámíthatatlanság

8.5/10
Tags: cathy cassidy, csajok és csokik, cseresznyés ábránd, kolibri gyermekkönyvkiado kft, könyv, könyvkritika, könyvmoly, olvasás, vélemény

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt + húsz =

0 shares

Archívum

Címkék